nazad na vrh

Srbija uplaćuje dva puta po 30 evra pomoći svakom fudbaleru koji postigne gol protiv Sautemptona

Igrači Southamptona razmatraju ponudu vlade Srbije

BEOGRAD, 01. februar, 2022, (Njuz) – Vlada Srbije donela je odluku da, u sklopu mera borbe protiv Šolaka, uplati novčanu pomoć svim fudbalerima koji postignu gol protiv Sautemptona. Novčana pomoć u ukupnom iznosu od 60 evra biće isplaćena u dve rate, najkasnije do početna naredne sezone engleske Premijer lige.

– Srbija neće dopustiti da se fudbaleri engleskih premijerligaša sami bore protiv Sautemptona. Zato je vlada odlučila pomogne svim strelcima protiv ove ekipe i tako ih dodatno motiviše da, na terenu, daju sve od sebe – izjavio je ministar finansija Siniša Mali. – Svi igrači koji, u bilo kom takmičenju, postignu gol protiv ovog tima dobiće, od naše države, po 60 evra u dve rate. Prijavljivanje će se vršiti preko portala Uprave za trezor, a jedini neophodan podatak je broj Pejpal računa na koji će se vršiti isplata. Podaci o sterlcima će se se automatski ažurirati u skladu sa statistikom Premijer lige, pa nije potrebno dostavljati snimke golova – objasnio je Mali.

U vladi očekuju da će ova mera stimulisati fudbalere na “Ostrvu“ i pozitivno uticati na njihovu igru tokom ostatka sezone. Predsednik Aleksandar Vučić je pozdravio odluku vlade i najavio da će u budućnosti ova pomoć možda biti i veća.

– Važno je da engleski fudbaleri znaju da nisu sami u borbi protiv Šolaka i Sautemptona i da država Srbija stoji uz njih. Svaki njihov gol protiv ovog kluba je mala pobeda Srbije. Možda nekome izgleda da izdvojena suma nije velika, ali ona će. naredne sezone, sigurno biti još veća. Obećavam da ću se, ako pobedimo na izborima, lično založiti da ona bude sto evra za svaki gol u mreži Šolakovog tima – obećao je predsednik.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:
  1. Mi mladi Srbije Solaku porucujemo samo jedno: “Druga liga, Druga liga.. To je tvoja briga!”

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix