nazad na vrh

Srbija donirala Nemačkoj 5000 medicinskih sestara

BEOGRAD, 12. mart 2021, (Njuz) – Republika Srbija će Nemačkoj tokom aprila donirati još 5000 medicinskih sestara, saznaje Njuz.

Kako navodi Vlada Srbije, medicinske sestre, odškolovane i formirane u Srbiji, više će koristiti Nemačkoj, koja u ovom trenutku ima veliku potražnju i nedostatak medicinskog osoblja. Iz vlade navode da sve zasluge za ovu donaciju pripadaju isključivo predsedniku Aleksandru Vučiću.

– Srbija je u ovom trenutku lider u svetu po izvozu medicinskih sestara. Naša zemlja je uložila dosta u proizvodnju kvalitetnih medicinara i smatramo da je jedina humana i ispravna stvar da to podelimo sa zemljama koje su u deficitu sa medicinarima. Neke zemlje jednostavno nisu lideri i mi kao odgovorna zemlja imamo dužnost da im pomognemo – navodi se u saopštenju vlade.

Predsednik Vučić kaže kako će Srbija nastaviti da izvozi medicinske radnike sve dok ih u Srbiji ima.

– Kada doniramo sve medicinare, preći ćemo na ostala zanimanja. Inžinjere, zubare, električare… mi svega toga imamo i previše a druge zemlje očigledno nisu u stanju da same stvore dovoljno stručnjaka u svim oblastima. Živela Srbija! – zaključio je predsednik Vučić.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. BIS DAT QUI CITO DAT

  2. Bolje da darodavac požuri sa realizacijom donacije. Kako su medicinari, trenutno, tretirani u Srbiji, možda ne preostane ništa da se donira!

  3. Kakva je ovo sprdacina na račun najzasluznijih za mnoge donacije koje je Srbija dobila ali koje i pruža, jer predstavljaju život ljudima. Sramota za ljude koji se bave omalovazavanjem ove humane aktivnosti. Mitić

  4. Velika je po meni sramota što Nemačkoj pored obrazovanih ljudi ne pošaljemo i pomoć u medicinski sredstvima i lekovima. Praveći i donirajući vakcinu koju bi mogli da nazovemo po našem ministru čija fizionomija neodoljivo podseća na naziv jedne od vakcina, postali bi snažan partner nerazvijenim delovima zapadne i centralne evrope.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix