njuz-autor

AUTOR: urednistvo

11. dec. 2019

Srbija na ivici građanskog rata: Štrajk pošte blokirao pakete sa Aliekspresa

Nervoza, bes građana i incidenti koji su sve učestaliji potresaju Srbiju nakon što je štrajk pošte blokirao sve naručene pakete sa Aliekspresa. Hiljade blutut slušalica, mini zvučnika i podloga za miš koji su zaglavljeni ko zna gde i ne stižu do građana koji su ih uredno platili izazvali su anksioznost, iritiranost i sveopšte negodovanje širom zemlje.

Milioni građana koji su pogođeni ovim štrajkom i kojima će nekoliko dana, a možda i nedelja kasniti dugo iščekivani kablovi za punjače za mobilni, deda mrazevi koji pevaju na kineskom, selfi stikovi, i ostale potrepštine, već su na ivici nervnog sloma. Neki od njih su, kako sami kažu, spremni da preduzmu i drastične mere.

– Čekam pametni sat od deset dolara već mesec dana i sada su baš našli da štrajkuju. Valjda je bitnije da ja mogu da izmerim svoj pritisak, puls, i to glasovnim komandama nego da se njima poveća plata za tričavih par hiljada dinara. Ako su trpeli do sada sa ovom platom nek trpe još. Ja moj smart voč više ne mogu da čekam, kaže jedan od građana koji dodaje da je “pitanje trenutka kada će ga kašnjenje paketa sa Aliekspresa gurnuti preko granice i kada više neće biti odgovoran za svoje postupke.”

Stručnjaci se slažu da je trenutna situacija neodrživa.

Kako se tvrdi u ekspertskim krugovima, već godinama unazad su paketi sa Aliekspresa jedan od stubova obezbeđuju društveni mir i svojevrstan su ventil koji sprečava da dođe do nemira, protesta, i haosa na ulicama koji dalje lako mogu da pređu u građanski rat ako se bes stanovništva ne umiri jeftinim i korisnim gedžetima “poput one ljuštilice za krompir ili robota usisivača”.

  1. Katarina kaže:

    E dao Bog da ti nikad ne stigne smart wach, meri pritisak u apoteci, idiote!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *