nazad na vrh

Srbija predlaže podelu restorana na Pančićevom vrhu

Država će se zalagati za podelu, iako mnogi smatraju da je restoran na Pančićevom vrhu srce Srbije FOTO:Birn

BEOGRAD, 8. avgust 2018, (Njuz) – Republika Srbija predložiće narednih dana u Briselu podelu restorana na Pančićevom vrhu na Kopaoniku, ekskluzivno saznaje Njuz.

Prema toj podeli, severni deo restorana, koji uključuje kuhinju, šank, barske stolice i dva separea trebalo bi da pripadne Srbiji.

Predsednik Srbije Aleksanar Vučić napomenuo je da će mnogi kritikovati ovakvu odluku, ali da je u ovom trenutku podela restorana najviše što možemo da dobijemo i da ako ne odreagujemo što pre rizikujemo da ga celog izgubimo.

– Po ceo dan slušamo te stručnjake koji pričaju da je restoran na Pančićevom vrhu srce Srbije, a da pitam ja njih, koliko puta su ga posetili. Da li znaju da navedu imena svih konobara i stalnih mušterija, da li su ikada pročitali ponudu dana – pita se predsednik Vučić.

On je napomenuo da država čini sve što je u njenoj moći da odbrani restoran, za razliku od onih iz bivše vlasti koji za njega prstom nisu mrdnuli.

– U vreme Đilasa, Jankovića, Jeremenića niko nije spominjao restoran na Pančićevom vrhu. Oni su mislili samo na svoj džep, brojali su svoje milione i ponašali se kao da restoran na vrhu Kopaonika ni ne postoji. E to je razlika između nas i njih, mi se danonoćno borimo za taj restoran, ali u ovom trenutku je podela najviše što možemo da dobijemo – izjavio je Vučić i najavio specijalan voz koji će saobraćati iz Beograda do restorana, čija će unutrašnjost biti oslikana restoranskim menijem.

Marko Dražić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Divan primer kosovske napredne arhitektonske škole. Svedene linije dobro sakrivaju puškarnice u potkrovlju. Jedino su zaboravili visoki zid oko objekta. Ali i toga će biti u fazi B2…

  2. Ispustili ste vazni deo izjave “kada se donose teske odluke uvek se razgovara sa konobarom”

  3. faza B92: Konobar, jel ima nesto da je placeno, a da nije popijeno

  4. I.. od naseg dela,nakon razgranicenja unutar restorana,izvrsiti prenamenu objekta u menzu MUP-a..!!.Da napokon pripadnici MUP-a odmore od svakodnevnih zadataka…

  5. To ne moze tako, drago moji. A gde je Referendum?
    Da se narod pita. Vi bist tako na brzinu. Preko kolena da resite to.

  6. Србија је окупирана 5.октобра 2000.год.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix