njuz-autor

AUTOR: urednistvo

28. apr. 2011

Srbi priznali kolektivnu odgovornost za pobede Novaka Đokovića

Ako ovako nastavimo, uskoro ćemo biti najbolji teniser na svetu

BEOGRAD, 28. april 2011. (Njuz) – Nakon još jedne pobede Novaka Đokovica, svi građani Srbije su odlučili da prihvate kolektivnu krivicu koju snose za njegove uspehe. Maloletni i punoletni građani Srbije na ovaj način su pristali na to da prisvoje sve Novakove uspehe kao da su njihovi lični, kao i da preuzmu na sebe sve pohvale koje im time zasluženo sleduju.

Ovo iznenadno kolektivno priznanje znači i da se svaki prethodni a ujedno i svaki budući uspeh Novaka Đokovića automatski prenosi i na celu naciju.

Priznanje kolektivne zasluge za sve Noletove pobede predstavlja izuzetak u domenu suočavanja s prošlošću, zbog čega smo pitali legitimno i zvanično izabranog predstavnika naroda, predsednika Borisa Tadića, šta misli o ovakvom razvoju situacije:

– Srpski narod nikada neće priznati kolektivnu krivicu za stvari počinjene od strane ljudi koji su na parlamentarnim ili predsedničkim izorima dobili legitimitet da predstavljaju građane Srbije. Međutim, mislim da su svi uspesi Novaka Đokovića dovoljni da se napravi jedan izuzetak i da svi mi sada možemo da kažemo da ćemo sasvim sigurno uskoro biti prvi igrač tenisa na svetu – izjavio je predsednik Tadić.

Njuz je ovom povodom napravio i malo istraživanje među građanima:

– Logično je da ja ne mogu da snosim odgovornost za nešto što uradi neki političar koji je velikom većinom izglasan da bude predsedstavnik naroda – kaže jedan od građana, Mića Obradović, prodavac bele tehnike iz Kosjerića -Ali naravno da ću se bez problema suočiti sa prošlošću u vidu neprekidnog niza, od sada već 25 pobeda Novaka Đokovića, jer sam svojim navijanjem kada pobeđuje i nerviranjem kada gubi, svakako i ja zaslužan za njegove uspehe – dodaje Obradović.

Građani Srbije tvrde da ipak još uvek nisu spremni da preuzmu odgovornost za Đokovićeve poraze i da je u tom slučaju sam kriv što nema ono što je potrebno da bi bio najbolji.

Viktor Marković

 1. Ljix kaže:

  Ma da, bre… Ja sam se toliko poistovetila sa Noletom da kad se ujutru probudim odmah pitam svih pet clanova porodice – gde su mi bre reketi? Posle malo imitiram Nadala kako vadi gace iz dupeta…
  Ali moji ukucani, izgleda, imaju krizu identiteta pa mi u glas odgovaraju: Ala sam sinoc rasturio onog Rumuna, brateeeee…

 2. scoby kaže:

  Takvi smi mi, skromni i nezahtevni, ako nas se neko seti na dan Republike, u redu, ako ne, ne ljutimo se, sve dok Đovak pobeđuje u ime svih nas i uredno plaća porez u Monaku…

 3. Golub kaže:

  Uh… ‘ajte malko sa nekim drugim temema.. .recimo o vremenu ili modi… sa sportom se, baš, ne snalazim….. :(

  1. Ljix kaže:

   Golube vraćaj se tamo na našu stranicu i osmišljavaj onu molbu tj naše zajedničko saopštenje za redakciju Njuza!

   1. Golub kaže:

    Draga moja Ljix,
    rado ću se vratiti na “našu” stranicu… i pristupiti osmišljavanju molbe… :)

   2. urednistvo kaže:

    Saopstenje? Kakvo saopstenje?

    1. Ljix kaže:

     Dobićete ga ispod teksta “Poskupljenje struje mera Vlade za povećanje nataliteta” (6. april 2011.) Samo malo se strpite, molim vas, da Golub osmisli nastavak teksta koji sam ja tamo započela. :D

 4. Vukašin kaže:

  Legitimitet se dobija na demokratskim izborima, smatram da ovi na koje ti misliš nisu bili takvi.

 5. Ljix kaže:

  Pobedih i Nadala maločas! Bravo za mene! :D

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *