njuz-autor

AUTOR: urednistvo

30. sep. 2012

Srbija dobija stečajnog upravnika

BEOGRAD, 30. septembar 2012. (Njuz) – Privredni sud u Beogradu najavio je da će na predlog građanina Dinkić Mlađana iz Beograda uskoro biti pokrenut stečajni postupak nad subjektom pod imenom “Republika Srbija”. Sud je najavio da će ovih dana odrediti i stečajnog upravnika čiji će zadatak biti da odluči da li će nad Srbijom biti izvršena likvidacija ili će se pronaći novi kupac.

– Nakon provere prijave pomenutog građanina, utvrđeno je da se država Srbija, u vlasništvu neimenovanih lica, nalazi pred bankrotom, pa smo shodno tome delovali po zakonu o stečaju – rekla je za Njuz portparolka Privrednog suda Violeta Gačević i pojasnila kako zakon u ovakvim slučajevima nalaže da stečajni upravnik prvo mora da popiše svu imovinu kojom subjekt raspolaže, a nakon toga da napravi spisak svih poverilaca i dužnika.

Prema njenim rečima, prvi podaci pokazuju da su najveći dužnici Srbije građani Srbije, pa se očekuje da će stečajni upravnik naložiti da se po hitnom postupku naplate sva potraživanja od njih, a ako se to ne desi u propisanom roku, najverovatnije će naložiti oduzimanje celokupne imovine građana i njene prodaje na javnoj licitaciji.

S druge strane, kao najveće poverioce Srbije ona je označila građane Srbije jer im Srbija duguje za plate i penzije. S toga će Srbija njima morati da isplati dugovanja ili će u suprotnom to morati da nadoknadi prodajom svoje imovine.

Sud je naložio Dinkiću da taksu od 500 dinara za pokretanje stečajnog postupka uplati na račun suda koji je naveden na tabli u ulaznom holu. Sud je nešto ranije odbio žalbu Cvetković Mirka iz Beograda koji je tražio odlaganje postupka tvrdeći da država nije pred bankrotom i da to može da dokaže ako mu se da da upravlja finansijama na samo nekoliko dana.

Miroslav Vujović

 1. premijer iz senke kaže:

  Raduje cinjenica da ce se gradjanin Dinkic pojaviti pred nekim sudom. Nadam se da je to samo pocetak dobre prakse i obicaja pa ce gradjanin Dinkic pojaviti i pred slicnim institucijama kao sto su tuzilastvo, krivicni sud, ulazna vrate ispred Zabele, gejt 3 za let u Sibir itd..

  1. snezana kaže:

   Bice , bice premijeru, samo ne po tvom scenariju vec njihovom. Zabela, tuzilastvo, Sibir ceka takve kao sto si ti, koji sebi daju za pravo da misle.Cuvaj mi se premijeru, nedostajaces nam na njuz netu.

   1. premijer iz senke kaže:

    Sneshka (bez patuljaka, nadam se :D ), ne brini… ;)

 2. Tetka kaže:

  Ја, Тетка, из Београда, улица Ко их шиша, бб, при здравом разуму и својом вољом, одричем се дугова које је направио било ко у моје име. Одричем се и оних који су дугове навели и напујдаћу Меду ако нам се (Течи и мени) неко појави на вратима са потраживањем дуга! Нека се удаве у свему што су купили за паре којима су нас задужили, а кад се то деси немојте ни да ме обавестите…
  Дана 30.09.2012. …

 3. ben10 kaže:

  A stečajni upravnik će, pretpostavljam, biti građanin Dinkić.
  Lepo!
  Pokrećem inicijativu da kada stečajni postupak prođe, svi mi građani Srbije od kojih je naplaćeno potraživanje(čitaj narod), još jednom skupimo pare i kupimo neko ostrvo u 3 pm (što dalje odavde) i poklonimo ga građanima Srbije koji su naplatili svoje potraživanje (čitaj političari) i iselimo ih trajno odavde.
  Utopija, znam, utopija….. ali lepo zvuči.

  1. Tetka kaže:

   А што кад прође? Мада, ја предлажем да питамо Црногорце да нам мало позајме Голи оток, и то што пре…

   1. ben10 kaže:

    Pa kada prođe, znaćemo ko je platio ( može da ostane), a ko je uzeo pare ( iseljenje).

    Goli otok je odlična ideja, ali nema veze sa Crnogorcima, on je Hrvatski

    1. Tetka kaže:

     Ау, па нисам знала :) Не знам зашто стално повезују Голи оток са Црногорцима?! Капо?!

   2. premijer iz senke kaže:

    auuu tetka, kec iz (h)istorije i geografije (zamljopisa) :D

    1. Tetka kaže:

     Та два предмета нисам ни волела, кварили ми просек… :)

 4. himalajac kaže:

  a jel’ se zna, otprilike, koja ce cena biti? juce sam dobio ne ricepa na kladzi, pa reko da pitam…

 5. snezana kaže:

  Potpuno su neosnovane kritike i ininuacije nad dobrom i pre svega pametnom odlukom Dinkica. Dokle ovaj narod misli da zivi na svojo grbaci i da koristi rezerve mozga? Dalje nece moci! Svako razmisljanje pokazalo se kao direktni atak na ustavni poredak i imovinsko stanje nezasticenih nam funkcionera. Ziveo Dinkic(kada vec mora).

 6. snezana kaže:

  Htedoh reci insinuacije, ali evo jos jednog dokaza kakvi smo mi Srbi. I slovo cemo bre da ukrademo ako nam se ukaze prilika. More, mnogo smo se osilili, svi u aps, a Dinkic da nam sudi!

 7. pera kaže:

  Nemamo se cega bojati. Nece dinkic dati 500 dinara za pocetak stecaja.

  1. Tetka kaže:

   Мени личи да хоће да нас научи да летимо!
   “Попнете се на неку високу стену, раширите руке ооовааакоооо и само скочите… Уосталом, све једно је да ли скочите у провалију или вам ја повећам ПДВ!”…

 8. miki kaže:

  Kad sam pročitao naslov, pomislio sam da je vest greškom objavljena ovde, ali kad sam video da se pominju ovdašnji sudovi i akteri, shvatio sam da je ipak još jedan njuz.

 9. Tagore kaže:

  Polako, bre, čo'eci !
  Gospoja Catherine Ashton i najuspešniji portugalski činovnik José Manuel Barroso su preporučili Srbiji novi jednokratni uslov od 333 paradrafa za datum pregovora do 2025. godine.

  Najnoviji uslov se odnosi na novu srpsku putnu ispravnicu preko ibarske magistrale do Morače. Ovaj napredni potez srpskoga naroda su pozdravile i najuspešnije EU pripadnice – Grčka, Španija i Portugalija:
  http://www.novosti.rs/upload/images/2012//09/30/dru-pasos-sandzaka.jpg

  (Ovim pasošem možete besplatno putovati u celom Mešihatu Zukorlićeve Islamske zajednice.)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *