njuz-autor

AUTOR: urednistvo

27. mar. 2012

Srbija zbog velikog interesovanja investitora pravi listu čekanja

Posebno interesovanje stranih investitora očekuje se do 6. maja

BEOGRAD, 27. mart 2012, (Njuz) – Vlada Srbije formirala je radnu mešovitu komisiju koja ima zadatak da formira listu čekanja za strane investitore koji su iskazali veliko interesovanje za ulaganja u Srbiju.

Radnu mešovitu komisiju činiće predstavnici Vlade Srbije, kao i lideri parlamentarnih stranaka, saznaje Njuz. Predsedništvo komisije će biti dvojno – rotirajuće i činiće ga predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić i predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić.

– Na ovaj korak Vlada Srbije se, u saradnji sa najznačajnijim strankama, odlučila zbog toga što je u poslednje dve nedelje izuzetno skočilo interesovanje investitora za dolazak u Srbiju. Kako u narednom periodu ne očekujemo smanjen pritiska investitora, a imajući u obzir činjenicu da Srbija, nažalost, u ovom trenutku nema kapacitet da primi sve zainteresovane, formiraćemo listu čekanja – stoji u saopštenju Vlade Srbije.

Investitori će Vladinoj komisiji dostavljati sve relevantne podatke o svojim namerama kao što su planirana suma novca koji će uložiti, delatnost i broj ranika koji će biti zaposleni.

– Na osnovu svih ovih elemenata, koji će biti ocenjeni i bodovani, formiraće se lista čekanja investitora, a kao jedan od ključnih elemenata za rangiranje biće namera o brzini realizacije investicije. Svi investitori koji nameravaju da svoje planove započnu do 6. maja ili barem neposredno posle tog datuma, dobijaće posebne bodove i sam tim bolje mesto na listi čekanja – objašnjeno je u saopštenju.

Bane Grković

 1. Da, b'e… i ja ću uvedem da čekaju kad treba da ubacuju pare…

  U vezi para i plaćanja:
  1. “Mušterije” ( http://ulicni-muzicar.blogspot.com/2011/03/musterije.html )
  2. “Moj omiljeni klijent” ( http://ulicni-muzicar.blogspot.com/2011/04/moj-omiljeni-klijent.html )

 2. Milos kaže:

  Najnovija vest je da ova komisija prelazi u agenciju za strane investitore koja će naravno zaposliti većí broj mladih stručnjaka iz ove oblasti, a u planu je osnivanje ministarstva za strana ulaganja, To naravno posle izbora.

  1. Tetka kaže:

   Што им дајеш идеју?! :(

 3. snezana kaže:

  tako je i najpravednije, kad mi cekamo mogu i oni

 4. Tetka kaže:

  Надам се да неће смањити суму од 10000евра по раднику колико влада даје страним фирмама. Ипак, треба њихови директори да имају плате да могу лепо да живе док нас не опељеше сасвим и не направе веће губитке него што су успели наши “стручњаци”…

  1. nenad kaže:

   ma je li moguce da vlada Srbije subvencionise(10000eura) za strane ulagace! trebalo bi investirati vlastite pare u vlastite snage , ako hoces biti sretan; “pricao mi djedo stari”!

 5. scoby kaže:

  Ovo predizborno širenje optimizma u režiji naših slavnih političara, neće dati željeni rezultat. Koalicija stranaka: apstinenti + ”beli” glasački listići, osvojiće ubedljivo najviše glasova,i mogla bi da formira Vladu bez daljih postizbornih koalicija, ali neće.

 6. slučajnaprolaznica kaže:

  Jedini strani investitori koje je Srbija zaista uspela da privuče su izbeglice.

 7. govornik kaže:

  Pod hitno idem da registrujem firmu na Sejšelskim ostrvima i da onda kao strani investitor dogovorim sa predsednikom da mi da neko javno preduzeće za euro.

 8. Pera kaže:

  Ovo sa listom cekanja je jako dobar i mudar potez.
  Jer, Srbija trenutno ima manje od 2.000.000 nezaposlenih, sta ako nagrnu svi investitori odjednom? Gde da pronadjemo toliku radnu snagu?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *