Nova Soni kamera
njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

21. mar. 2016

Soni menja ime u Panasonik kako bi povećao prodaju u Srbiji

TOKIO, 21. mart 2016, (Njuz) – Jedna od najvećih kompanija na svetu Soni saopštila je da će promeniti ime u Panasonik kako bi povećala prodaju svojih proizvoda u Srbiji.

Kako je saopšteno na vanrednoj konferenciji za novinare održanoj u sedištu kompanije u Tokiju, od momenta kad je premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao građane da kupuju samo Panasonik proizvode, prodaja Sonijevih proizvoda dostigla je skoro apsolutnu nulu.

– Od prošle srede do danas u Srbiji smo prodali samo jedne slušalice za mobilni telefon i ništa više. Prema pouzdanim informacijama ni njih nije kupio građanin Srbije već jedan turista azijskog porekla. S druge strane, prema nama dostupnim informacijama, Panasonik povlači robu sa drugih tržišta i preusmerava je u Srbiju kako bi podmirio potrebe srpskog tržišta – izjavio je Kazuo Hirai, predsednik i generalni direktor kompanije Soni.

Kako je Hirai naveo, radikalna situacija u kojoj se našla kompanija zahteva povlačenje radikalnih poteza.

– Ipak, moramo da odamo priznanje srpskom premijeru jer, kako je i sam to rekao, mi Japanci smo ga ovo naučili. Časno, samurajski, priznajemo poraz. Kad budemo povratili svoje mesto na tržištu Srbije, pozvaćemo gospodina Vučića da razgovaramo i vidimo šta možemo da učinimo kako bi jednog dana vratili ime Soni – istakao je prvi čovek kompanije koja se od danas zove Panasonik.

Bane Grković

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  U celoj ovoj ujdurmi samo jedna stvar mi nije jasna- u po bela dana Veliki Vodja okupi radnike koji rade i dovuce par autobusa pride, da im zastavice i slike da masu, a onda im prica kako Japanci rade, a ne trepcu!

 2. SalacUE kaže:

  Evo ja, ja….
  Nudili mi u VIP-u da uzmem SONY mobilni telefon. Ja im tražio Panasonic, pa pošto nisu imali uzeh HUAWEI.
  Veliki Vođo – REAGUJ.

 3. Ja sam kaže:

  … a sve je pocelo kada je Ikarbus poceo da se zove Mercedes…

 4. Nina kaže:

  Slicne akcije najavljuju i Honda,Micubisi, Jamaha, Suzuki, JVC. Gibli studio ce takodje promeniti ime, cim Mijazaki promeni ime u krstenici u Panasonaki…

 5. mirko kaže:

  Према најновијем истраживању, најпопуларније име међу новорођеним бебама у Србији је: Фиат Панасовић.

 6. Sp kaže:

  _ Pa na šta ćemo sada da snimamo?
  – Pa na Soni k…

 7. Slavisha kaže:

  Ne može da se zove Panasonic, zbog povrede autorskih prava, ali su Panasonaik i Panansonic još uvek slobodna imena. Ja imam tranzistor Panasonaik… doduše, radio je samo dva dana…

 8. vitez kaže:

  E, što bi moj dida reka ” jebo nas ćaća maniti” zbog Tite sam se odreka ćaće, zbog Slobe i Mire matere,eva sad zbog Vučića se odričemo i života.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *