nazad na vrh

Srbija zabranjuje upotrebu Šešelja

Šešelj već godinama zagađuje okolinu

BEOGRAD, 19. april 2018, (Njuz) – Republika Srbija zvanično će zabraniti upotrebu Vojislava Šešelja, a zabrana će se uvoditi postepeno, najavljeno je iz Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Iz Ministarstva očekuju da će se sa korišćenjem Šešelja u potpunosti prestati za najdalje 2 godine.

“Ukoliko neko bude hteo da koristi Šešelja u budućnosti moraće za to da plati, a i tada će smeti da dobije samo biorazgradivog Šešelja koji nije opasan po okolinu, navodi se u saopštenju Ministarstva.

U Evropskoj Uniji pozdravljaju ovu odluku napominjući da je korišćene Šešelja već zastareo i prevaziđen način delovanja, kao i da preterana upotreba negativno utiče na okolinu.

Prema svim istraživanjima, Šešelj je jedan od najvećih zagađivača okoline, i zabranjen je u većini zemalja u okolini.

Prema poslednjim saznanjima, upotreba Šešelja u neumereniim količinama na ovim prostorima traje već gotovo tri decenije. Vreme poluraspada otpada što ostaje iza Šešelja je jako dugo, tako da čak i ako Šešelj bude potpuno iskorenjen, za potpunu razgradnju posledica njegove upotrebe biće potrebno na stotine godina.

Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Da bi ova zabrana mogla da udje u proceduru i bude usvojena moralo je još par stvari da se dese i pošto nisu, ništa od toga:
  1. Ceo dogadjaj je morao biti zvanično registrovan kamerama skupštine. Nažalost kamere nisu ništa snimile. Tako tvrdi vojin isprdac, zadužen za kamere.
  2. Da bi zabrana bila prihvaćena i uvršćena u dnevi red, morala je da je vidi ili bude prisutna predsednica. Vojina drugarica iz zabavišta tvrdi da nit je videla niti bila prisutva.
  3. Mimo snimka i dnevnog reda odluku je mogao doneti samo jedan čovek za kojeg procedure i propisi ne postoje. Za njega je vojvoda isto što i srpski narod – pa di bi!. Tako tvrdi šešeljov najbolji učenik generacije.
  4. Naravno, da Srbija ima vladu i nekog na njenom čelu moglo bi se sve to uraditi u skladu sa postojećim propisima. Nažalost propisi i vlada su na sporednom koloseku zbog unutrašnjeg dijaloga, koji je trenutno prioritet!
  Tako da će Srbijom šešelj i šešeljovština još dugo harati!

 2. Društvo hvala vam što postojite svakog dana me iznova nasmeje! Veliki pozdrav za njuz

 3. Budite preciznijii: i dalje će biti dozvoljrna upotreba Šešelja kao klozet-papira.

 4. Šteta što opozicioni lideri u Srbiji nemaju slične ideje za samoreklamu.

 5. Vjekoslav samo marljivo sprovodi zadatke svojih nalogodavaca sa zapada jer, vredi malo ispirati mozak odnosima Hrvatske i Srbije da bi se skrenula paznja sa priznanja nezavisnosti KiM i sramnog intervjua sa Hardinajem. Vjekoslav je veci NVO od same Natase Kandic, Ceda nevera, Jelena Milic koma.

 6. I vrati Haski Ad,Srbiji Kviska ,da se iskoristi u geopolitickom kvizu-ko ce koga,bez ikoga svojiega…!!! Sada smo ,zajedno sa Kviskom jaci-skoro kao Hasim Taci…Samo je Srbiji krivo zaVuku Draskovica,koji je imao viziju raskida i raskola,koja ce verovatno iskrsnuti u poslednjoj epizodi,poslednje rekordne gledanosti,serije Nemanjici…ic,ic joj,joj,joj…

 7. Koliko god da je biorazgradiv, i dalje je štetan po okolinu.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix