njuz-autor

AUTOR: urednistvo

06. jul. 2020

Sopot zatvorio granicu za srpske turiste

SOPOT, 6. jul 2020, (Njuz) – Opština Sopot zatvorila je od jutros u 6 časova svoje granice za srpske turiste, potvrdio je za Njuz predsednik ove opštine Živorad Milosavljević.

On je saopštio da će zabrana ulaska trajati do 15. jula i da može da bude produžena ukoliko rukovodstvo opštine proceni da je epidemiološka situacija u Srbiji loša.

– Ova odluka je doneta zbog epidemiološke situacije u Srbiji i velikog broja pozitivnih slučajeva među turistima iz Srbije. Svi oni koji su već u Sopotu nesmetano će moći da završe svoj odmor, ali pre 15. jula nećemo primati nove turiste jer nam je na prvom mestu zdravlje naših građana. Za deset dana ćemo ponovo razmotriti ovu odluku i u zavisnosti od situacije donećemo odluku o daljim koracima – izjavio je Milosavljević za Njuz.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je odluka Sopota neprijatna i loša, ali je dodao i da je Sopot do sada bio korektan budući da je prvi otvorio granice svoje opštine za srpske turiste.

– Sopotske vlasti su odluku donele, kako nam je saopšteno, zbog toga što se epidemiološka situacija u Srbiji odražava na zdravstveno stanje turista jer su se u Sopotu pojavili srpski turisti zaraženi korona virusom. Odluka će od strane Sopota biti periodično razmatrana. Prilikom sledećeg razmatranja će, nadamo se, biti uzete u obzir druge neke činjenice. Evidentno je da Sopot ima interes da srpski turisti dolaze jer najveći broj turista u ovu opštinu dolazi upravo iz Srbije – rekao je Dačić.

U kratkoj izjavi za Njuz Zoran Babić, v.d. direktor “Koridora Srbije” i jedan od najpoznatijih posetilaca Sopota, istakao je da je razočaran odlukom popularnog letovališta.

– Planirao sam da odmor provedem u Sopotu, ali ću, kako stvari stoje, ponovo morati kod prijatelja na Brione. Pogodio me je ovaj odnos Sopota prema srpskim turistima i pitanje je da li ću se nakon ove odluke ikada više odlučiti za Sopot prilikom izbora destinacije za odmor – izjavio je Babić.

Soko Sokolović

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Pa sad, 100€ i vaučer – ,,nema da biva” !

  2. Грађани Сопота kaže:

    Поштовани Зоране Бабићу, не можете да верујете колико нам пуца кур*ц где ћете ви да одмарате.

  3. ja kaže:

    a kakva je situacija u Ripnju, moze libsevtamo?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *