njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

14. maj. 2019

SPC pozvala građane da ne gube veru u Vučiča

BEOGRAD, 14. maj 2019, (Njuz) – Srpska pravoslavna crkva pozvala je sve građane da ne gube veru u Vučiča, jer naše spasenje zavisi upravo od vere u ovog čoveka, ocena je posle sednice redovnog godišnjeg zasedanja Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve.

Prema njihovim rečima, u poslednje vreme sve je više ljudi, posebno onih mlađih, koji gube veru u Vučića. Oni sve više preispituju njegove reči, upozorava SPC, što može da bude veoma opasno, čak i pogubno po naš narod.

– Ljudski je da čovek postavlja neka pitanja, da traži neke odgovore, da želi da dopre do istine, ali na tom putu on nikad ne sme da smetne sa uma da je Vučić taj koji se svakog dana žrtvuje za sve nas. Ne sme da zaboravi Vučićev ulazak u Tiranu, Vučićev put na Briselske pregovore i najažnije, one velike misli koje je podelio sa nama u Besedi na Pinku – izjavio je patrijarh srpski Irenej i naglasio da narod treba da poštuje i apostola Dodika, koji širi Vučićevo učenje po udaljenim krajevima.

On je podsetio i na brojna Vučićeva čuda, poput onog kada 15 sati nije išao u toalet tokom skupštinskog zasedanja, ili onda kada je jednom šerpicom punjenih lignji nahranio gladne.

– Istina nam je sve vreme pred očima, ali neki ljudi pre biraju da budu slepi nego da vide ono što je pred njima – naglasio je patrijarh i preporučio svima koji gube veru u Vučića da pažljivo pročitaju Jevanđelje po Sarapi, Jevanđelje po Vučićeviću, Jevanđelje po Lađeviću, ili Jevanđelje po Mariću.

Marko Dražić

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Malo su se zatrčali. Pre konačne kanonizacije, ipak će morati da priupitaju papu!

 2. voya montoya kaže:

  Eto jos jednog raskola…? Ko sto neko vec rece….: Jebes Kosovo,spasavajmo Reformatora…Srbija se raspinjati nece…!!??

 3. Profa truu kaže:

  A da ga mi razapnemo i da ispašta naše grehove, pa ako vaskrsne će da poverujemo da nam je mesija!!!

 4. Баш Рђа kaže:

  Мењам 8 векова СПЦ за 8 година снс, шифра ауди а8.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *