njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

27. apr. 2016

SNS traži da se i listići na kojima piše „Vučiću pederu!„ dodaju zbiru njihovih glasova

BEOGRAD, 27. april 2016, (Njuz) – Srpska napredna stranka uputila je zahtev Republičkoj izbornoj komisiji da se svi listići na kojima je dopisano „Vučiću, pederu“ uvrste u ukupan broj glasova ove partije.

Prema rečima naprednjaka takvih listića ima oko 50.000 i njihovim poništavanjem bi se ugrozila izborna volja građana.

– Po zakonu u o izboru narodnih poslanika svaki listić na kome se jasno vidi za koga je birač želeo da glasa mora se smatrati važećim – objašnjava potpredsednik naprednjaka, dr Nebojša Stefanović.

– Na nekih 50.000 listića jasno stoji tekst „Vučiću, pederu!“ čime su birači nedvosmisleno pokazali ko je kandidat kome su poverili svoj glas. RIK je u obavezi da ove glasove doda našem ukupnom zbiru i mi ćemo insistirati da zakon bude sproveden do kraja kako na izbore ne bi pala nikakva senka sumnje – objasnio je on.

Dr Stefanović je dodao i da bi ovako dobijen broj glasova mogao da dovede do znatnih promena u raspodeli poslaničkih mandata što bi njegovoj stranci obezbedilo dovoljnu podršku za nastavak bolnih reformi.

– Premijer je više puta ponovio da voli kada mu viču “Vučiću, pederu” što je sigurno uticalo na naše birače i navelo ih da na ovaj način iskažu svoju volju. Sve sem priznavanja ovih glasova bi predstavljalo udar na demokratiju, regularnost izbora i, na kraju, napad na samog Vučića i vladu Srbije. Ovim putem pozivam RIK da uvaži naše zahteve i tako pokaže da je iznad dnevne politike i političkih pritisaka – poručio je aktuelni ministar policije.

Ukoliko RIK ne uvaži ovaj zahtev naprednjaci će pozvati svoje pristalice na masovne ulične proteste na kojima će svoje zahteve, jednoglasno iskazati, skandiranjem “Vučiću, pederu!”.

Bojan Savić

 1. Ja sam kaže:

  nesa iz Beograda, Saper,vucicevic i Krstic podrzavaju vucica… za onu stvar.

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  A da li listići koji su već bili pripremljeni i dati članovima za glasanje i na koje su oni dopisali ovaj izliv ljubavi, vrede kao dva glasa?!

 3. Рубљов kaže:

  Ево и мој коментар :
  ” вучићу педеру ! ”
  уврстите у израз најдубље и најискреније народне воље… др. небојша, само ми га немојте кривити, нека иде овако прав како је написан…

  1. vitez kaže:

   Evo mu i od mene glas “Vučiću pderčino”

 4. scoby kaže:

  I tu bi trebalo dodati i glasove 5.000 ljudi sa koncerta povodom otvaranja Stadiona Tasmajdan, koji su punih pola sada skandirali “vucicu pederu!”.

 5. Баш Рђа kaže:

  Ако лопта са 48% обима пређе гол – линију, да ли нам РИК признаје ауто – гол или морамо опет да гласамо, мислим, шутирамо? Због пар процената да пропустимо 9. круг квалификација за “Дарвинову награду”, гре*ота.

 6. Jovan kaže:

  To je jedino moguće rešenje, u suprotnom bi se grubo narušila prava LGBT populacije.

 7. Salacue kaže:

  Picousti Peder?
  Ah, da. Ne može da se zna na koga se pedera misli. :(

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *