njuz-autor

AUTOR: urednistvo

02. aug. 2011

Specijalni efekti u nastavku filma „Montevideo, bog te video“ bolji nego u prvom delu

Publika željno iščekuje Tirketove makazice u drugom delu filma

BEOGRAD, 2. avgust 2011, (Njuz) – Snimanje filma „Montevideo, bog te video 2“, nastavka jednog od najuspešnijih srpskih filmova poslednjih godina, bliži se kraju. Naš proslavljani glumac i reditelj ovog ostvarenja Dragan Bjelogrlić, koji se sa ekipom filma nedavno vratio sa Tenerifa gde su snimane pojedine scene, otkrio je da će nastavak imati znatno bolje specijalne efekte od prvog dela filma.

– Važno je za srpsku kinematografiju da prati nove holivudske trendove, među kojima su na samom vrhu specijalni efekti. Drago mi je što mogu da najavim da će „Montevideo, bog te video 2“ postaviti neke nove standarde u domaćoj kinematografiji kada je reč o tom segmentu – najavljuje Bjelogrlić, koji smatra da je važno da specijalni efekti ne odskaču previše od vizuelnog identiteta filma.

– Mnogi gledaoci, recimo, nisu zapazili da su u prvom delu korišćeni specijalni efekti u sceni u kojoj Tirke hvata loptu na volej, što je samo dokaz da su besprekorno urađeni – kaže Bjelogrlić, koji priznaje da prema prvobitnom planu nije trebalo da se u tom delu koriste specijalni efekti, ali da su nakon što su četiri dana pokušavali da snime ovu scenu, zaključili da će tako biti znatno lakše.

– Normalno je da publika ima velika očekivanja od nastavka svakog uspešnog filma, što je i nama koji se njime bavimo dodatni izazov da pomerimo neke granice. Kada je reč o specijalnim efektima, planirano je da u jednoj od završnih scene Moša prodre po desnom boku i da centrira loptu u šesnaesterac, gde će Tirke da je uhvati makazicama – najavio je Bjelogrlić, koji nije želeo da otkriva kako je završio ovaj šut, kao ni da li će ovaj šut biti urađen slično scenama iz filma Matriks, gde bi se, u ovom slučaju, Tirke „zamrznuo“ u vazduhu dok bi ga kamere okružile za 180 stepeni.

– Specijalni efekti će po svemu sudeći biti bolji od kultnih efekata u srpskoj kinematografiji, kao što su scena u kojoj Vesna Trivalić lomi retrovizor u “Mi nismo anđeli”, ili pad sa drveta Zvonka Lepetića u “Balkanskom špijunu” – kaže Bjelogrlić.

Marko Dražić

 1. Nikola kaže:

  Znam, staviće kameru u loptu (gledaćemo celu akciju iz njenog ugla).

 2. Boris kaže:

  Ne sme se zaboraviti ni scena u kojoj Nikola Djuricko postize kos preko glave (Nebeska udica). Danas i to spada u domen specijalnih efekata :)

 3. technocaja kaže:

  Jedna od antologijskih scena srbijanske kinematografije je kad Ser Gej 3funovic u filmu STRSLJEN iz svoje kratke frizure izvuce noz od 35 (trideset pet santimetara) i zabije ga kroseom onom anonimnom glumcu na ivici stene u grlo. Nevidjen specijalni efekat! Cudo je kako obojica nisu pali sa ivice stene…

 4. Tetka kaže:

  Dinamično, nema šta! :D :D

 5. Dado kaže:

  Ser Gej 3funović !!!

  Isplakah se…

 6. celtic kaže:

  Film, muzika, književnost i sva umjetnost su umrli ‘91. s bivšom državom. Jadne filmove sad režiraju akademci sa odsjeka za heroin (Kolja Pejaković, Kojo, Bjelogrlić, itd.). Joža, majke ti, ustani i malo se nakašlji da oduvaš ovaj grip iz svih pora društva.

 7. matori kaže:

  jedva cekam treci deo

  1. jovana kaže:

   ahahhahhahahhahahhahahhahahha care!

 8. mamamimi kaže:

  Primena specijalnih efekata se najbolje pokazala kod onog rijalitija što ide na 2. RTS programu – Skupština. Držati onoliko statista budnim i na okupu, to ne može biti bez kompjuterske animacije.

  1. Slavisha kaže:

   Sve su probali, pa i racunare im podelili, ali nije vredelo, nikako da savladaju Spider Solitaire! Ipak su morali da ih sve nacrtaju u 3DQuestu…

 9. Ivan_KS kaže:

  POSLEDNJA VEST: Upravo je iz režije procurela informacija da se šut završava tako što Nikola Kojo (koji u filmu ima 4 ruke i dve glave), takođe u Matriks-stilu, uspešno odbranjuje udarac upućen ka golu i posle toga raskomada loptu, proguta je i glasno podrigne…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *