njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

23. maj. 2013

Srbija formira offshore Vladu

Još uvek se ne zna sastav offshore Vlade

BEOGRAD, 22. maj 2013, (Njuz) – Gradnja Južnog toka predstavlja posao veka smatraju političari u Srbiji, pa je specijalno za tu namenu doneta odluka o formiranju offshor Vlade čije će sedište biti u offshore zoni švajcarskog grada Cug.

Vladajuća koalicija odlučila se na ovaj potez kako bi mogla da kontoliše tokove novca od plaćanja taksi za tranzit gasa kroz našu zemlju.

– Prirodno je da u ovom slučaju formiramo offshore Vladu kako bi lakše upravljali izgradnjom Južnog toka kroz Srbiju i kako bi imali kontrolu nad prihodima od taksi. Ne smemo ni zanemariti činjenicu da ćemo ovako plaćati dosta manje poreze nego u Srbiji – kaže Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa.

Bajatović smatra da je formiranje ove Vlade u interesu naših uglednih privrednika koji su mnoge svoje kompanije registrovali u offshore zonama pa će sada lakše komunicirati sa nadležnim offshore ministarstvima.

Trenutno traju konsultacije između partija vladajuće koalicije oko imena offshore premijera i sastava njegovog kabineta. Prema dogovoru sa ruskim partnerom, Rusija će kontrolisati 51 odsto offshore Vlade dok će ostatak pripasti Srbiji.

Bojan Savić

 1. Ja sam kaže:

  Ja bih toj Vladi dao mandat na 25 godina, pod uslovom da se nikada vise ne vrati u Srbiju.

  1. Ja sam kaže:

   P.S.
   Ima li sanse da jedan krakic gasovoda vodi do ulaznih vrata Vlade?

   1. celtic kaže:

    A drugi krakić do Pinka i Sinoda?

  2. tito kaže:

   “srpska vlada” u vlasnistvu nazzi zapada svakim danom sve veci kolac zasluzuje.

 2. Tagore kaže:

  Opet neko tradicionalno srpsko zabadanje noževa iz pozadine, ili?

  Kao i prethodne godine, na ”offshore” nivou posne hrane, opet ću glasati našu gladnu Pussy Riot-icu. Parče naše demaće ”borek” gibanice, dva-tri domaća kebapa oporavljaju i štrajkače glađu – bez poremećaja sistema sreće u kome uživamo…

  Živela Мари́я Влади́мировна Алёхина!

 3. Sremac kaže:

  E, pa to je prava stvar, evo kako to izgleda stvarno
  http://www.aikb.net/f5-info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *