nazad na vrh

Srbija prva u Evropi po broju vakcinisanih Vedrana Rudan

BEOGRAD, 3. februar 2021, (Njuz) – Rekord po broju vakcinisanih Vedrana Rudan u Evropi trenutno drži Srbija, preneli su svetski mediji, pošto se poznata hrvatska spisateljica u Beogradu vakcinisala protiv kovida.

-Ovo je veliki uspeh naše države – nije krila oduševljenje predsednica vlade Ana Brnabić – Vakcinisati jednu Vedranu Rudan u ovakvim uslovima je nešto o čemu druge države mogu samo da sanjaju. Statistika je neumoljiva i jasno pokazuje da Srbija danas pobeđuje i na ovom polju. Po ukupnom broju vakcinisanih Vedrana Rudan Srbija je daleko odmakla svim zemljama regiona i Evrope. Ako gledamo u procentima, to je jedna Vedrana Rudan na 7 miliona stanovnika po čemu takođe, držimo ubedljivo prvo mesto u svetu – dodala je Brnabić i poručila da će ove brojke biti još bolje kada Rudan primi revakcinu.
Vedrana Rudan je javno pohvalila Srbiju zbog dobre organizacije i velikog izbora različitih vakcina.
– Imala sam ponude da se vakcinišem u drugim zemljama, ali nigde ne postoji tako bogat izbor vakcina kao u Srbiji. Dođete u dom zdravlja, a oni ispred vas iznesu pravi švedski sto sa vakcinama. Možete da birate u skladu sa svojim uverenjima i afinitetima, a najviše mi se dopalo što na kraju svi dobiju kinesku, a ne američku vakcinu – objasnila je poznata književnica.

Ova vest je odjeknula u celom regionu. Građani okolnih zemalja se raspituju kako mogu da se vakcinišu u Srbiji i uveliko planiraju dolazak u Beograd. Samo hrvatska javnost upadljivo ćuti o ovom istorijskom porazu od koga se sigurno dugo neće oporaviti.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Na pitanje ,,kako i drugi stranci da dobiju vakcinu u Srbiji?” odgovor je prost. Treba samo da podnesu potvrdu da su obezbedili telefon na Telenor mreži!!!

  2. Vedrana primila bocu, jebiga, znaci spremna za kraj puta.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix