njuz-autor

AUTOR: urednistvo

28. nov. 2012

Srbija vraća novčanu donaciju Japanu jer niko ne zna da je koristi

Donatori više puta tražili da neko počne da troši novac

BEOGRAD, 28. novembar 2012, (Njuz) – Srbija bi u narednim mesecima mogla da Japanu vrati donaciju od 15 miliona evra, jer nema dovoljno stručnih kadrova koji znaju šta da urade sa tim novcem, saznaje Njuz.

Država Srbija je dobila ovu donaciju pre skoro godinu dana, ali mogla bi da je vrati jer su donatori uočili da postoje određeni problem.

– Niko novac nije pipnuo tokom svih ovih meseci – izjavio je naš sagovornik iz Vlade Srbije koji je tražio da ostane anoniman – Donatori su nas više puta upozoravali da počnemo da koristimo sredstva koja su nam dali, ali nismo želeli da ih olako potrošimo na projekte za koje nismo bili sigurni da li su najbolji.

Iz Vlade Srbije poručuju da većina kadrova koji su upućeni u upravljanje donacijama naginje preteranoj transparentnosti u radu.

– Potrebni su nam stručnjaci koji su u rukovođenju donacijama fleksibilni i koji stvari posmatraju iz šire perspektive, koji se ne drže slepo slova zakona. Potrebni su nam kadrovi koji su spremni da novcem donatora raspolažu u skladu sa interesima širim od samog projekta koji je njime finansiran. Takvih stručnjaka, međutim, nema, tako da smo prinuđeni da vratimo donatorski novac – zaključili su u Vladi.

Marko Dražić

Nenad Milosavljvević

INSPIRACIJA: Srbija vraća donirane mamografe?

 1. losho kaže:

  Dobro je što ih vraćaju. Već sam se uplašio da će japanske pare deliti na ulici kao i one trešnje i eto ga građanski rat! I treba da im vratimo, samo nam šalju nešto da nas zavade!

 2. himalajac kaže:

  onih osamsto miliona kredita od Rusije je uravo bilo za osposobljavanje kadrova koji bi bili sposobni za trosenje 15 miliona japanske donacije. bas steta, mogli su jos malko da pricekaju

 3. Ja sam kaže:

  Pre 10 godina umalo da nam Japanci ne dodele pomoc od 14 miliona dolara namenjenu za tzv. japanske autobuse, jer su tadasnji celnici grada zahtevali da autobisi budu ofarbani u bojama DS, pola zuto pola plavo, a ne u boji zastave Japana. Izbio je veliki skandal i ambasador Japana je napustio sastanak. Nekako se sve izgladilo i posledica svega je ona tanka plava traka duz autobusa.
  Bilo je jos ,,pokusaja” da nam se ta bespovratna pomoc ne dodeli.

  Toliko o nasoj pameti, pohlepi, zahvalnosti

 4. Патриота са интересом kaže:

  Паре нам никада раније нису проблем јер пара није било. И сад ови запели да нам увале проблем… Е ПА НЕЋЕ МОЋИ!

 5. Euklid kaže:

  Professional IT magician- mozda i nema neki zivot, ali Internet je pokorio.

 6. Misec i sisa Danica kaže:

  “INSPIRACIJA: Srbija vraća donirane mamografe?”

  ŠTA!?!?!
  Vraćaju mamografe!!!
  Pa da li je ova ministarka normalna!?!Eee grafnem joj ga mami!!!
  I nije istina da je mamograf štetan po zdravlje sise. To što sisa posle pregleda sija u mraku… To je zbog avitaminoze a ne zbog radijacija donacije!

 7. Ime (obavezno) kaže:

  zar mi nemamo SAMO takve kadrove?

 8. ih kaže:

  Nema DS-a…steta…oni bi resili stvar…ovi bi sve transparentno..cccc

 9. Tagore kaže:

  Svilajnčanka s američkim državljanstvom Marina Maksić (30) iznenadila je i direktora Instituta “Gilijan” za ”mamografiju” u Indijanopolisu, gde je radila, pa i svoje roditelje koji žive u Svilajncu kada je rešila da se posle sedam godina vrati iz Amerike sa diplomom Prinstona.

  – Svi se trude da uspore proces starenja pernate živine, milijarde dolara su uložene u američke ćurke i u svilajnačke piliće, tako da svi Amerikanci dolaze u EU, (u kojoj srpska kandidatura već pre kraja godine ima velike šanse), pa čak i u Svilajnac, na takve zahvate – priča Marina.

  Ona kaže da se Svilajnac dosta promenio, da je sada razvijeniji grad nego pre sedam godina i računa raditi na podmlađivanju starih koka u mlado svilajnačko pile, mada će joj za veći obim rada na kokicama biti potrebno najmanje tridesetak američkih rentgenologa, koje će dovesti iz Pristona.

  – I zaboravljeni starački dom u korovu Valjeva možete vratiti Japanu kao poklon srpskoga naroda, starih ljudi u Srbiji više neće biti – veruje Marina.

  1. Shumsky kaže:

   zaželela se vlajnica moravskih petlića

   1. Tagore kaže:

    Ma kako znaš da stanuje u obližnjem selu kraj brda na 9 km udaljenosti od Moravske ulice (bb) bez_boja, 35210 Svilajnac – gde po kozijim stazama ni žuti japanski autobusi ne prolaze?

    Mlada pravnica američkog zakona na polu-engleskom jeziku, (Marina od trijes leta) je došla iz Amerike sa diplomom Prinstona da u Svilajnac zaradi penziju i da se u Jagodinu u hladu palme kraj žirafe uda za tri ‘iljade evrića.

 10. coa kaže:

  Ovaj dr na onkologiji shto se mucenik odvalio od alkohola juce pokushao da radi na jednom od tih japanskih mamografa juce pa mu brze bolje uvalili suspenziju.A lepo coveka krenulo.”Ko nemoze da vozi ovaj mamograf zavezanih ociju?!!!!”

  P.S.
  Majstor je u 11h ujutro vec bio k'o Zvezda Danica.

 11. Shumsky kaže:

  ljudi, budimo realni – pa ko od nas razume yaponski?
  ne rade bre te mašine same, već mora da se čačne neko dugme.
  a koje da čačneš, kukala ti majka, kad sve hijerarhiaoglifi po njima 8/

 12. hgfhf kaže:

  O cemu se radi: Japanci su nam dali donaciju vrednu 15 milion $ u vidu mamografa medjutim posto mi nemamo radiloge koji su sposobni da koriste mamografe moracemo da ih vratimo nazad!

  1. limundovac kaže:

   Prodaće ih oni sigurno na Limundu . Već tražim .

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *