njuz-autor

AUTOR: urednistvo

12. mar. 2021

Srbija donirala Nemačkoj 5000 medicinskih sestara

BEOGRAD, 12. mart 2021, (Njuz) – Republika Srbija će Nemačkoj tokom aprila donirati još 5000 medicinskih sestara, saznaje Njuz.

Kako navodi Vlada Srbije, medicinske sestre, odškolovane i formirane u Srbiji, više će koristiti Nemačkoj, koja u ovom trenutku ima veliku potražnju i nedostatak medicinskog osoblja. Iz vlade navode da sve zasluge za ovu donaciju pripadaju isključivo predsedniku Aleksandru Vučiću.

– Srbija je u ovom trenutku lider u svetu po izvozu medicinskih sestara. Naša zemlja je uložila dosta u proizvodnju kvalitetnih medicinara i smatramo da je jedina humana i ispravna stvar da to podelimo sa zemljama koje su u deficitu sa medicinarima. Neke zemlje jednostavno nisu lideri i mi kao odgovorna zemlja imamo dužnost da im pomognemo – navodi se u saopštenju vlade.

Predsednik Vučić kaže kako će Srbija nastaviti da izvozi medicinske radnike sve dok ih u Srbiji ima.

– Kada doniramo sve medicinare, preći ćemo na ostala zanimanja. Inžinjere, zubare, električare… mi svega toga imamo i previše a druge zemlje očigledno nisu u stanju da same stvore dovoljno stručnjaka u svim oblastima. Živela Srbija! – zaključio je predsednik Vučić.

Nenad Milosavljević

 1. Karaboban kaže:

  BIS DAT QUI CITO DAT

 2. Milan (nisam odavde) kaže:

  Bolje da darodavac požuri sa realizacijom donacije. Kako su medicinari, trenutno, tretirani u Srbiji, možda ne preostane ništa da se donira!

 3. Predrag kaže:

  Kakva je ovo sprdacina na račun najzasluznijih za mnoge donacije koje je Srbija dobila ali koje i pruža, jer predstavljaju život ljudima. Sramota za ljude koji se bave omalovazavanjem ove humane aktivnosti. Mitić

 4. Angela kaže:

  Velika je po meni sramota što Nemačkoj pored obrazovanih ljudi ne pošaljemo i pomoć u medicinski sredstvima i lekovima. Praveći i donirajući vakcinu koju bi mogli da nazovemo po našem ministru čija fizionomija neodoljivo podseća na naziv jedne od vakcina, postali bi snažan partner nerazvijenim delovima zapadne i centralne evrope.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *