Igrači Southamptona razmatraju ponudu vlade Srbije
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

01. feb. 2022

Srbija uplaćuje dva puta po 30 evra pomoći svakom fudbaleru koji postigne gol protiv Sautemptona

BEOGRAD, 01. februar, 2022, (Njuz) – Vlada Srbije donela je odluku da, u sklopu mera borbe protiv Šolaka, uplati novčanu pomoć svim fudbalerima koji postignu gol protiv Sautemptona. Novčana pomoć u ukupnom iznosu od 60 evra biće isplaćena u dve rate, najkasnije do početna naredne sezone engleske Premijer lige.

– Srbija neće dopustiti da se fudbaleri engleskih premijerligaša sami bore protiv Sautemptona. Zato je vlada odlučila pomogne svim strelcima protiv ove ekipe i tako ih dodatno motiviše da, na terenu, daju sve od sebe – izjavio je ministar finansija Siniša Mali. – Svi igrači koji, u bilo kom takmičenju, postignu gol protiv ovog tima dobiće, od naše države, po 60 evra u dve rate. Prijavljivanje će se vršiti preko portala Uprave za trezor, a jedini neophodan podatak je broj Pejpal računa na koji će se vršiti isplata. Podaci o sterlcima će se se automatski ažurirati u skladu sa statistikom Premijer lige, pa nije potrebno dostavljati snimke golova – objasnio je Mali.

U vladi očekuju da će ova mera stimulisati fudbalere na „Ostrvu“ i pozitivno uticati na njihovu igru tokom ostatka sezone. Predsednik Aleksandar Vučić je pozdravio odluku vlade i najavio da će u budućnosti ova pomoć možda biti i veća.

– Važno je da engleski fudbaleri znaju da nisu sami u borbi protiv Šolaka i Sautemptona i da država Srbija stoji uz njih. Svaki njihov gol protiv ovog kluba je mala pobeda Srbije. Možda nekome izgleda da izdvojena suma nije velika, ali ona će. naredne sezone, sigurno biti još veća. Obećavam da ću se, ako pobedimo na izborima, lično založiti da ona bude sto evra za svaki gol u mreži Šolakovog tima – obećao je predsednik.

Bojan Savić

  1. Patrijota kaže:

    Mi mladi Srbije Solaku porucujemo samo jedno: “Druga liga, Druga liga.. To je tvoja briga!”

    1. Veran kaže:

      Od ovih ,,patrijota” mi je muka …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *