njuz-autor

AUTOR: Uros Bogdanovic

08. maj. 2013

Skupština Beograda: Zaprašivanje komaraca tek kada budemo sigurni da i ove godine ujedaju

Još uvek nema potvrde da se neki građanin žalio na ujed komarca

BEOGRAD, 8. maj 2013, (Njuz) – Gradski sekretarijat za zaštitu životne sredine najavio je da će i ove godine vršiti zaprašivanja komaraca, ali tek kada budu stoprocentno ubeđeni da komarci ujedaju i ove sezone, saznaje Njuz.

– Činjenica je da su se komarci ove godine pojavili u većem broju, ali nismo primetili da se građani žale na njih, što indikuje da je njihova aktivnost minimalna – rekao je Miloje Petrović, gradski sekretar za zaštitu od komaraca.

Prema njegovim rečima, tek kada bude dokumentovan prvi slučaj hospitalizacije zbog ujeda komaraca, tada će nadležne službe reagovati i u roku od tri dana izvršiti zaprašivanje.

– Naravno, moramo voditi računa i o meteorološkim uslovima. Ne možemo zaprašivati dok ne bude najava minimum tri dana lepog vremena. Do tada ćemo se uzdati u vetar, koji podjednako kvalitetno rasteruje komarce – nastavlja Petrović.

Do suzbijanja komaraca, gradske službe preporučuju građanima da izbegavaju šetnje tamo gde ih ima, pogotovu u večernjim satima pored reka, a u slučaju ujeda, da ne paniče, nego da “prekrste” mesto uboda.

– Posle češanja, najefikasniji metod je pravljenje takozvanog krstića noktima. Treba što jače zariti sebi nokat, do granice bola. Mazanje putera i brašna ne pomaže – rekla nam je Dragica Đukić, doktorka sa Instituta za tropske i infektivne bolesti u Beogradu.

Uroš Bogdanović

 1. Kole kaže:

  Prvo gradonačelnika da ubode jedan u prkno pa onda može zaprašivanje!

  1. Perun kaže:

   Kao prvo upotrebiti domača srestva zaštite u šta spada i pivo. U svakom slučaju će biti od koristi, ovako ili onako. Drugo i obavezno prljave čarape ostaviti u blizini vlade, jer je poznato da privlaće komarce, a kao krvopije će se brzo udružiti i naći zajednički jezik. Treće i najvažnije, pa nabavite klima uređaje i ni po živu glavu ne izlazite iz prostorija sa klimom i vozila, za koje će Mlađa veoma da se angažuje i da pomogne vam. Obečao je eto uz to i posao svima koji nabave novo vozilo.

 2. aleksandar kaže:

  komarce je lako resiti, jedna varijanta je da im se garderobom skrene paznja da ne diraju ljude
  http://www.justjared.com/photo-gallery/2479822/meat-dress-lady-gaga-08/

  a druga je da im se da nesto od matijevica pa da im se meso ogadi….

 3. mixon kaže:

  kakvi su komarci ove godine, moraće i nove MIG-ove ubaciti u borbu

 4. Ja sam kaže:

  Gospodin Belic, gradski sekretar za beli luk i sirce,delice ove namirnicu najugrozenijim porodicama.
  – Moramo pokazati humanost, pre svega prema malaricnim komarcima. Zato i delimo ovo ekolosko sredstvo. Jedite ga i mazite se u neogranicenim kolicinama i videcete da nikoga oko vas biti nece, kaze on.

 5. ariela kaže:

  pa dabome, sta ima da se setate uvece pored reke..trazite djavola…eto…sami ste krivi i hocete da vas grad stiti od komaraca…strasno…odakle pare?..osim toga kako sam citala one “Moje 3” su odletele avionom za zaprasivanje komaraca preko Kopenhagena za Stokholm pa za Malme?…ceo krug napravile…koliko to kosta znate li?…komarci…ko jos na njih da misli?

 6. scoby kaže:

  Postoje mnogi gradski sekretari (neki manje a drugi više medijski eksponirani) ali nema takvog za komarce. Komarcima se u gradu bavi mala ali vrlo zgodna ekipa ”komarica”. Bolje da ste objavili njihovu sliku, nego ovu što podseća na 11. septembar (avion koji se zaleće u novobeogradske Blokove).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *