nazad na vrh

SPC umesto maski traži da dobije kašičice sa drškom od dva metra

Screenshot N1
FOTO: Screenshot N1

BEOGRAD, 24. mart 2020, (Njuz) – Srpska pravoslavna crkva zatražila je od Vlade Srbije da joj umesto zaštitnih maski obezbedi kašičice sa drškom od dva metra kako bi u crkvama mogla da organizuje pričest u skladu sa merama borbe protiv širenja korona virusa.

– Srpska pravoslavna crkva, njeno sveštenstvo i vernici, rade sve u cilju zaštite zdravlja vernika. Držimo međusobno odstojanje, ponašamo se u skladu sa preporukama Vlade Srbije, ali za dalji nesmetani rad zaista su nam potrebne kašičice sa drškom od dva metra kako bi i pričest, kao najvažniji svetovni običaj, bio održan u skladu sa merama borbe protiv širenja korona virusa – navode u SPC-u.

Kako kažu, ovog problema nisu bili svesni, sve do danas kad su shvatili da u crkvi imaju samo jednu kašičicu za pričest.

– Razmišljali smo i o varijanti da pozovemo vernike da svako ponese svoju kašičicu, ali smo onda shvatili da niko kod kuće nema kašičice sa tako vellikom drškom, pa bi svakako morali da se približe svešteniku – ističu u SPC-u.

U crkvi se nadaju da će Vlada Srbije uvideti važnost rešavanja ovog problema i da će do sledeće nedelje sve crkve biti snabdevene kašičicama sa drškom od dva metra.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Ha,ha, evo prilike za razvoj domaće industrije koja bi inovativnim kašičicama sa teleskopskom drškom mogla da snadbe ceo pravoslavni svet. Ispiranje i dezinfekcija kašičice nije predviđena jer kao što reče AV: ”Neće grom u koprive!”…

  2. Malo je nezgodna mera …2 metra…??!! Znate , asocira na ono sto nas sve ceka , i nakon pobede…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix