njuz-autor

AUTOR: urednistvo

30. jan. 2012

SPS hakovao Srbiju

Detalj iz hakovanog sistema

BEOGRAD, 30. januar 2012, (Njuz) — Socijalistička partija Srbije hakovala je u poslednjih nekoliko godina državu Srbiju, njene institucije, istoriju i sve građane, javljaju danas mediji. SPS je hakerskim upadom u vrednosni sistem nacije izmenila način na koji građani percipiraju ovu partiju, svoje živote i druge građane.

– Interesantno je da su građani pre hakovanja doživljavali SPS kao partiju koja je najviše odgovorna za krizu i ratove devedesetih godina, a samim tim i stanje u kojem se država i danas nalazi. Međutim, nakon što su hakeri SPS-a upali u sistem i promenili kod, retko ko se još seća šta se stvarno dešavalo devedesetih – kaže za Njuz prof. dr. Živko Stošić, sa Katedre za informacione sisteme na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.

– To što mi shvatamo da smo hakovani ne menja činjenicu da je SPS jedna od najjačih partija danas, za koju će mnogi rado glasati, uključujući i mene – dodaje on.

Iako postoje naznake da je na čelu ove partije nekada bio Slobodan Milošević, čak i oni građani koji su u trenutku hakovanja imali uključenu softversku zaštitu se danas ne sećaju “šta je tačno radio taj čovek, ko god on beše bio”.

Odgovornost za hakerski upad u sistem Srbije su delimično preuzeli i programeri DS-a, koji su izradili virus, takozvani “trojanac”, uz pomoć kojeg je ekipa hakera SPS-a uspela da izmeni nekoliko ključnih linija koda Srbije.

Viktor Marković

 1. Dzoni kaže:

  Bajaga:
  ”Verujem, ne verujem!”

 2. Dušan kaže:

  imam deja vu, mislim da sam ovo ovo vec jednom zaboravio :D

 3. Pera kaže:

  Sve je živa istina.
  Osim što dr. Živko Stošić ne radi stvarno na ETF-u, to je njegova hakovana verzija. U stvarnom životu, on je načelnik Instituta za sajbersubverzivne delatnosti u S. Kamenici.

 4. Jordan kaže:

  Lose je, sto su hakeri, mnogima, trajno ostetili hard discove.

 5. Kizza kaže:

  “Nakon velikog broja virusa i spamova koji su napali operativni sistem Srbije devedesetih godina, 5. oktobra 2000. godine je uradjeno formatiranje i reinstalacija sistema, kao i defragmentacija, ali je ugradjen loš antivirus program pa su virusi i spamovi opet uspeli 11. maja 2008. da napadnu novoinstalirani sistem. I taj napad se pripisuje hakerima koji sebe nazivaju SPS (Spam Pirati Srbije).”

 6. ariela kaže:

  Secam se da je bilo ono “Puko je ko zvecka”… a posle je krenulo sve u cilju da mi “puknemo ko zvecke”…

 7. SPS kaže:

  SPS za predsednika!

  1. Tetka kaže:

   Ни у шали! :P

   1. celtic kaže:

    Ni u snu, ni na javi!

    1. Jordan kaže:

     A sta su onda ovi koji su u vlasti…?

     1. celtic kaže:

      Sad mi pade na um, pa oni su vlast!!!!

 8. haha kaže:

  AHAHAHAHAHAHAHA VRH VRH :D
  Ajd ko im backup neka vrati kod u stanje od pre 200god :D

  1. _djura_ kaže:

   svi se sete backupa, kada je već kasno :(

  2. aleksandar kaže:

   pre 200 godina ili pre 2000ite godine, sasvim je svejedno, hahahahah

  3. celtic kaže:

   Ne postoji server za toliki backup :-)

  4. Петко kaže:

   Нађох стање од пре 100 година које је забележио Дис…

   http://www.youtube.com/watch?v=c8Ej0ADbGNY

   Има ли разлике :(

   1. evro-komsomolac kaže:

    ti petko ko god bio ja te sad volim zbog ovoga! :)

 9. Tetka kaže:

  “Зелена трава дома мог”…пардон, ружа…

  http://www.youtube.com/watch?v=Ky126NXJh4M

 10. scoby kaže:

  Eh, otkrili ste rupu na saksiji, pa opstepoznata cinjenica je da Srbi pamte kao kokoske , najvise 3 dana.

 11. Aleksa kaže:

  To sto se neka partija zove ovako ili onako nema mnogo veze sa karakterom partije. S druge strane paritija koja nosi isto ime kao i pre mnogo godina moze da promeni karakter do neprepoznatljivosti. Gradjani pak, tesko percipiraju promene, obzirom da se sa svih strana upada u “vrednosni sistem nacije”, tako da vise ne znaju da li je ovo sada isto kao ono od pre, da li je pre bilo bolje od ovog posle i da li smo sada dalje od cilja koji je nekad izgledao sasvim blizu.

  1. tijanakn kaže:

   teske reci, ali ja i dalje MRZIM DEVEDESETE

 12. sloboda(n) kaže:

  Prethodni matriks zvani SFRJ im je bio suvise dobar pa su ga razjebali, pa su napravili bolji noviji lepsi iz koga nema izlaza…

 13. Vreme kaže:

  Živko Tošić je stvarno nio dekan, ali na elektronskom fakultetu, ovo je pisao neko iz Niša :)

 14. 1 NS kaže:

  Najjači tekst do sada ovde imho.

 15. himalajac kaže:

  ja sam muislio da nam je sps je..o ke..u za narednih 50 godina (24 vec prosle).
  ali posto je ovo srbija, mozemo samo da zapevamo “i opet ce i opet ce….”

 16. drLaki kaže:

  Ajd` SPS,nego me brinu oni Anonimusi.Posle DEA i FBI,napali sajt Vozdovackog DS.Sta je sledece,sajt opancarske radnje sa Ceraka?Pod hino aktivirati one nase tehnoloske specijalce.

 17. mamamimi kaže:

  Mali Šljivica je veoma talentovan programer. Kad nam je formatirao hardove, vratio je sopstveni backup (verzija kale1.2. evolution) Onda je napravio par popularnih kompjuterskih igrica, od kojih je najpoznatija “Sprečimo dugine boje da se razliju po beogradskom asfaltu”. A i nije mu bilo teško, mi mnooogo volimo igrice, a Alchajmer nam je kućni prijatelj.

 18. Neupucen kaže:

  Ubacili su oni neki genetski modifikovani trojanac jos u onaj suzavac sto smo ga se nagutali onomad pred Skupstinom… i sve zaboravili vec sutradan, tj. 6.X.

 19. Nenad kaže:

  Gde je, bre taj, antivirus da pobije g*vnjive viruse, i gotova stvar! Gde je firewall bio 6-og oktobra? Secate li sem sta su nam radili??? I sad je DS (citaj: Tadic) dao poljubac usta na usta Dacicu i njegovima, uveo ih u vladu i Internacionalu! Umesto da ih beli dan ne vidi van zatvora, sad se oni cepe po svim emisijama. Ne smem ispod kreveta da pogledam da ne proviri Gljivica Dacic. A da, sta bi sa kofercetom???

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *