njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

04. nov. 2015

Školski psiholog pomaže učenicima da izaberu partiju koja im garantuje posao

SRBIJA, 4.novembar 2015, (Njuz) – Psiholozi u srednjim školama, od ove godine, će naročitu pažnju obratiti na učenike završnih razreda i pružiti im svoju pomoć prilikom odabira političke partije koja im garantuje brzo zaposlenje.

– Učenici završnih godina se nalaze u periodu teških odluka jer se pred njima otvaraju mnoga pitanja vezana za budućnost. Školski psiholozi i pedagozi su tu da im pomognu, prepoznaju njihova interesovanja i kvalitete i preporuče im političku partiju koja predstavlja najbolje rešenje za njihovu egzistenciju – kaže ministar prosvete Srđan Verbić.

– Plan koji smo usvojili je prilagođen trenutnom stanju na političkoj sceni i tržištu rada, a učenicima će biti predstavljen u informatoru koji će sadržati sve ove podatke. Popisane su sve državne institucije, lokalne samouprave, javna preduzeća i političke stranke koje njima upravljaju. To nam daje jasnu sliku i srednjoškolcima garantuje lakši izbor prilikom izbora svoje buduće partije. Na ovaj način izbeći čemo da npr. elektrotehničar koji želi da radi u EPS-u odluči da se učlani u SPS, DS ili neku drugu partiju što bi dovelo do toga da on godinama čami na Zavodu za zapošljavanje i čeka posao u struci. Ovim potezom će svi biti na dobitku. Javna preduzeća će dobiti školovane kadrove, a mladi ljudi posao što će na kraju osigurati ostanak stručnjaka u zemlji – rekao je Verbić.

Srednjoškolci koji se odluče na upisivanje fakulteta neće ostati bez podrške, najavljuju u Ministarstvu prosvete. Oni obećavaju da će studenti vrlo brzo dobiti sličan informator, koji će biti dostupan na sajtu ovog ministarstva, a biće redovno ažuriran u skladu sa promenama partija na vlasti.

Bojan Savić

 1. Ljuba kaže:

  Da nije tužno bilo bi smešno… Što je najgore totalno je realno…

 2. voya montoya kaže:

  Stručnost pre svega…Ne smemo decu prepustiti ulici,bolje je da budu na edukativnim tribinama naših 106 stranaka…

 3. voya montoya kaže:

  A ne ja učlanio se u NSZ,koju je napravio oni DJinkić,i sve mislim će da pobelimo,pobedimo,a ima nas bar milion.Kad ono ovih više…Bili na NSZ,pa prešli u SNS.Preletači…

 4. deda Dragan kaže:

  Psiholozi uporedo rade i na ulici. Sa gilipterima obavljaju razgovor, upućuju ih na Gradsku uravu, koja im pruža razne mogućnosti: Uterivači, izvršitelji, komunalpolicaj, stranački odredi za “sve i svašta”, dežurni bot, …

 5. Рубљов kaže:

  А ко је школским психолозима помагао око избора странке и запослења? Дајте да чујемо непосредно искуство личног примера…Ево, ова мала са фотографије, нека каже нешто о њеном страначком искуству, тако би дечици најбоље помогла…

 6. Баш Рђа kaže:

  Децо, тишина тамо, слушај *вамо! Прво се учланите у неку националну странку, у међувремену, да би стекли радне навике (и везе са ЦИА БИА МИА 6) идите на праксу нпр. у Лондон ( може и продаја ексера, шрафова…). Кад вам ухапсе председника, за почетну суму од 8 милиона евра оснујете нову странку, и без дана стажа водите државу. Још лакше ако познајете оваквог генија, за мале паре купите диплому и постанете министар. Најбоља варијанта је ако сте кум, али то место је већ попуњено. Да би изгледали паметније, носите наочаре, говорите тихо и водите џукеле са собом.

 7. vitez kaže:

  Dobar izbor, nešto pozitivno od ovih đzabalezovića po školama. Inače bolje i ovo nego da deca puštaju onu pesmu “vrisnula bih da zaječi nema leka da me leči…”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *