nazad na vrh

Španija priznala Kosovo

Građani Španije proslavljaju kosovsku nezavisnost

MADRID, 28. jul 2018, (Njuz) – Španska vlada, na vanrednoj sednici održanoj nakon izvođenja penala na Evropskom prvenstvu u vaterpolu, priznala je Kosovo kao nezavisnu državu, javljaju svetski mediji.

– Nakon prve, druge, treće i četvrte červrtine utakmice sa Srbijom, na Evropskom prvenstvu u vaterpolu, održanom u našoj zemlji, ništa nije upućivalo na to da bi Kosovo trebalo da dobije status nezavisne država, ali nakon izvođenja penala shvatili smo da je jedini pravi put Kosova onaj koji ih definiše kao nezavisnu i jaku državu, koju treba da prizna ceo svet – rekao je premijer Španije Pedro Sančez.

– Španija je dugo odolevala da prizna Kosovo, ali nakon 5 krvničkih komada koje nam je Srbija uvalila u penal seriji u finalu, prepoznali smo Kosovo kao državu koja zaslužuje svoju punu nezavisnost – rekao je španski premijer odbivši da odgovori na pitanje novinara kakve veze Kosovo ima sa vaterpolom.

Sančez je zaključio da Kosovo zaslužuje sve privilegije, dokle god ne oformi vaterpolo reprezentaciju koja bi mogla da pobedi Španiju.

Miroslav Vujović

Tagovi:
  1. I mi cemo se praviti spanske muve,cim pristigne nova transa stranih investicija…?? I cim se razgranicimo,sa juznom srpskom pokrajinom…

    Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
  2. Baš tako bi bilo da je AV Kralj Španije.

    Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix