nazad na vrh

Srbija prva u svetu po zalihama novogodišnje rasvete

Njuz
FOTO: Njuz

BEOGRAD, 3.10.2018, (Njuz) – Ogromne rezerve novogodišnje rasvete stavile su Srbiju na prvo mesto u svetu kada je u pitanju ovaj proizvod, saznaje Njuz. Srbija je gomilanjem novogodišnje rasvete i ulaganjem u nove ukrase učvrstila svoju poziciju lidera u svetu i po svemu sudeći ima dobru startnu poziciju u slučaju globalne nestašice novogodišnje rasvete.

-Ako kojim slučajem dođe do smanjene ponude rasvete u svetu, Srbija ne mora da brine. Moguće je čak da bismo profitirali ako druge zemlje ostanu bez svojih zaliha, jer to nama ne može da se desi barem u narednih 50 godina, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić. -Mi smo pametno ulagali u najrazličitije vrste rasvete, pa tako sada imamo 17 tona deda mrazova, 6 tona ukrasa za jelku, 8 tona pali-gasi lampica i 1400 džinovskih zvezda padalica, napominje ovaj vizionar.

Stručnjaci se slažu da svake godine treba gomilati novogodišnju rasvetu u slučaju globalnog kraha ove privredne grane.
– Zamislite da dođe do prekida snabdevanja rasvetom i da nemamo sve ove zalihe. Grad bi bio prekriven snegom a izgledao bi letnje. Turisti bi bili zbunjeni i ne bi znali da li treba da troše svoj turistički novac, kažu iz Instituta za merenje potrošnje uz “Džingl bels” u Sremskoj Kamenici.

Kako se nezvanično saznaje, grad Beograd će u slučaju svetske rasvetne katastrofe “poslati svim gradovima bez rasvete humanitarnu pomoć u vidu svetlećih zvončića koji zvone celu noć”

Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Ahahahah vrh, očekujem porast cena rasvete i ukrasa i onda ću da utopim moju jelku i stare ukrase, nadam se da i godina proizvodnje ukrasa utiče na to da cena bude još viša, kao u slučaju vina recimo :D, onda mi se smeši ozbiljna lova.

  2. takodje, ako nekome zatrebaju idioti, mi na lageru imamo zalihe do propasti ove, a i za neku novu civilizaciju kasnije; pa… javite se

  3. Samo je naslov trebao da glasi “Beograd prvi u svetu po zalihama novogodišnje rasvete”…u ostatku Srbije nemaju ovaj problem. Ni ne kite za Novu godinu ;)

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix