nazad na vrh

SNS predložio da prosek 9,44 bude najveći prosek na fakultetima

Iz SNS smatraju da je nemoguće imati veći prosek od 9.44

BEOGRAD, 26. oktobar 2017, (Njuz) – Srpska napredna stranka najavila je danas da će podneti zahtev da 9,44 bude najveća prosečna ocena koja može da se ostvari tokom studiranja.

Aleksandar Martinović, šef poslaničke grupe SNS, objasnio je da je ova inicijativa pokrenuta jer prosek Aleksandra Vučića treba da bude nešto po čemu se svi ravnaju i na šta svi treba da se ugledaju.

– Ukoliko je naš predsednik ostvario prosek od 9,44 onda to mora da bude najveća prosečna ocena jer je on, a to je i dekan Pravnog fakulteta potvrdio, bio i ostao najuspešniji student tog fakulteta. Ako Vučić, uprkos tolikim desetkama koje je dobio tokom studiranja nije imao veći prosek od 9,44 kako je moguće da postoji veća prosečna ocena od nje – zapitao se Martinović.

– Baš zbog ovog proseka Vučić jeste takav kakav jeste, najbolji premijer i predsednik kog smo imali i samim taj prosek jeste najbolji, tu nema dileme. Svi mi dobro znamo da bi Vučić svojim radom i trudom ostvario i veći prosek, da je to bilo moguće – istakao je šef poslanika SNS.

Martinović je dodao i da ima odštampane fotografije svih građana Srbije koji su diplomirali sa prosečnom ocenom većom od 9,44.

– Na tim fotografijama možete da vidite da niko od njih nije u životu prošao bolje od predsednika Vučića i to je još jedan dokaz da 9,44 treba da bude proglašen za najveći prosek na fakultetu – napomenuo je on.

Soko Sokolović

 1. Iz naslova sam pomislio da se radi o proseku godina studiranja (jasno mi je bilo da je SNS propis u pitanju), al sad vidim da je to samo još jedan kamen za izgradnju najvećeg spomenika za najveću maketu najveće ličnosti u istoriji Srbije. I mislim da je inicijativa sasvim opravdana. Kad ga okamene sasvim, niko mu neće moći zavrtati uši ko onaj zapadni službeničić neki dan!

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Da li je Martinović mislio da ćemo kad budemo saznali prosek Ace Srbina pasti u nesvest.To što je bio dobar student ne umanjuje činjenicu da je loš predsednik, i što nije radio u struci nego se bacio na politiku isto kao ovi nepismeni.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Jebes Pravo ( i Ekonomiju ) u vakoj Drzavi…Koja tek treba da prodje prijemni ispit sa 35 pitanja…!!!

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 4. i ne samo to, treba ubaciti da je uslov za svakoga ko planira da diplomirali sa prosecnom ocenom vecom od 9,00, clanstvo u SNS.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 5. sve je to lepo i krasno, svima koji imaju srecu da nisu u srbistanu, ostalima, nazalost, odavno nista nije smesno

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 6. Bio jednom jedan Njuz…

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 7. Dok je napredni uške čitao ocene Vođe sekte, nije mogao da prikrije čuđenje da su mu čak I takvi politički neprijatelji kao što su Miroljub Labus I Vesna Rakić Vodinelić, dodelili najviše ocene iz svojih predmeta. To je u šešeljoidnom poimanju svemira nepoznata odrednica, neprijatelja treba temeljno poniziti, zatući I zatrti mi korene.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 8. Ако је у израчунавање поменутог просека прсте умешао републички Завод за статистику онда…У сваком случају, Александар Вучић је био најуспешнији студент међу навијачима – хулиганима са Звездиног Севера, и највећи хулиган међу студентима Правног факултета. У новијој историји, да се разумемо.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 9. Kaze profesor matematike studentu 1. godine – idi u Zutu kucu nemoj ovde da se mucis.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 10. To mora da je greska. Mislite, ako je OverLord imao 9,44 onda bi maksimalan prosek morao biti najvise 9,43 mada bi ja stavio 9,00 – ipak je on najbolji.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix