SNS smatra da neodgovorno puštanje pravih vesti može da ugrozi njihov rejting
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

19. mar. 2018

SNS traži od Gugla i Fejsbuka da spreče širenje pravih vesti

BEOGRAD, 19. mart 2018, (Njuz) – Srpska napredna stranka kontaktirala je predstavništva Gugla i Fejsbuka sa zahtevom da ove kompanije ulože više napora kako bi sprečile širenje istinitih vesti, saznaje Njuz.

– Svedoci smo da se prave vesti nesmetano šire putem interneta, a u tome prednjače Gugl i Fejsbuk – kaže naš izvor iz SNS. – Ovako neodgovoran pristup može uticati na rezultate izbora i ugroziti samu demokratiju. Kompanije moraju biti svesne svoje odgovornosti i uložiti dodatne napore kako prave vesti ne bi stigle do građana i tako uticale na njihov pogrešnu odluku na nekim narednim izborima – kažu naprednjaci.

U najvećoj srpskoj partiji veruju da ovo neće uticati na slobodu govora i tvrde da su činjenice na njihovoj strani. 

– Sve analize pokazuju da naša partija i njen lider Aleksandar Vučić najveću podršku imaju među građanima koji ne koriste internet već se informišu putem televizije ili dnevne štampe. Ovakva disproporcija je direktna posledica neodgovornog ponašanja Googla i Fejsbuka i istinitih vesti koje se njima šire. Ako tome danas ne stanemo na put možemo doći u situaciju da sutra imamo glasače koji na izbore izlaze rukovodeći se činjenicama, a ne zvaničnim podacima vlade – ističu naprednjaci i poručuju da nemaju nameru da utiču na rad Tvitera jer objave na njemu ionako niko ne čita.

Bojan Savić

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Kako je SNS sasvim konsolidovala svoju poziciju unutar Srbije i postala i pravi i jedini izvor svih informacija unutar zemlje, sasvim je logično očekivati da počne da proširuje svoj uticaj i na medjunarodnu arenu. Na njihovu veliku žalost, njihovi bezkonačni amandmani malo doprinose menjanju medjunarodnih propisa. Propise unutar Srbije ionako ne poštuju!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.