Čim se predsednik neopaženo iskrade iz neke vesti, obezbeđenje ga brzo stigne
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

10. maj. 2019

Srbija pomera datum Nove godine jer Vučić 31. decembra ima obaveze

CELA SRBIJA, 10. maj 2019, (Njuz) – Vlada Srbije donela je odluku da se naredna Nova godina u Srbiji proslavi dan kasnije jer predsednik Aleksandar Vučić ima neke neodložne obaveze i nikako ne može da slavi Novu godinu 31. decembra.

Kako je navedeno iz Vlade, informacija o pomeranju termina Nove godine saopštena je već sada kako bi građani mogli da se pripreme i izbegnu neprijatnu situaciju da omaše dan dočeka.

– Složićemo se da bi bilo baš glupo da neko Novu godinu ne proslavi istog dana kada i predsednik. Da ne bi bilo nekih zlonamernih insinuacija, moramo da napomenemo da je predsednik Vučić pokušao da pomeri svoje obaveze, ali da jednostavno nije uspeo da se iskombinuje. Zato smo odlučili da promenimo datum Nove godine kako bi predsednik mogao da provede praznik u krugu svih svojih građana – rekao je izvor Njuza iz Vlade Srbije.

Na pitanje da li je ovo izuzetak ili možemo očekivati da Nova godina i ubuduće bude pomerana, u Vladi nisu imali precizan odgovor, ali su savetovali građane da ubuduće ne planiraju praznike i odmore dok ne čuju zvaničnu informaciju o terminu.

– Recimo da bi Novu godinu, ali i druge praznike ubuduće tretirati kao pokretne praznike. Dakle, zna se neki okvirni period kada se održavaju, ali tačni datumi mogu biti različiti. Nadamo se da neće biti mnogo takvih izmena, ali to nažalost ne zavisi ni od nas ni od predsednika Vučića već od njegovih obaveza – zaključio je naš sagovornik i apelovao na građane da imaju razumevanja.

Nenad Milosavljević

  1. Dušan kaže:

    Da li se onda pomera i rođendan Dačića?

  2. Баш Рђа kaže:

    Да му прославимо прву суботу и четрес* дана на време, кад треба, оно после мож* кад ко стигне.

  3. voya montoya kaže:

    …Ja bih vec posadio 55 ruza…kao nekada,88 ruza za Druga Tita…!!! Al dobro,mnogo je…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *