SNS smatra da neodgovorno puštanje pravih vesti može da ugrozi njihov rejting
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

19. mar. 2018

SNS traži od Gugla i Fejsbuka da spreče širenje pravih vesti

BEOGRAD, 19. mart 2018, (Njuz) – Srpska napredna stranka kontaktirala je predstavništva Gugla i Fejsbuka sa zahtevom da ove kompanije ulože više napora kako bi sprečile širenje istinitih vesti, saznaje Njuz.

– Svedoci smo da se prave vesti nesmetano šire putem interneta, a u tome prednjače Gugl i Fejsbuk – kaže naš izvor iz SNS. – Ovako neodgovoran pristup može uticati na rezultate izbora i ugroziti samu demokratiju. Kompanije moraju biti svesne svoje odgovornosti i uložiti dodatne napore kako prave vesti ne bi stigle do građana i tako uticale na njihov pogrešnu odluku na nekim narednim izborima – kažu naprednjaci.

U najvećoj srpskoj partiji veruju da ovo neće uticati na slobodu govora i tvrde da su činjenice na njihovoj strani. 

– Sve analize pokazuju da naša partija i njen lider Aleksandar Vučić najveću podršku imaju među građanima koji ne koriste internet već se informišu putem televizije ili dnevne štampe. Ovakva disproporcija je direktna posledica neodgovornog ponašanja Googla i Fejsbuka i istinitih vesti koje se njima šire. Ako tome danas ne stanemo na put možemo doći u situaciju da sutra imamo glasače koji na izbore izlaze rukovodeći se činjenicama, a ne zvaničnim podacima vlade – ističu naprednjaci i poručuju da nemaju nameru da utiču na rad Tvitera jer objave na njemu ionako niko ne čita.

Bojan Savić

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Kako je SNS sasvim konsolidovala svoju poziciju unutar Srbije i postala i pravi i jedini izvor svih informacija unutar zemlje, sasvim je logično očekivati da počne da proširuje svoj uticaj i na medjunarodnu arenu. Na njihovu veliku žalost, njihovi bezkonačni amandmani malo doprinose menjanju medjunarodnih propisa. Propise unutar Srbije ionako ne poštuju!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *