nazad na vrh

Školski psiholog pomaže učenicima da izaberu partiju koja im garantuje posao

Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

SRBIJA, 4.novembar 2015, (Njuz) – Psiholozi u srednjim školama, od ove godine, će naročitu pažnju obratiti na učenike završnih razreda i pružiti im svoju pomoć prilikom odabira političke partije koja im garantuje brzo zaposlenje.

– Učenici završnih godina se nalaze u periodu teških odluka jer se pred njima otvaraju mnoga pitanja vezana za budućnost. Školski psiholozi i pedagozi su tu da im pomognu, prepoznaju njihova interesovanja i kvalitete i preporuče im političku partiju koja predstavlja najbolje rešenje za njihovu egzistenciju – kaže ministar prosvete Srđan Verbić.

– Plan koji smo usvojili je prilagođen trenutnom stanju na političkoj sceni i tržištu rada, a učenicima će biti predstavljen u informatoru koji će sadržati sve ove podatke. Popisane su sve državne institucije, lokalne samouprave, javna preduzeća i političke stranke koje njima upravljaju. To nam daje jasnu sliku i srednjoškolcima garantuje lakši izbor prilikom izbora svoje buduće partije. Na ovaj način izbeći čemo da npr. elektrotehničar koji želi da radi u EPS-u odluči da se učlani u SPS, DS ili neku drugu partiju što bi dovelo do toga da on godinama čami na Zavodu za zapošljavanje i čeka posao u struci. Ovim potezom će svi biti na dobitku. Javna preduzeća će dobiti školovane kadrove, a mladi ljudi posao što će na kraju osigurati ostanak stručnjaka u zemlji – rekao je Verbić.

Srednjoškolci koji se odluče na upisivanje fakulteta neće ostati bez podrške, najavljuju u Ministarstvu prosvete. Oni obećavaju da će studenti vrlo brzo dobiti sličan informator, koji će biti dostupan na sajtu ovog ministarstva, a biće redovno ažuriran u skladu sa promenama partija na vlasti.

Bojan Savić

  1. Da nije tužno bilo bi smešno… Što je najgore totalno je realno…

  2. Stručnost pre svega…Ne smemo decu prepustiti ulici,bolje je da budu na edukativnim tribinama naših 106 stranaka…

  3. A ne ja učlanio se u NSZ,koju je napravio oni DJinkić,i sve mislim će da pobelimo,pobedimo,a ima nas bar milion.Kad ono ovih više…Bili na NSZ,pa prešli u SNS.Preletači…

  4. Psiholozi uporedo rade i na ulici. Sa gilipterima obavljaju razgovor, upućuju ih na Gradsku uravu, koja im pruža razne mogućnosti: Uterivači, izvršitelji, komunalpolicaj, stranački odredi za “sve i svašta”, dežurni bot, …

  5. А ко је школским психолозима помагао око избора странке и запослења? Дајте да чујемо непосредно искуство личног примера…Ево, ова мала са фотографије, нека каже нешто о њеном страначком искуству, тако би дечици најбоље помогла…

  6. Децо, тишина тамо, слушај *вамо! Прво се учланите у неку националну странку, у међувремену, да би стекли радне навике (и везе са ЦИА БИА МИА 6) идите на праксу нпр. у Лондон ( може и продаја ексера, шрафова…). Кад вам ухапсе председника, за почетну суму од 8 милиона евра оснујете нову странку, и без дана стажа водите државу. Још лакше ако познајете оваквог генија, за мале паре купите диплому и постанете министар. Најбоља варијанта је ако сте кум, али то место је већ попуњено. Да би изгледали паметније, носите наочаре, говорите тихо и водите џукеле са собом.

  7. Dobar izbor, nešto pozitivno od ovih đzabalezovića po školama. Inače bolje i ovo nego da deca puštaju onu pesmu “vrisnula bih da zaječi nema leka da me leči…”

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix