njuz-autor

AUTOR: urednistvo

19. maj. 2011

Srbija na samo šest godina od 2017.

Ako sve bude teklo po planu, Srbija će 2017. dočekati već za šest godinaBEOGRAD, 19 maj 2011, (Njuz) – Premijer Srbije Mirko Cvetković ocenio je u jučerašnjem obraćanju novinarima da je Srbija na dobrom putu da dostigne 2017. godinu, i da se to može očekivati već kroz šest godina.

– Redefinisana ekonomska i makroekonomska politika Srbije omogućila je otvoren put Srbiji do 2017. godine – rekao je Cvetković – reforme javne uprave, kao i privlačenje stranih investitora u sprezi sa donošenjem novih zakona omogućiće našoj zemlji da živimo u 2017. godini već za šest godina. To je najvažnije i jedino sigurno obećanje koje ova Vlada daje građanima Srbije i ja vam dajem čvrste garancije kao premijer da ćemo to uspeti – poručio je Cvetković.

Premijer je posebno istakao kao ogroman uspeh ove Vlade činjenicu da će Srbija ući u 2017. godinu istovremeno kad i većina članica Evropske unije.

– Predviđanja domaćih i stranih eksperata nedvosmisleno ukazuju da ćemo 2017. godinu dočekati u isto vreme kada i države članice Evropske unije. To je veliki uspeh za sve nas, jer će to biti prvi slučaj da je neki od planova ove Vlade realizovan na vreme i u predviđenom roku – ocenio je premijer, koji je dodao da postoje indicije da ćemo u 2017. ući čak sat vremena pre Velike Britanije.

Lider DSS Vojislav Koštunica je u odgovoru premijeru Cvetkoviću izneo svoj skepticizam prema ovom planu.

– Mislim da ključno pitanje nije u tome kada će Srbija ući u 2017. godinu, već da li je to ono što nam je zaista potrebno? – ocenio je Koštunica – ova 2011 godina u kojoj sada živimo je sasvim dovoljna i ne vidim nijedan dobar razlog da iz nje idemo. Do 2017. godine sigurno bi mnogi građani Srbije preminuli, ostali bez posla, ili počeli da gledaju Svet Plus na kablovskoj. Bolje nam je da ostanemo u ovoj godini u kojoj smo svi živi i zdravi – dodaje Koštunica.

Istok Pavlović

Inspiracija: theonion.com

 1. Marko kaže:

  Pod uslovom da ne bude smaka sveta 2012. godine, ali za to ne moze biti vlast kriva, zar ne :D

 2. Xtro2 kaže:

  Slazem se sa Vojom, ne treba mi ta 2017.Nek Mirko ide u nju.Ionako necemo preziveti kraj sveta i izbore koji su sledece godine.Ajd uzdravlje, odoh u podrum da kopam skloniste…

 3. Lazarvs kaže:

  Ako se u taj plan uključi i čika Mrka, možda nešto bude sređeno i pre roka..recimo koji mesec, a možda i godinu dana.

 4. Ljix kaže:

  To nije rekao lider DSS Koštunica nego lider DS Tadić.
  (Koštunica je nebitan, video je svoju senku i mirno se vratio u skolinište.)

  Ali vrlo je moguće da će Srbija ući u u 2017. godinu kao jedina članica Evropske Unije, dok će druge članice u istu godinu ući svaka za sebe. ;)

 5. Bane kaže:

  Pa Cvetković bi trebao da daje izjave uvek i samo za Njuz, jedino ga ovde razumem, mada me i dalje nervira. U drugim novinama njegove izjave ostavljaju utisak kao kada se dugo gleda u akvarijum…

 6. Nenad kaže:

  Koji trip na Onionu. Odem da pogledam o čemu je reč kad tamo poznate Njuz face. Čekirajte FB widget!

 7. Jovan S. Ilic kaže:

  pod hitno je potrebno posto poto zaustaviti vreme inace odsosmo u sodom ili kad nismo smenili vladu, smeniti narod!

  1. july's hater kaže:

   Ne postoji legalna zakonska procedura putem koje bi bilo ko mogao smeniti narod!!!!

 8. mamamimi kaže:

  Samo da se Mrka ne angažuje oko smaka sveta, inače će i to biti pre roka. ;)

 9. Jordan kaže:

  Brojim, racunam, izgibo siroma i stvarno do 2017 ima 6 (i slovima ses’) godina.
  Kada to isto cujem iz premijerovih usta, zvuci potpuno neverovatno, kao i sve sto izjavi. Pitanje je sta je uopste time hteo reci? Daleko sam od toga da razumem nemusti jezik ovih nasih kakodaihnazovem (skoro napisah politicara).
  Izvesnija je ona 2012, majku mu…

 10. mixon kaže:

  U ovako nesigurnim vremenima, to je ipak jedna hrabra prognoza a istovremeno i umirujuća garancija da ljudi na vlasti misle čak i na tako daleku budućnost. Na stranu što ćemo striktno i patriotski gledano, po julijanskom kalendaru kasniti koju nedelju u odnosu na EU države

 11. Zozon kaže:

  Mislim da je vaznije proceniti da li ce Evropska unija postojati 2017, a ne da li ce Srbija do tada ispuniti sve teze uslove, koji joj se stalno ispostavljaju u vidu sargarepe na dugom stapu.

 12. nanica kaže:

  cekajte ljudi, pa obavestite molim vas i kostunicu, nema smisla da covek ostane neupucen, pa da se iznenadi 2o17.te.

 13. Šone Odžaci kaže:

  Kako kada smo sada u 1811…

 14. Tetka kaže:

  Најзад нешто сигурно…доста ми више ове неизвесности, бре!

  Предлажем да премијер први оде у већ чувену 2012., па ако у тој извидници буде добро, тј ако преживи, можда и ми да се упутимо… Ајд, да не иде баш сам, нек поведе и целу садашњу, све прошле и будуће владе… :P

 15. Dača kaže:

  Tadić se već sprema da se izvini britancima jer ćemo ući u 2017. jedan sat pre njih.

 16. Ajvarolog kaže:

  Zasto li ovo provejava duhom ”Dana mrmota”? xD

  1. jelena kaže:

   Zato sto je kostunica valjda ustao na Djurdjevdan, ispilio se iz pecine, i zakljucio je da je bolje da se vrati nazad jer senka nije htela za njim z'izidje….

 17. Nebojsa kaže:

  Ste culi najnoviju vest?Libija nama salje jeftinu naftu,a od nas traze da im posaljemo ekonomiste iz vlade da im pokrenu privredu.

 18. Zvonko kaže:

  Jel ovo stvarno?

 19. slobodni strelac kaže:

  Ljudi, ovo je čista dezinformacija. Mi (Srbija) će IPAK kasniti 14 dana. Ipak, Gregorijanski i Julijanski kalendar , braćo i sestre. Kako ste tako povodljivi?!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *