njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

25. apr. 2014

Slikar počeo da se bavi kriminalom da bi javnost obratila pažnju na njegov rad

slikar 02

Protiv Jankovića se već vode krivični postupci zbog nanošenja teških telesnih povreda i iznude

BEOGRAD, 25. april 2014, (Njuz) – Nemanja Janković, akademski slikar iz Beograda, uhapšen je zbog dilovanja droge i nedozvoljenog držanja oružja, saopštio je danas MUP.

Kako stoji u saopštenju, protiv ovog umetnika se već vode krivični postupci zbog nanošenja teških telesnih povreda i iznude, a zbog pljačke banke je odležao zatvorsku kaznu.

U izjavi za Njuz Nemanja je potvrdio navode policije, ali je istakao da je sve to uradio da bi skrenuo pažnju javnosti na svoj umetnički opus.

– Prvo krivično delo sam počinio sasvim slučajno, pre nekih 7-8 godina, to je izazvalo dosta pažnje i tada je prvi put u medijima pomenuto da sam slikar. Pre toga sam se godinama bavio slikarstvom i niko se nije preterano zanimao za moje radove. Shvatio sam da je bavljenje kriminalom dobar način za promociju umetnosti pa sam nastavio sa krivičnim delima – objasnio je Nemanja.
– Sa porastom broja krivičnih dela raslo je i interesovanje medija za moje slike. Davao sam intervjue, zvali su me u TV emisije, fotografisali… Ja sam se uvek trudio da tu svoju popularnost ne zloupotrebim pa sam svako svoje pojavljivanje koristio da svima skrenem pažnju na to koliko je kriminal štetan i da objasnim kako ja ustvari nisam kriminalac već neshvaćena umetnička duša– istakao je ovaj slikar.

Nemanja je dodao da uskoro planira medijsku promociju svoje prve samostalne izložbe i da tim povodom planira ranjavanje nekoliko ljudi zbog čega će se kasnije iskreno pokajati u nekoj emisiji.

Soko Sokolović

 1. Ikebana kaže:

  E, to je umetnik – dušom i telom! Neće valjda samo četkica, platno, njegove ruke i ideja/inventivnost da se vrednuju?!

  Eno, juče pročitah da je jedna slikarka počela da slika vaginom…šta reći…a ne zapitati se ko je ovde lud?!

 2. deda Dragan kaže:

  Srbija je LEGLO slikara-političara !!!

 3. MRVOjed kaže:

  Nije kriminal jedina mogucnost da se procuje i postane popularan, ima i postenih nacina, npr ugradnja silikona ili spasavanje dece od snega…mada je pitanje sta je postenije.

 4. sloboda(n) kaže:

  Jeste eno kako van gog, nanošenje teskih telesnih povreda, savo šumanović je bio poznati prestupnik, a za pikasa nemojte da me vucete za jezik……

 5. iva kaže:

  Malo je to… Moraš da padneš u Crkvi svetog Marka sa dve kesice heroina, sa šezdesetogodišnjom majkom i maloletnom devojkom kao saučesnicima. E to je umetnost.

 6. Kontraš kaže:

  Jebiga, od portreta u skupstini ne moze da se zivi

 7. Vladimir kaže:

  Gotovo! Ako i treći bude sin, zvaće se Soko!

 8. prosto kaže:

  Ako neko zainteresuje javnost po necemu sto mu nije glavno zanimanje, onda treba da ostavi to zanimanje i da se bavi onim cime je zainteresovao javnost.

 9. Aleksandar Hejter kaže:

  Овај лик је јефтини плагијатор Биљане Србљановић и Кристијана Голубовића.

 10. celtic kaže:

  Umjetnici lopovi!
  Sokola u parlament!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *