Građani Španije proslavljaju kosovsku nezavisnost
njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

28. jul. 2018

Španija priznala Kosovo

MADRID, 28. jul 2018, (Njuz) – Španska vlada, na vanrednoj sednici održanoj nakon izvođenja penala na Evropskom prvenstvu u vaterpolu, priznala je Kosovo kao nezavisnu državu, javljaju svetski mediji.

– Nakon prve, druge, treće i četvrte červrtine utakmice sa Srbijom, na Evropskom prvenstvu u vaterpolu, održanom u našoj zemlji, ništa nije upućivalo na to da bi Kosovo trebalo da dobije status nezavisne država, ali nakon izvođenja penala shvatili smo da je jedini pravi put Kosova onaj koji ih definiše kao nezavisnu i jaku državu, koju treba da prizna ceo svet – rekao je premijer Španije Pedro Sančez.

– Španija je dugo odolevala da prizna Kosovo, ali nakon 5 krvničkih komada koje nam je Srbija uvalila u penal seriji u finalu, prepoznali smo Kosovo kao državu koja zaslužuje svoju punu nezavisnost – rekao je španski premijer odbivši da odgovori na pitanje novinara kakve veze Kosovo ima sa vaterpolom.

Sančez je zaključio da Kosovo zaslužuje sve privilegije, dokle god ne oformi vaterpolo reprezentaciju koja bi mogla da pobedi Španiju.

Miroslav Vujović

  1. voya montoya kaže:

    I mi cemo se praviti spanske muve,cim pristigne nova transa stranih investicija…?? I cim se razgranicimo,sa juznom srpskom pokrajinom…

  2. scoby kaže:

    Baš tako bi bilo da je AV Kralj Španije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *