nazad na vrh

SNS traži od Gugla i Fejsbuka da spreče širenje pravih vesti

SNS smatra da neodgovorno puštanje pravih vesti može da ugrozi njihov rejting

BEOGRAD, 19. mart 2018, (Njuz) – Srpska napredna stranka kontaktirala je predstavništva Gugla i Fejsbuka sa zahtevom da ove kompanije ulože više napora kako bi sprečile širenje istinitih vesti, saznaje Njuz.

– Svedoci smo da se prave vesti nesmetano šire putem interneta, a u tome prednjače Gugl i Fejsbuk – kaže naš izvor iz SNS. – Ovako neodgovoran pristup može uticati na rezultate izbora i ugroziti samu demokratiju. Kompanije moraju biti svesne svoje odgovornosti i uložiti dodatne napore kako prave vesti ne bi stigle do građana i tako uticale na njihov pogrešnu odluku na nekim narednim izborima – kažu naprednjaci.

U najvećoj srpskoj partiji veruju da ovo neće uticati na slobodu govora i tvrde da su činjenice na njihovoj strani. 

– Sve analize pokazuju da naša partija i njen lider Aleksandar Vučić najveću podršku imaju među građanima koji ne koriste internet već se informišu putem televizije ili dnevne štampe. Ovakva disproporcija je direktna posledica neodgovornog ponašanja Googla i Fejsbuka i istinitih vesti koje se njima šire. Ako tome danas ne stanemo na put možemo doći u situaciju da sutra imamo glasače koji na izbore izlaze rukovodeći se činjenicama, a ne zvaničnim podacima vlade – ističu naprednjaci i poručuju da nemaju nameru da utiču na rad Tvitera jer objave na njemu ionako niko ne čita.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi: , , ,
  1. Kako je SNS sasvim konsolidovala svoju poziciju unutar Srbije i postala i pravi i jedini izvor svih informacija unutar zemlje, sasvim je logično očekivati da počne da proširuje svoj uticaj i na medjunarodnu arenu. Na njihovu veliku žalost, njihovi bezkonačni amandmani malo doprinose menjanju medjunarodnih propisa. Propise unutar Srbije ionako ne poštuju!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix