njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

27. feb. 2014

Slavica Đukić Dejanović najavila legalizaciju obećanja u predizborne svrhe

Za sada su reakcije pacijenata veoma pozitivne

Za sada su reakcije pacijenata veoma pozitivne

BEOGRAD, 27. februar 2014, (Njuz) – Predizborna obećanja bi uskoro mogla da budu legalizovana, najavila je ministarka zdravstva u ostavci Slavica Đukić Dejanović.

Ona kaže kako su predizborna obećanja već sada ušla u jednu proceduru testiranja, kako bi se utvrdilo da li ona zaista mogu imati svojstvo leka, kod kojih pacijenata. Tek kada se to utvrdi, onda će obećanja biti legalizovana i proglašena za lek.

– Ako se zaista pokaže da obećanja poput Beograda na vodi, iskorenjivanja korupcije, ili šta ja znam, sređivanja stanja u zdravstvu, budu korisna u malim dozama kao terapijsko sredstvo i na određeni način, sigurno da ćemo uraditi sva testiranja, da vidimo mogu li se registrovati kao lek – kazala je ona – Za sada su reakcije pacijenata na kojima se obećanja testiraju veoma pozitivne i ja očekujem da će se ovaj predlog brzo naći u skupštinskoj procedure – dodala je ona.

Stručnjaci se slažu da bi se sa predizbornim obećanjima moralo pažljivo postupati. Analitičar političke adiktivnosti Jovo Bakić tvrdi da bi mnogi pacijenti pod dejstvom obećanja očekuju da ona budu i ispunjena nakon izbora.
– Naravno, obećanja mogu imati i loše strane ako se preterano koriste, tako da ona mogu ujedno biti i lek i otrov. Stručnjaci na osnovu vrlo preciznih metoda utvrđuju šta je lek, koja je to doza koja se može dati pacijentu, i kome se sme dati. Mora se voditi računa da se obećanja ne daju ljudima koji lako razviju zavisnost, kaže on.

Prema nezvaničnim informacijama dobijenim iz MUP-a, velika većina građana već sada uživa u efektima predizbornih obećanja, iako ona nisu regulisana zakonom.

Viktor Marković

 1. aleksandar kaže:

  a sta ja znam, dabogda se lecila kod
  doktora koji je diplomirao na Megatrendu…

 2. MRVOjed kaže:

  Dok je Vas i vasih kolega lecicemo se SMS porukama.

 3. scoby kaže:

  I pufnicinih 500 pari cipela (bas kao i siminih 500 botova) ne smeju se koristiti u velikim kolicinama, makar dok Gospodja Ministarki ne poraste jos nekoliko pari nogu.

 4. Ja sam kaže:

  Ja kad gledam ovu zenu dobijem vrtoglavicu. Dal’ od obecanja, dal’ sto pratim levo-desno cimanje joj glave.
  P.S.
  Slavica:
  -Zasto Vi, novinari,meni postavljate tako intimna i nevazna pitanja kao -koliki mi je racu za struju i koliko su jaja? O tome brine moj papucar,
  Sto me ne pitate kako Ivica spava, kakve mu je prostata,koje gace nosi kada ide kod Ketrinke, koliko mesecno provede u avionskom toaletu…? Znate, to su sustinska pitanja od kojih zavisi buducnost naseg naroda. Jer, sta ako mu se pripiski, a satanak traje od jutra do mraka, a on obuko dnevne pelene?

 5. himalajac kaže:

  sta izmisljaju, kad je legalizovano resenje ispred nosa?
  rakija je resenje za sve, smo ga treba prepisivati kao obavezan lek, posebno pred izbore

  1. celtic kaže:

   Da, ali su Bog i rakija droga koje nam daju pred rat.

 6. gradjanin kaže:

  Dok je Slavice, lečiti ćemo se lekovima iz inostranstva koja je ona odobrila za upotrebu.

 7. strani placenik kaže:

  Mislim da je ta ideja plagijat ! Koliko sam ja razumeo kod nas , Legalizaciju moze samo Velja da obeca. I preporucio bih g-dinu Velji da obavezno izadje kontra odgovorom ili bar tuzbom. Protiv doticne.
  U suprotnom njegovi verni biraci , a bogami i mi ostali bicemo vrlo vrlo razocarani. Sto moze imati nesagledive posledice na dalji tok izbornih obecanja. A bogami i na sastavljanje sledece vlade.

 8. edukovani menadzer kaže:

  Bome vi ste posteno okasnili ministarka. Ljudi su ovde vec godinama navuceni na obecanja i koliko se vidi to nema nikakvih teskih posledica po gradjane.
  Odoh sad do kokosinca da popricam sa nilskim konjem. lalalalalatuturutu

 9. Polovni Buntovnik kaže:

  Svaka laž može da bude i obećanje, sve zavisi od slučaja i od doze

 10. deda Dragan kaže:

  U laži su kratke nogice,kad si Mali lažeš na veliko a kad si Veliki”možda po nekad.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *