nazad na vrh

SPC pozvala građane da ne gube veru u Vučiča

BEOGRAD, 14. maj 2019, (Njuz) – Srpska pravoslavna crkva pozvala je sve građane da ne gube veru u Vučiča, jer naše spasenje zavisi upravo od vere u ovog čoveka, ocena je posle sednice redovnog godišnjeg zasedanja Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve.

Prema njihovim rečima, u poslednje vreme sve je više ljudi, posebno onih mlađih, koji gube veru u Vučića. Oni sve više preispituju njegove reči, upozorava SPC, što može da bude veoma opasno, čak i pogubno po naš narod.

– Ljudski je da čovek postavlja neka pitanja, da traži neke odgovore, da želi da dopre do istine, ali na tom putu on nikad ne sme da smetne sa uma da je Vučić taj koji se svakog dana žrtvuje za sve nas. Ne sme da zaboravi Vučićev ulazak u Tiranu, Vučićev put na Briselske pregovore i najažnije, one velike misli koje je podelio sa nama u Besedi na Pinku – izjavio je patrijarh srpski Irenej i naglasio da narod treba da poštuje i apostola Dodika, koji širi Vučićevo učenje po udaljenim krajevima.

On je podsetio i na brojna Vučićeva čuda, poput onog kada 15 sati nije išao u toalet tokom skupštinskog zasedanja, ili onda kada je jednom šerpicom punjenih lignji nahranio gladne.

– Istina nam je sve vreme pred očima, ali neki ljudi pre biraju da budu slepi nego da vide ono što je pred njima – naglasio je patrijarh i preporučio svima koji gube veru u Vučića da pažljivo pročitaju Jevanđelje po Sarapi, Jevanđelje po Vučićeviću, Jevanđelje po Lađeviću, ili Jevanđelje po Mariću.

Marko Dražić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Malo su se zatrčali. Pre konačne kanonizacije, ipak će morati da priupitaju papu!

  2. Eto jos jednog raskola…? Ko sto neko vec rece….: Jebes Kosovo,spasavajmo Reformatora…Srbija se raspinjati nece…!!??

  3. A da ga mi razapnemo i da ispašta naše grehove, pa ako vaskrsne će da poverujemo da nam je mesija!!!

  4. Мењам 8 векова СПЦ за 8 година снс, шифра ауди а8.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix