nazad na vrh

Srbija za danas ispunila dnevnu kvotu medalja koje smeju da se osvoje

TOKIO, 24. jul 2021, (Njuz) – Predstavnici Srbije ispunili su današnju kvotu olimpijskih medalja koje smeju da se osvoje u toku jednog dana i za osvajanje novih medalja moraće da sačekaju sutrašnji dan.

Srpski takmičari osvojili su dve medalje i to Damir Mikec srebro u streljaštvu i Tijana Bogdanović bronzu u tekvondu, što znači da je Srbija za danas završila sa medaljama.

– U pitanju nije zvanično pravilo, ali za svaku zemlju se otprilike zna koliko je medalja prihvatljivo osvojiti za jedan dan, a Srbija je prvog dana, dovoliću sebi da kažem, razbila! Zato je našim takmičarima sugerisano da “malo iskuliraju” kako ne bi došlo do situacije da se reprezentativci drugih, mnogo većih zemalja demotivišu jer nisu osvojili nijednu medalju – navodi reporter Njuza iz Tokija.

Prema njegovim rečima, Srbija je u vrlo kratkom roku osvojila dve medalje i među drugim takmičarima zavladala je mala apatija i rezigniranost jer smo po broju medalja u vrhu tabele, rame uz rame sa Italijom, Kinom, Južnom Korejom i domaćinom Japanom.

– Zato su nas zamolili da danas, ako je moguće, više ne osvajamo medalje već da sačekamo sutrašnji dan. Iz naše ekipe su poručili da ne mogu ništa da garantuju, ali nekako se namestilo da danas nismo osvojili više nijednu medalju, tako da se na kraju dan, sve u svemu, završio lepo, na zadovoljstvo svih – naveo je reporter Njuza iz Tokija i zaključio da je atmosfera u timu takva da “za sutra to već ne bi mogao da garantuje”.

 

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:
  1. Nema ljutnje, tuca i pucanje, zna se da smu u tim disciplinama najjaci

  2. U. Srbiji neki, kad ugrabe priliku, trče da dobiju kesu, dve paradajza od frustriranog proizvođača. Neki botuju za sendvič, il crvenu, neki iznervirani pišu komentare na raznim sajtovima i portalima o bezizlaznoj situaciji u kojoj su. A neki u tišini i bez pompe, svakodnevno vežbaju i treniraju. Onda dođe neko takmičenje ili skup, gde oni sinu i zablistaju. Njima svaka čast i velik respekt!!

  3. Eto npr. SAPIC…ziva legenda …kao i ALEXANDAR….

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix