Srbija zamolila Savet Evrope da ne druka o korupciji
njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

16. mar. 2018

Srbija ponudila Savetu Evrope 100 evra da tiću da naša država nije primenila nijednu preporuku o borbi protiv korupcije

BEOGRAD, 16. mart 2018, (Njuz) – Republika Srbija ponudila je danas telu Saveza Evrope za borbu protiv korupcije GRECO-u koverat sa 100 evra, ne bi li ova institucija zaboravila na izveštaj po koje naša država u poslednje dve godine nije načinila nikakav napredak u borbi protiv korupcije.

Kako saznaje Njuz, ovde nije slučaj o korupciji, već maloj pažnji ne bi li se članovi ovog tela malo počastili.

– Zameraju nam da nismo ispoštovali 13 preporuka za borbu protiv korupcije, što mu, kada se 100 evra podeli sa ovim brojem, dođe skoro 7,7 evra po preporuci, što smatramo da je korektna cena. Ne tražimo od GRECO-a mnogo, samo da malo tiću o svemu ovome – izjavio je naš sagovornik iz vlade, koji je tražio da ostane anoniman.

On napominje da je loše po imidž naše države da se pojavljuju izveštaji o prisutnosti korupcije, zbog čega smo bili prinuđeni da munjevito reagujemo.

– Imali smo dilemu koji diplomatski potez da povučemo. Prvobitna je ideja bila da Savetu Evrope damo viski i bombonjeru, ali smo shvatili da bismo mogli da imamo problem ako službenicima u toku radnog vremena poklanjamo flašu alkoholnog pića. Zato smo se odlučili za neprovidnu kovertu u kojoj je jedna novčanica od 100 evra, i nadamo se da će u narednom periodu članovi ovog tela moći malo da zažmure ako vide neki slučaj korupcije u našoj zemlji, mada treba ipak napomenuti da je korupcija u Srbiji skoro potpuno iskorenjena – kaže naš sagovornik.

Marko Dražić

 1. Baba kaže:

  Kazu ovi sto govore stalno jedno isto, da su oni pre njih bili u toj korupciji, a mi, ne, mi i ne znamo sta je to. Mi smo nevine devojke, pod uslovom da je mogice biti malo nevina i malo trudns.

 2. scoby kaže:

  Unapredjeni šešeljoidi su veoma posvećeni borbi protiv svih vrsta kriminala, što nam je potvrdio i AV neverovatnom statistikom o smanjenju broja ubistava, kao još jednom od velikih uspeha njegove vlasti. Po toj statistici, krimosi koji svakodnevno stradaju u sačekušama, zapravo se samoubijaju iz zasede…

 3. voya montoya kaže:

  Pa sto ne ponudise -5000 RSD,druge najace valute ,ove godine u Svetu…

 4. milan (nisam odavde) kaže:

  Kada se u obzir uzme koliko je veliki vodja bio pametan kada je Klintonovima direktno dao, možda ideja o nevidljivim kovertama sa 100€ i nije tako loša!

 5. Unutrasnji kaže:

  U Savet Evrope treba da posaljemo trinaest Vulina, svaki da odnese po 7,7 evra i preda kome treba, da ne propadne iskustvo sa tetkom. Ostali Vulini neka ostanu da komanduju trupama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *