njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

03. okt. 2018

Srbija prva u svetu po zalihama novogodišnje rasvete

BEOGRAD, 3.10.2018, (Njuz) – Ogromne rezerve novogodišnje rasvete stavile su Srbiju na prvo mesto u svetu kada je u pitanju ovaj proizvod, saznaje Njuz. Srbija je gomilanjem novogodišnje rasvete i ulaganjem u nove ukrase učvrstila svoju poziciju lidera u svetu i po svemu sudeći ima dobru startnu poziciju u slučaju globalne nestašice novogodišnje rasvete.

-Ako kojim slučajem dođe do smanjene ponude rasvete u svetu, Srbija ne mora da brine. Moguće je čak da bismo profitirali ako druge zemlje ostanu bez svojih zaliha, jer to nama ne može da se desi barem u narednih 50 godina, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić. -Mi smo pametno ulagali u najrazličitije vrste rasvete, pa tako sada imamo 17 tona deda mrazova, 6 tona ukrasa za jelku, 8 tona pali-gasi lampica i 1400 džinovskih zvezda padalica, napominje ovaj vizionar.

Stručnjaci se slažu da svake godine treba gomilati novogodišnju rasvetu u slučaju globalnog kraha ove privredne grane.
– Zamislite da dođe do prekida snabdevanja rasvetom i da nemamo sve ove zalihe. Grad bi bio prekriven snegom a izgledao bi letnje. Turisti bi bili zbunjeni i ne bi znali da li treba da troše svoj turistički novac, kažu iz Instituta za merenje potrošnje uz “Džingl bels” u Sremskoj Kamenici.

Kako se nezvanično saznaje, grad Beograd će u slučaju svetske rasvetne katastrofe “poslati svim gradovima bez rasvete humanitarnu pomoć u vidu svetlećih zvončića koji zvone celu noć”

Viktor Marković

  1. Zlatibor kaže:

    Ahahahah vrh, očekujem porast cena rasvete i ukrasa i onda ću da utopim moju jelku i stare ukrase, nadam se da i godina proizvodnje ukrasa utiče na to da cena bude još viša, kao u slučaju vina recimo :D, onda mi se smeši ozbiljna lova.

  2. amharac kaže:

    takodje, ako nekome zatrebaju idioti, mi na lageru imamo zalihe do propasti ove, a i za neku novu civilizaciju kasnije; pa… javite se

  3. Kraljevčanin kaže:

    Samo je naslov trebao da glasi “Beograd prvi u svetu po zalihama novogodišnje rasvete”…u ostatku Srbije nemaju ovaj problem. Ni ne kite za Novu godinu ;)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *