Srbi spremni da pomognu grčkoj braći
njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

06. jul. 2015

Srbi za 20 evra umesto Grka čekaju u redovima ispred bankomata

CELA GRČKA, 6. jul 2015, (Njuz) – Sve je više Srba koji se nude da umesto Grka čekaju u redovima ispred bankomata, prenose grčki mediji.

Kada su videli kakva je muka snašla Grke posle uvođenja restriktivnih mera, Srbi su, kako kažu, rešili da se solidarišu sa svojom pravoslavnom braćom i da za svega 20 evra zamene sve koji su prinuđeni da po ceo dan stoje u dugačkim redovima.

– Ovo kroz šta prolaze Grci, mi smo već prošli devedesetih, tako da tačno znam kako im je – kaže Srđan Petrović, srpski turista koga smo zetekli u redu ispred jednog od bankomata u Paraliji – Čekanje mi nije nikakav problem i čak mi predstavlja zadovoljstvo. Dok nam nisu skinuli vize, čekao sam u Beogradu skoro svakodnevno po nekoliko sati u dugačkim redovima ispred ambasada, i to za 20 evra. Mnoge grčke mušterije probaju da se cenkaju, ali to je tarifa. Neće niko da se smara u redu za 10 evra, bato – objašnjava ovaj srpski turista dok neprimetno zauzima jedno mesto preko reda.

Srđan, koji je u jednoj ruci držao rasklapajuću stoličicu, a u drugoj Politiku, kaže “kako su Grci nebrojano puta u istoriji pomagali Srbima i da je došao red da i mi pomognemo grčkoj braći”.

– Grci su nam zahvalni što možemo da ih odmenimo i to za svega 20 evra. Najviše je starih koji podižu penziju iz delova, a pošto mogu da podignu najviše 60 evra dnevno, ostane im 40. Oni ne moraju da stoje ceo dan po vrućini, a mi zaradimo da imamo za giros i ležaljke, tako da je situacija win-win – zaključio je ovaj srpski turista – Poneo sam kikiriki i semenke, da ljudi oko mene imaju čime da se zanimaju, a cena je povoljna – dodao je on.

Kako prenose grčki mediji, oko nekih benzinskih pumpi primećeno je i prisustvo Srba koji prodaju gorivo iz kantica.

– Ovaj moj je 100 odsto rumunski, ovi drugi svašta sipaju – kratko nam je rekao jedan srpski prodavac benzina.

Miroslav Vujović

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Jos jedino ostaje pitanje da li prodaju znanje iz proslosti, ili treniraju za buducnost?!

 2. Marri kaže:

  Za gorivo u kantama i balonima nema nam ravnih.

 3. Marre kaže:

  Tu smo za bracu uvek, mi smo kvalifikovani za sve vrste cekanja :-)

 4. zoran kaže:

  Има Срба који у бриселу чекају испред “атома” за све нас да уђе у њих протестантски дух, менталитет буржоаског малограђанина и да коначно добију физиономију отирача за ципеле, а онда да се врате да нас “обрадују”. Додуше, не добијају новац, али су плаћени менталним коитусом без употребе контрацептивних средстава, оргазмичан коитус наравно…

  1. Komarac kaže:

   Ima nas i u Srbiji koji smo sopstvenim radom postigli nešto, ali smo u većinskoj manjini u odnosu na mrzitelje svega i svakoga, a pogotovo obrazovanih i civilizovanih Srba.

   1. zoran kaže:

    Задовољство је моје због Вашег животног успеха захваљујући својој марљивости, поштовања је вредно Ваше образовање и цивилизацијски степеник са ког браните “већинску мањину” која је омражена, али моја је и збуњеност која долази од Ваше неуспешне, необразоване и нецивилизоване премисе да Вас ја мрзим и да сам приде у “већинској већини” која је, баш као и Ваша премиса, неуспешна, необразована и нецивилизована.Са жељом и надом да следећим коментаром “не промашите шатру”, дарујем Вам објашњење мог коментара и оно Вам казује да се исти односи на премијера и владу Србије, невладин сектор, губитнике и нечасне људске минијатуре разних фела и порекла којима је лични интерес, иако посве безначајан и нечовечан, изнад државе и народа којима припадају…Ви, свакако нисте један од њих, те се у здрављу читали и даље…

    1. Komarac kaže:

     Ja sam ateista i smatram da je za Srbiju bolje da bude deo EU i to one briselskog tipa, a ne one grčkog ili bugarskog tipa. Time sam već navukao bes i mržnju oko 130% “patriotskih” snaga, a ako izjavim i da sam dete iz mešovitog braka muškarca i žene, mislim da će mi oko 180% navijača i ostalih razbijača slati poruke mržnje.

     Drago mi je da ste vi razuman čovek, a nadam se da sam i ja.

     A sada dosta šale i blejanja po internetu, treba nešto i da se radi.

 5. folirant kaže:

  Koliko su Grci lenji a mi se prodajemo za situ. Sve receno u jednoj recenici. Super!

 6. biljana kaže:

  ovo je toliko bezveze i neduhovito da reci enmam…pre nego se dovatio tastature autor je trbalo da zna da strani drzavljani iamju pravo da podignu 300 evra dnevno…svasta trpi ovaj papir

 7. Милан kaže:

  Хоћу став пролазника и твитове познатих! Ови последњи су застарили.

 8. ethanol kaže:

  Krenemo neki dan moje srpske drugarice i ja na Kipar da se u dugom redu prostitucije pomolimo Bogu za 500 dinara kao i sve druge maloletne i normalne Srbijanke iz našeg Šljivovistana. A vi znate kakoJe na južnoj hemisferi naše kontinentalne hemisfere i kako naše namagnegtizovane glave ka dole vise, i tako smo se mi sve zajedno pomolile grčkim bogovima i našem Perunu – Očevi naši, niže jeste od nebesa, molEmo vas da spasEte sveRadne Grkinje od prostitucije i da im poklonEte još 321 miliJardu eUra za seksUalnu zadoVolju. OndaK je naš drugar Tomea BašČetinsky, po zanimanju “jester”, telefonirO engleskoj kraljici i poručio radikalnoj ženi da me ne trese trulu šljivu.

 9. ethanol kaže:

  Svaka druga plavuša nađe naučnog Afrikanca za oplodnju, svaki drugi Afrikanac, Grk, SrBo, Turak ili Arap napušta plavušu (majku brojne dece) jer preferira grčku kamenu plažu (kraj palme), kafanu ili “splavove”, a deca ostaju gladna.
  Prošlog filipinskog leta (u februaru) mlada studentkinja medicine Joyce Gilos Torrefranca (u kasnoj noći) nabasa na malog Filipinca Danijela (9) koji na ulici piše domaće zadatke. (Mandaue City se nalazi na ostrvu Cebu.) “His father died in prison and he now lives with his mother and brother.” (Svaki drugi Filipinac napušta ženu i decu i svaki treći umire u zatvoru.) Svaka učena Filipinka uči medicinsku školu, kako bi mogla da se zaposli u SAD ili u Winnipeg/Kanada, dok 15-18 miliona PH dece umire od gladi i zaraze.
  : https://www.youtube.com/watch?v=HZNbqd3hOxA – by Giomen Probert Ladra Alayon
  (To se zove balkanizacija sveta, pa očekujemo i srBsku pomoć.)

 10. Алокин kaže:

  Пожури друже. Кафу ће да пијемо у авион.

 11. vox ex populi kaže:

  Izgleda da je redakcija Njuza u Grčkoj u redovima za po 20€.
  Već danima

 12. voya montoya kaže:

  Evropejci segedinskoga tipa model sanction SM,i dalje ,jos nisu dosli na generalku…U medjuvremenu pala cena za cekanje u redovima na 5…TRZISTE Srbin ište…Pa kom opanci,a kom kamenica…

 13. bord kaže:

  Ja mislim da to sot ima u grckoj ima i usrbiji letujmo od Beograda pa do Vranja

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *