njuz-autor

AUTOR: urednistvo

04. dec. 2012

Srbija otkupila prava na grčki scenario

Građani Srbije biće statisti volonteri u novom filmu

BEOGRAD, 4. decembar 2012, (Njuz) – Delegacija Srbije vratila se iz Grčke u kojoj je uspešno okončala pregovore o kupovini prava na grčki scenario po kojem će uskoro početi snimanje filma zasnovanog na istinitim događajima, saopšteno je danas iz Ministarstva kulture i informisanja.

Izvor iz Ministarstva kulture potvrdio je za Njuz da je “Srbija potpuno spremna za ekranizaciju grčkog scenarija, a da činjenica da je scenario brižljivo pisan nekoliko decenija, nameće obavezu da se film odradi vrlo temeljno i što sličnije originalnom scenariju”.

– Jedan od razloga kupovine prava na ovaj scenario je taj što su nas grčki zvaničnici ubedili da u njemu ima dosta sličnosti sa srpskom stvarnošću, što će nam umnogome olakšati snimanje. Kasting za glavne glumce biće obavljen ovih dana u skupštini i vladi, dok će statiste volontere igrati preostalih sedam miliona građana – rekao je izvor Njuza iz Ministarstva kulture i otkrio da to što je cena scenarija bila izuzetno visoka nije sprečilo srpsku delegaciju da ga se prva “dočepa u ljutoj konkurenciji”.

– U nadmetanju za ekskluzivna prava na grčki scenario, preduhitrili smo neke zemlje koje su takođe bile zainteresovane za njegovu kupovinu, poput Italije, Portugalije i Španije. Sve ove države moraće da sačekaju neka bolja vremena za kupovinu ove svetski poznate franšize – potvrdio je Njuzov izvor i dodao kako su Grci dozvolili da se film, iako će biti snimljen po njihovom scenariju, nazove “Srbija”.

U Ministarstvu nisu želeli da potvrde niti da demantuju glasine da će film, kada bude završen, premijerno biti prikazan na Jutjubu, ali se nezvanično može čuti da se već sad radi na odvajanju velikih para za taj poduhvat.

Miroslav Vujović
 1. premijer iz senke kaže:

  Film ce biti svetski blockbuster jer su producenti isti oni koji su snimili prvi deo tokom devedesetih!

  1. premijer iz senke kaže:

   Mislili ste da ste sve doziveli!
   Mislili ste da se upoznali glad, strah, bedu i teror!
   Mislili ste da ste to sve ostavili iza sebe!

   Zajebali ste se!

   Od producenata filmova:
   “Srbija 90/95 – osam krugova pakla ”
   “Srbija 99 – deveti krug pakla”

   stize vam…

   “srbija 201x, odiseja u paklu”

   glavne uloge: Tom Nouise, Evan Ducky, Alex Wolfy, John Eatgrandma, Dearman Boldpalmtree, Alex Youmeneech

   na ulici pored vas…

   1. mixon kaže:

    vidi se da im ponestaje ideja posle prva dva nastavka, ipak su to bili epski kultni klasici koje je vrlo tеško prevazići. Nekako neubedljivo izgleda Evan Ducky kao garant mira i stabilnosti na balkanu i reinkarnacija duha veličanstvenog zlotvora, Freedom HoneyFuckera, dok u Briselskom Daytonu prima lekcije od retardoidne karikature Richarda Holbruke-a (Baroness Ashton) i to sve bez viskija i tompusa i sa kiselim pokušajem osmeha. Alex Wolfy je bio mnogo opakiji i autentičniji u prvom izdanju kao pomahnitali ministar informisanja. Nikako mu ne uspeva pokušaj da iznese novu ulogu sofistriciranog, konsterniranog, nesalomivog usamljenog jahača protiv korumpiranih moćnika. TomGlory Nicholson će teško prevazići onu svoju nezaboravnu rečenicu “ako neko ovih dana vidi….”. Da ne govorimo o statistima, koji su u prva dva nastavka bili mnogo živopisniji i zanimljiviji sa pištaljkama, šerpama, šetnjama. Ovi novi samo sede i kukaju po forumima kao neke babe

   2. Jan kaže:

    Sve se slažem osim glavnih uloga , u kojima će biti imena onih koje i moj papagaj već zna .

 2. Ja sam kaže:

  Kostunica:
  Sta je bre, ovo?
  Grcka, Spanija, Italija, Portugalija, mi.
  Sve od reda zemlje Mediterana. Pa sto se ne uradi kooprodukcija.
  A kada uradimo kanal Volga- Rakovicka reka-Bolecica-Kubrsnica-Bojana, mogla bi i Rusija da nam se pridruzi.

 3. Shumsky kaže:

  ja u tim sranjima više ne učestvujem!!
  jedared su nas prodali, a nanovo će, ne zvao se ja Lorimer!
  (a suzavac pečeeee, pendrek boliiiii, dosijei ostajuuuuuu….)

  1. Pera Detlić kaže:

   Ahaaa, sve će da te pitaju, ko i žabu kad zatrpavaju baru :)

   1. Shumsky kaže:

    umem ja i da se pravim lud %)

 4. Stanarević kaže:

  E, moj Lorimere, pa tvoja uloga je već napisana, i naučena, i igraš je briljantno… Isti slučaj je, naravno, i sa nama ostalima.
  Jamačno ćemo propasti.
  K'o Španija.

  1. Tagore kaže:

   ”Zaposleni službenici Fonda PIO u narednim će danima imati pune ruke posla, jer će se od Nove godine primenjivati i novi uslovi za penzionisanje. Kako kažu u Direkciji Fonda, svakoga se meseca preda oko 23.500 zahteva za penziju, ali se u završnici ove godine očekuje pojačani pritisak na šalterima u celoj Srbiji.”

   Pao snijeg po dunjama! Počasni srpski penzos Stipe Mesić je iz Grčke bez čekanja u dugom redu pozdravio rad zaposlenih službenika Fonda PIO.

 5. Патриота са интересом kaže:

  Па не могу да верујем… ни порнић не можемо да снимимо без страног сценарија!

 6. Александар Хејтер kaže:

  Kako će se zvati statisti? Huligani koji ruše Beograd? Je li napisana uloga za onog pandura sa gej parade koji je nad demonstrantom koji je ležao na zemlji urlao: ”Moj grad ste došli da rušite m… vam j…”. Mislim da bi to bila kultna scena, prošli put je za takvu scenu bio od strane medija i Gljivice ocenjen kao najbolji srpski glumac, šteta da ne bude u glumačkoj postavi i ovaj put.
  Uzgred, neko ipak mora da snimi film po tom scenariju kako valja, gledam onaj amaterizam Slovenaca i zgražavam se nad onom produkcijom koja je u nivou pornića B kategorije.

 7. Ime (obavezno) kaže:

  Unapred obavestavam filmsku ekipu da cu tog dana biti zauzeta! ako bas mora da bude 7 miliona, videcu da ovlastim nekoga da me zameni.

 8. Neupucen kaže:

  Mislim da je vreme da Nikola Kojo zaigra lik nekog politicara…

 9. Jasar kaže:

  Ne mogu da verujem!Pa Srbija je Holivud za njih, kad je Srbija snimala takve filmove grci nisu znali sta je film.Ovo je sve zbog slobodne trgovine, strano mora da se kupuje a domace se ne ceni.

 10. Tagore kaže:

  Stuffed vine leaves in olive oil and Feta cheese?
  (Hladna sarmica od lista vinove loze u ulju od masline i sir od koze?)

  Mi smo viši od svih nižih, i grčki scenario ne može nama (na severu od Grčke) da se dogodi.
  Jutros sam merio našu ujedinjenu Srbiju do naših ”privremeno” administrativnih granica i otkrio da 88.361 km2 nije malo.
  Nadodam dve nule na porast temperature i dobijam 8'836.100 Hektara obradive zemlje.

  Sada znam zašto su dugi redovi za penziju u pregolemoj Srbiji:
  http://www.novosti.rs/upload/images/2012//12/03n/dru-penzije.jpg
  (Na donjem desnom uglu leži jedan ekran bez činovnika i na njemu visi Windows 95 i Norton Commander 3 od 1981. godine za arhivu budućih pnzosa.)

  Zürich, Vienna, Vancouver, Geneva, Auckland, Munich, Düsseldorf, Frankfurt, Copenhagen i Bern nemaju ni Windows95 ni Norton Commander3, tako da se u njihovim redovima za penziju čeka daleko duže.

  Ovi unazađeni gradovi nemaju ni duge jedinstvene matične brojeve kao mi, pa u dužim redovima ubacuju neke glupe i kraće ”jedinstvene matične brojke” iz fotelje u kompjuter, koje ih istovremeno povezuju sa platnim i poreskim organima, kao i sa penzionerskim osiguranjima, 5 minuta posla na kompu ne zamara malo!

  I dok kuvam zapršku za moj leskovački pasulj prebranac, ja glasam za napredni grčko-srpski stil, pa da uživamo kao ovce…

 11. Misantropicus kaže:

  Umesto da Grcima da uzmemo pare sto nam kradu brend na rusenje glavnog grada, mi njima dajemo. Svasta

 12. zexx kaže:

  Svi statisti bice placeni u besplatnim aukcijama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *