Očekuje se veliki broj građana na dočeku šampiona iz Letonije
njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

23. jun. 2015

Snima se pesma “Igra Oče naš cela Jugoslavija” za buduće dočeke sportista

BEOGRAD, 24. jun, (Njuz) – Grupa eminentnih estradnih umetnika počela je snimanje pesme pod nazivom “Igra Oče naš cela Jugoslavija” na muziku čuvene pesme “Igra rock ‘n’ roll cela Jugoslavija”.

Kako navodi izvor Njuza, na ovu ideju se došlo posle sinoćnjeg dočeka svetskih šampiona u fudbalu ispred Skupštine grada Beograda.

– Doček naših “orlića” bio je skoro savršen. Samo je jedan detalj tu falio, a to je prava pesma za doček uz koju bi svi oni koji su došli igrali, skakali, pevali i uhvatili se u nezaobilazni vozić – kaže sagovornik Njuza, koji je zamolio da za sada ostane anoniman.

Naš sagovornik, koji je već imao iskustva sa snimanjem sličnih pesama i spotova u kojim dolaze do izražaja snaga Srbije i zajednički duh, otkriva kako će izgledati ovaj budući hit.

– Nekada se pevalo “Igra rock ‘n’ roll cela Jugoslavija”, a sinoć je na dobar prijem kod publike naišao “Oče naš”. Da se ne lažemo, taj rock ‘n’ roll je prevaziđen, ali je melodija neprevaziđena. Zato ćemo reči “Oče naš” pevati na tu melodiju. Jugoslavija ostaje kako bi ostao svojevrstan kontinuitet sa svim ranijim uspesima i dočecima naših sportista. Jeste da sada živimo u Srbiji, ali reč Srbija je prekratka za ovu melodiju, pa bi to bilo teško za pevanje – kaže naš izvor.

Kad pesma bude do kraja uobličena, dodaje naš sagovornik, uslediće poziv što većem broju muzičara da učestvuju u snimanju finalne verzije.

– Ne želimo da to bude pesma nas koji smo je osmislili, već da bude prava srpska pesma, posvećena fanovima naših sportista, ali i fanovima dočeka naših sportista. Otkriću vam samo prve stihove pesme: “Pokupimo anđele koji padaju sa neba, dovoljna je molitva samo to nam treba” – zaintrigirao nam je maštu ovaj estradni umetnik.

Bane Grković

Bojan Savić

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Ponovo novokomponovana radikalna koreografija!?

  1. miroslav kaže:

   ..,u pitanju je stara komunisticko-dosmanlijsko-evrosmradikalska koreografija.Jedino isprani mozgovi danas razlikuju Julina,Cedu i Vucica.By the way,kompletna trojka sledi ‘Zoranovu viziju’.

 2. Сифреди kaže:

  Стварно сте почели да мрачите са овим усиљеним атеизмом. Све што је традиционално и има неку вредност (осим материјалне) је по вама изгледа чисто сра*е… Већ могу да видим следећу емисију и Кесића како форсира форе у којима вређа верска осећања људи. Много сте постали предвидљиви. Изгледа да цам понестаје идеја а ближи вам се крај и онда провокацијом желите да привучете гледаност (или у овом случају читаност)…

  1. Mizantropikus kaže:

   I hrist rece “boziji hram ste pretvorili u pijacu”

   1. Ivan kaže:

    То је можда Христ реко у твом јеванђељу :D

    1. Mizantropikus kaže:

     Incident u hramu, je veoma poznat

  2. Pjer kaže:

   Da, baš je igranje fudbala tradicionalno srpski, pa je trebalo da se se uz molitvu obeleži pobeda. Ovo zaslužuje svako moguće ismevanje i omalovažavanje.

 3. Ivana kaže:

  Haha, pa ovo je genijalno. Izgleda da mora ovako, kad i druga strana potencira religiju gde joj mesto nije.

  1. haha kaže:

   Ne, nije genijalno. Nije cak ni duhovito.

 4. Teoretičar zavere kaže:

  Ta pesma a naročito pominjanje Jugoslavije imaće nezapamćen odjek širom bivših republika. Naročito u Hrvatskoj će pesma biti prihvaćena sa velikim oduševljenjem i biće emitovana prilikom dočeka njihovih sportista. Već zamišljam atmosferu na Poljudu u Splitu kako navijači dočekuju fudbalere Hajduka posle osvajanja prvenstva sa ovom pesmom! A na samo pominjanje Jugoslavije, mnogima će zasuziti oči. Od sreće i dragih uspomena, naravno! Biće im krivo što se oni nisu toga setili!

 5. Marko kaže:

  Sve se oko tebe ispravlja i šavija

 6. Ranko M. Rale kaže:

  Pa ispred reci Srbija, moze se dodati majka Srbija, ,,igra Oce nas cela majka Srbija,, i eto resen problem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *