njuz-autor

AUTOR: urednistvo

24. mar. 2020

SPC umesto maski traži da dobije kašičice sa drškom od dva metra

BEOGRAD, 24. mart 2020, (Njuz) – Srpska pravoslavna crkva zatražila je od Vlade Srbije da joj umesto zaštitnih maski obezbedi kašičice sa drškom od dva metra kako bi u crkvama mogla da organizuje pričest u skladu sa merama borbe protiv širenja korona virusa.

– Srpska pravoslavna crkva, njeno sveštenstvo i vernici, rade sve u cilju zaštite zdravlja vernika. Držimo međusobno odstojanje, ponašamo se u skladu sa preporukama Vlade Srbije, ali za dalji nesmetani rad zaista su nam potrebne kašičice sa drškom od dva metra kako bi i pričest, kao najvažniji svetovni običaj, bio održan u skladu sa merama borbe protiv širenja korona virusa – navode u SPC-u.

Kako kažu, ovog problema nisu bili svesni, sve do danas kad su shvatili da u crkvi imaju samo jednu kašičicu za pričest.

– Razmišljali smo i o varijanti da pozovemo vernike da svako ponese svoju kašičicu, ali smo onda shvatili da niko kod kuće nema kašičice sa tako vellikom drškom, pa bi svakako morali da se približe svešteniku – ističu u SPC-u.

U crkvi se nadaju da će Vlada Srbije uvideti važnost rešavanja ovog problema i da će do sledeće nedelje sve crkve biti snabdevene kašičicama sa drškom od dva metra.

Nenad Milosavljević

  1. scoby kaže:

    Ha,ha, evo prilike za razvoj domaće industrije koja bi inovativnim kašičicama sa teleskopskom drškom mogla da snadbe ceo pravoslavni svet. Ispiranje i dezinfekcija kašičice nije predviđena jer kao što reče AV: ”Neće grom u koprive!”…

  2. voya montoya kaže:

    Malo je nezgodna mera …2 metra…??!! Znate , asocira na ono sto nas sve ceka , i nakon pobede…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *