njuz-autor

AUTOR: urednistvo

17. aug. 2011

Srbija spremno dočekuje drugi talas krize, osniva se agencija za proučavanje pomorskih nesreća

Pomorska agencija bi trebalo da se izbori sa drugim talasom krize

BEOGRAD, 17. avgust 2011. (Njuz) – Srbija će spremno dočekati najavljeni drugi talas krize koji iz Amerike stiže preko Atlantika, i u tu svrhu je planirano osnivanje pomorske agencije koja će se baviti proučavanjem pomorskih nesreća kako bi preventivno delovala u slučaju da drugi talas udari jako, najavljeno je iz kabineta ministra za infrastrukturu i energetiku Milutina Mrkonjića.

Po oceni mnogih stručnjaka, drugi talas će biti znatno jači nego prvi, pa će država morati da zaštiti od davljenja svoje građane, posebno one koji su neplivači ili poluplivači.

– Nakon udara prvog talasa, mnoge jahte i luksuzni čamci su potonuli. Zato smo odlučili da osnivanjem državnog organa za ispitivanje tih pomorskih nesreća predupredimo nova potonuća i spremno dočekamo najavljeni drugi talas – kaže za Njuz Pavle Galić, pomoćnik ministra za infrastrukturu i energetiku i dodaje kako „su glasine da ovaj organ neće imati svrhu potpuno bez osnova“ – Već smo naručili oko sedam miliona prsluka za plutanje na vodi, u slučaju da drugi talas povuče neke građane u more.

Ovih dana, na kućne adrese građana stići će po letak sa instrukcijama o spasavanju davljenika na vodi i pružanju prve pomoći u slučaju nužde.

– U slučaju da se ne ispune prognoze stručnjaka, i drugi talas bude lagan poput prvog, koji se skoro nije ni osetio, a svakako nije ostavio nikakve posledice po srpsku privredu, razmatramo da nabavimo daske za surfovanje kako bi građani u ovom talasu čak mogli da uživaju – zaključio je Galić.

Korišćenje specijalnih kupaćih gaća sa srpskom zastavom, kao bitnim rekvizitom u odbrani od talasa, za sada je u eksperimentalnoj fazi, a ove gaće su podeljene vaterpolistima koji su imali prilike da ih isprobaju na poslednjem Svetskom prvenstvu u Šangaju.

Miroslav Vujović

 1. ariela kaže:

  nama ni cunami nista ne moze…Srbija je toliko otporna na krizu da ovo nece ni osetiti… dugi niz godina srbi prezivljavaju plivajuci na povrsini ono sto ziv stvor na zemlji ne bi mogao nikako… i inflacije…i nestasice i skupocu i variranje dinara.. npr kako sa platom od 100 eura prehraniti sestoclanu porodicu dva djaka…dva koji su na birou i jednog invalida… i.da ne nabrajam vise….svi su extra plivaci pa nema brige…

 2. Sesili kaže:

  Joooj, ariela, nismo baš… Znaš šta pliva po površini? ;-(

 3. pro kaže:

  divno je cuti da se neko brine o nama

 4. aleksa kaže:

  Vlast ce preko JAVNE NABAVKE (kao i obicno) da nabavi TRULE POJASEVE (kao i obicno – necije otpisane) da se raja ne muci – odmah na DNO.

 5. teligencija kaže:

  Prvi talas je više pogodio male i trošnije čamce. Jahte su bolje opremljene, na krstaricama se talasi gotovo i ne osete…

 6. Lazarvs kaže:

  Eh, da su ovo osnovali 80ih godina za kada je udario talas NWOBHM-a (New Wave of British Heavy Metal), ljudi bi bili ga spremnije dočekali, i manje bi sada imali problema sa čišćenjem Granda i ostale estrade.

 7. himalajac kaže:

  a za treci talas se osniva ministarstvo za proucavanje potopljenih civilizacija

 8. ana kaže:

  A moze li nekako da se spreci dolazak tog talasa.mislim ono kao u filmu barikade posred Atlantika i ono legendarno ‘Dalje neces moci’

 9. MERIEN kaže:

  Сулудо, као и све у овој земљи. Честитам, идеја је ФЕНОМЕНАЛНА.Чиста 10!

 10. Jordan kaže:

  Kaki bre drugi talas??! To je prvi talas, koji je udario one nase, kada krenuse preko Karpata i jos uvek traje. Kriza je ovde, bre, nacin zivota.

 11. sloboda(n) kaže:

  Svaka cast, jedna od boljih!

 12. Lola T kaže:

  “Već smo naručili oko sedam miliona prsluka za plutanje na vodi, u slučaju da drugi talas povuče neke građane u more.” Genijalno ! Da li je ovo dovoljan broj prsluka? Nisu to vakcine… Ipak , mozda nece biti potrebe posto smo do sada naucili da opstajemo u mnogo guscoj tekucini- koja nije zivo blato nego produkt izlucevina nasih politicarcica. Da nije ovog Njuza kao slamcice za disanje vec bi se podavili …

 13. mamamimi kaže:

  Ljudi, pa ovo je bila istinita vest! Samo sa drugim obrazloženjem. Ili sam ja luda ili ovu zemlju vode pobegli iz “one” ustanove…

  1. Igor kaže:

   baš sam hteo ovo da stavim kao komentar.

   Neverovatno!!!

 14. Tetka kaže:

  “Ovih dana, na kućne adrese građana stići će po letak sa instrukcijama o spasavanju davljenika na vodi i pružanju prve pomoći u slučaju nužde.”

  Молим да се подједнако прецизно да објашњење и за велику и за малу нужду! Кад већ пливамо у г… :P

  1. mamamimi kaže:

   Još samo da nam neko spremi letke o tome kako da se iz tih g… izvadimo! Ah, pusti snovi!

 15. Glorija kaže:

  :( Bilo bi smešno da nije istina ….

 16. Marko kaže:

  Spremite daske za surfovanje :)

 17. Malj kaže:

  Da je Domanović živ, pisao bi za njuz.net :D

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *