njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

14. nov. 2018

Srbija gradi spomenik Izvinjenja francuskog ambasadora

BEOGRAD, 11. novembar 2018, (Njuz) – Izvinjenje francuskog ambasadora Vučiću i Srbiji uskoro će dobiti svoje spomen obeležje, odlučeno je na hitnoj sednici Vlade Srbiji, sazvanoj odmah po povratku predsednika Vučića iz Pariza.

– Izvinjenje njegove ekselencije Frederika Mondolinija je stiglo u trenutku kada se Srbija našla na teškim iskušenjima nezapamćenim u poslednjim vekovima – kaže premijerka Ana Brnabić. – Položaj na kome je sedeo predsednik Vučić tokom svečane parade povodom obeležavanja stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata i sve ono što je tu proslavu pratilo su bili užasan udarac za naš narod. U tim teškim trenucima, ambasador Mondolini je priskočio u pomoć i nesebično dao izjavu koja je potpuno promenila gotovo bezizlaznu situaciju u kojoj smo se kao narod i država našli. Njegovo izvinjenje će zlatnim slovima biti upisano u istoriju Srbije i njenih odnosa sa Francuskom – zaključila je premijerka.

Beogradske vlasti su na sebe preuzele obavezu da obezbede lokaciju za spomenik. Pretpostavlja se da će to biti na Kalemegdanu i da će biti viši od spomenika francusko-srpskog prijateljstva koji se već tu nalazi.

– Izvinjenje ambasadora Mondolinija je velika pobeda Srbije koju ne bismo izvojevali bez ogromnog truda i velikog žrtvovanja predsednika Aleksandra Vučića. Ovaj veličanstveni trijumf zaslužuje dostojno obeležje koje će narednim generacijama svedočiti o njegovim naporima da podigne ugled Srbije u svetu. Pažljivo ćemo izabrati lokaciju na kojoj će biti postavljen kako bi postao nezaobilazan sadržaj prilikom obilaska naše prestonice – poručio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Na sednici vlade je, kako nezvanično saznajemo, doneta i odluka kojom se poništava susret predsednika Rusije Vladimira Putina i Hašima Tačija i kojom se njihove zajedničke fotografije proglašavaju ništavnim.

Bojan Savić

  1. voya montoya kaže:

    Duet Mondolini-Mogerini je nasa velika uzdanica…

  2. scoby kaže:

    Najprikladniji bio šupalj spomenik koji prkosi gravitaciji. Kao spomenik Patrijarhu Pavlu…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *