njuz-autor

AUTOR: Uros Bogdanovic

17. maj. 2013

SPC prekinula diplomatske odnose sa Dačićem

Crkva povukla svog predstavnika iz Vlade

BEOGRAD, 17. maj 2013, (Njuz) – Sinod Srpske pravoslavne crkve saopštio je danas da je zbog bogohulnih i anticrkvenih izjava koje je predsednik Vlade u poslednje vreme davao u vezi sa Kosovom prekinuo sve diplomatske odnose sa premijerom Ivicom Dačić.

– Povukli smo našeg predstavnika iz Dačićevog kabineta, tako da će premijer ubuduće vreme morati da prekraćuje na neki drugi način, dok će savetnike morati da potraži među nekim drugim ljudima koji se više nego on razumeju u državne poslove – rekao je portparol SPC protojerej Nikodim i dodao da je premijeru oduzeto pravo da crkvu zove kad god bi mu zafalio savet, pa čak i tokom noći kao što je to ranije radio.

Sinod podseća da su zajedničkim akcijama SPC i Vlada Srbije do sada odgovorno branili suverenitet i teritorijalni integritet, kao i da su predano rešavali brojne ekonomsko-političke probleme u našoj zemlji.

– Zajedničkim delovanjem brojni skandali su zataškani unutar obe organizacije, ali postoje neke granice preko kojih Sinod neće preći, kao što su nedavne Dačićeve izjave  – navodi protojerej Nikodim.

– Saradnja sa premijerom ubuduće će biti svedena na minimum, što znači da će od sveštenika moći da traži samo da mu osvešta preslavu ili eventulano krsti nekog daljeg rođaka. Takođe smo ga uklonili sa liste prijatelja na Fejsbuku, a na Tviteru smo ga blokirali kako ne bi mogao da saznaje svete tajne koje crkva otkriva svojim vernicima – potvrdio je za Njuz portparol SPC.

Miroslav Vujović

Uroš Bogdanović

 1. seljak kaže:

  Događaji u našoj zemlji vezano za politiku i političare su čisti rialiti šou.

 2. Ja sam kaže:

  DjAvolČIĆ(=) DAČIĆ.

 3. scoby kaže:

  A da li su povukli i onog popa iz RRA? Ako jesu, tesko nama, emitovace se neki jos gori rialiti od farme i velikog djilasa!

 4. Novak Djole kaže:

  I da mu uzmu onu medalju od pre neku godinu dobijenu od smernog Pahomija!

 5. himalajac kaže:

  more sto ih Seti Petar sve odjednom ne doda za prijatelje na fejsu….

 6. Pera Detlić kaže:

  Mir, oči povadili

 7. Tagore kaže:

  Ovaj ”ЊУЗ” i autori teksta vas lažu!
  Ja bi’ prodao njivu, pašnjak i kozu za našu SPC i za narodnog dobročinitelja Daču.

  O korovu kraj bršljana neću da ti pričam…

 8. Misantropicus kaže:

  Kolike para je SPC pukao na Ikone sa Dacicevim likom?
  Jel se sad povlace iz prodaje?

  Ja bi im preporucio da uvedu svece sa Dacicevim likom, i molitvu “Gori nam vecno u paklu Ivice” :)

  Pijaca bez robe, nije pijaca.

 9. Majstor kaže:

  Tačno tako. Ponašaju se kao da su politička partija, a ne kao da su sekta :D (uz svo dužno poštovanje prema vernicima. Link čisto da se “ogradim” http://www.pouke.org/forum/topic/8692-da-li-je-pravoslavna-crkva-sekta/)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *