Potpuni haos na berzi
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

03. nov. 2016

Srbija ušla u recesiju nakon Vučićevog nedolaska na posao

BEOGRAD, 3. novembar 2016, (Njuz) – Premijer Aleksandar Vučić juče nije došao na posao što je dovelo do nezapamćenog pada produktivnosti u celoj zemlji i izazvalo recesiju celokupne srpske privrede.

Beogradska berza je zabeležila strmoglav pad, a ekonomski stručnjaci predviđaju da će oporavak biti dug i neizvestan.

– Svi smo šokirani ovakvim razvojem situacije. Juče smo normalno počeli rad, ali smo vrlo brzo uvideli da stvari ne funkcionišu kako treba – priča vlasnik jedne domaće fabrike – Produktivnost je opadala iz minuta u minut, planinarane norme su, zbog toga, ostale neispunjene. Dobavljači repromaterijala su kasnili sa isporukom, a kupci su otkazivali narudžbine. Ovo je težak udarac za našu firmu i samo zahvaljujući sreći smo uspeli da izbegnemo totalni kolaps i stečaj koji nam je izgledao neminovan – pojasnio nam je ovaj privrednik tešku situaciju u kojoj se našla srpska industrija tokom Vučićevog odsustva.

Trgovačke radnje širom Srbije su juče bilo sablasno puste zbog iznenadnog pada kupovne moći građana. Ništa bolja situacija nije bila u kafićima i restoranima, a turističke agencije ističu da su imali rekordan broj otkazivanja, već ugovorenih aranžmana. Zaposleni na Beogradskoj berzi potvrđuju ove vesti i tvrde da je juče zabeležen najveći pad trgovine od kad ona postoji i da se tržište malo stabilizovalo tek pošto je stigla vest da je premijer rano jutros stigao u svoj kabinet.

– Prethodnih godina smo zabeležili najveći rast u istoriji, ali naša privreda još uvek nije dovoljno stabilna da bi, bez posledica, istrpela ovakve udarce. Bio je to težak dan za sve zaposlene na berzi, vrednost svih akcija je dostigla istorijski minimum, što je dovelo do potpunog haosa na tržištu. Tek kada nam je vladin portir javio da je prilikom dolaska na posao zatekao Vučića na svom radnom mestu, malo smo odahnuli, a berzanski indeks je počeo da raste – ispričao nam je Siniša Krneta, direktor berze.

Premijer Vučić je prihvatio odgovornost za ovu situaciju i obećao da će u narednom periodu, svoj radni dan produžiti za još šest sati, kako bi ubrzao oporavak srpske ekonomije i obezbedio uslove za njen nesmetani rast.

Bojan Savić

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Jedino su idejni projekat kanala Dunav-Vardar -Solun i probijanje tunela na koridorima ostvarili normalnu produktivnost!

 2. scoby kaže:

  Velik carobnjak Mandrak koji je ovladao vestinom masovne hipnoze Srba, juce je samo uvezbavao svoj novi perfomans – nestajanje…

  1. haha kaže:

   Brat mu je kupio sve sto vredi u Srbiji. Oni sto su se bunili je zatvorila poreska. Sad moze da ide na odmor, kao njegov brat blizanac u CG.

 3. peric kaže:

  Ako ovo potraje jos dva-tri dana, moguce je da se vlada, predsednistvo i clanstvo spontano raspuste i vrate kucama.

 4. Ja sam kaže:

  Danas nam je divan dan, divan dan, divan dan
  Nasem aci neradan, neradan, neradan
  Ziveo, ziveo, na poso se ne vratio
  (Stalno se odmarao)

  1. Miroslav kaže:

   Pa svima je poznato da je NjUZ antisrpski casopis, a i ovi sto komentarisu to pokazuju. Vama nista ne znaci ogromna podrska naroda u Srbiji gospodinu Vucicu. Vi na to i ne obracate paznju. Vazo je da hranite svoju mrznju. Bravo.

   1. Ja sam kaže:

    Miroslave,
    Gde to Vi vidite ,,mrznju” u recima ,,ziveo” i ,,stalno se odmarao”?
    Gornji stihovi odisu radoscu i brigom za zdravlje premijera Srbije.
    A
    ,,Ko o mrznji zbori
    U mrznju se pretvori”.
    Neka ste mi zivi i zdravi i po nekada se nasmejali.

    1. biglarry kaže:

     Ma Miroslav je samo hteo da se nasali, ali mu sale ocigledno ne idu od ruke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *