njuz-autor

AUTOR: urednistvo

16. nov. 2012

Srbin prevario nigerijsku prevaru

Čoveku je u početku bilo malo nejasno zašto mu neko nudi priliku da zaradi 4 miliona dolara

SENTA, 16. novembar 2012, (Njuz) – Milorad Krasić (53), poljoprivrednik iz Sente, prvi je čovek koji je uspeo da prevari nigerijski sistem prevare.

On je redakciji Njuza potvrdio da mu je na račun u banci uplaćen iznos od 20.000 dolara iz nigerijske “Orient” banke, za knjigovođstvene usluge, koje je ponudio prevarantima.

– Delovalo mi je malo sumnjivo kada sam dobio mejl u kojem se navodi da postoji mogućnost da dobijem četiri miliona dolara, ukoliko uplatim dve hiljade za pomoć čoveku koji mora da izvuče iz banke preko 20 milijardi dolara – rekao je Milorad – Pisalo je da je taj čovek jedini koji ima pristup računu i mora da prebaci što pre novac na drugi račun. Pretpostavio sam da je reč o šali, pa sam im u tom duhu i odgovorio.

Milorad je, još uvek ne znajući da je reč o čuvenoj nigerijskoj prevari, u svom odgovoru napisao da je voljan da pošalje četiri puta veći iznos, jer je privatni preduzetnik kome posao ide dobro, ali za potrebe knjigovođstvenih usluga ne može da pošalje nikakav novac, dok mu ne “legne” uplata od 20.000 dolara.

– U sledećem mejlu, izvesni Kaled Ali je tražio da mu pošaljem broj računa na koji može da izvrši uplatu i ja sam mu u roku od nekoliko minuta odgovorio. Na moje veliko iznenađenje, narednih dana se na mom računu pojavila uplata od 20.000 dolara iz Nigerije – otkriva ovaj poljoprivrednik.

Krasić je tek kasnije saznao da je bio potencijalna žrtva dobro osmišljene i poznate prevare, pa je rešio da novac ne vrati, već da ga podeli svojim zemljacima koji su bili žrtve nigerijske prevare.

Uroš Bogdanović

 1. celtic kaže:

  Mislim da je u pitanju neka prevara….

 2. Euklid kaže:

  “O sitne duse, nosite, nosite sve, prosto vam bilo!”- ocajnicki je urlao iz sveg glasa, “Uzmite i ovo malo duse sto je od mene ostalo, ionako je moje kukavicko putovanje ladjom sto se apsurd zove prevelik teret za moja pleca.” Ostavio je otvorena vrata, niko usao nije.

 3. Tagore kaže:

  Zbog kopija ”tačnih i svežih” vesti na papiru od tri dana starosti srpski nacionalni cvet ”Press” je jutros rano stavio ključ u saksiju.
  Nakon šest godina i kusur dana ”uspešnog” rada, V. D. glavnog i odgovornog urednika Pressa Borko Kašanski, direktor Pressa Vuk Vučurević i prethodni glavni i odgovorni urednik Pressa Veljko Lalić otvaraju srpsku nagradnu igru u Nigeriji na kojoj će svaki učesnik dobiti milion dolara.

  1. Stanarević kaže:

   Ključ u saksiju?
   Originalno, zabavno, i – seksi!
   ;-)

   1. Tagore kaže:

    Hehe, u mojoj školi se kaže ”ključ ispod sargije na ulaznim vratima’, tačnije (la clé sous le paillasson), pa se jedva setih saksije, ali ni ovaj izraz nije tačan, jer mi stavljamo ključ ispod saksije.

    I kratke subotarske vesti iz ‘civilizovanog sveta’:

    – Poznati medveđ M13 lomi staklena vrata, ulazi u kuću i gleda televiziju, ali program mu se ne sviđa pa celu kuću lomi, nađe rusku salatu (od krompira) i sve pojede. Vlasnici kuće iz Val Poschiavo/Grisons podnose žalbu i zahtevaju da im se salata nadoknadi. Koliko grama ruske salate je bilo, pita sudija? Oko 100 kilograma, odgovaraju vlasnici slomljene kuća.

    – Dvadesetak zastarelih američkih ratnih veterana se prošle noći ponosno odluči na noćnu paradu ponosa u Midland/Texas, pa prikači više automobila jadan za drugim i poveći traktor da ih vuče po gradu, a pred njima pruga i teksaški voz pregazi samo jedan auto i usmrti samo oko junaka. Portparol železnice ‘Union Pacific’ Tom Lange kaže da voz kasnio nije, ali šerif se pita nije li traktorista vijetnamskog porekla bio!

    – I dok se zima bliži Laponiji, mi dobro znamo da svako srpsko kuče ima toplu drvenu kućicu po imenu psa – Pera, Đoka itd.
    Po ugledu na Srbiju jedna civilizovanija zemlja od Srbije je odlučila juče da sagradi brojne drvene kućice za bebice.
    Ta čarobna drvena kutija za bebe će se zvati ‘baby box’ ili ‘boîte à bébés’ – što čini kutija za bebe, u kojoj će svi roditelji, samohrani očevi ili bilo ko imati prava da bacaju napušeno novorođenče.
    Mi imamo pozitivna iskustva sa kutijom za bebe u bolnici Einsiedeln (SZ), ali isti izvor ne navodi da li će napuštene bebice biti privezane lancem.

    – Zašto ‘subotarske vesti’ u petak – pita mali Mohamed muftija u 143. ulici Nujorka?
    – Zato što mi u petak slavimo novu muslimansku godinu, a subotari ne čitaju vesti u subotu – odgovara mufti malom Mohamedu.

    1. Slavisha kaže:

     Moracu da ovaj tekst provucem kroz Google Translate, da bih razumeo sta si hteo da kazes…

     1. Tagore kaže:

      Šetaju dve mlade ljubomorne dame po Ciganliji, prva se zove Hruška, a druga Trofrtaljka, pa se na ulazu u tamno podrumče jedne časne, svete i svetle srpske kuće kraj ‘Čukur Česme’ slučajno i nonšalantno laktovima sudare.

      Doktor treće smene ‘Ad manum medici’ na Adi Ciganliji popravlja slomljene laktove mladih dama, svakoj ubacuje drvenu dasku od zdravoga drena, kako bi stabilizovao situaciju laktova, i svakoj od noćnih radnica poklanja 50 kg gipsa u prahu i devedesetonoćno bolovanje, na šta se Trofrtaljka pobuni protiv suprotne sudarne stranke rečima da se Hruška uzela za rep od kruške i da joj je mahanjem repa namerno slomila lakat.

      – Ho'š li ti, Slavisha (harmonikaš), sliku noćnih radnica, lekciju nenaučenog jezika ili lakat?

     2. Ja sam kaže:

      Ne razumem, sta ti nije jasno?

     3. Pera kaže:

      Verovatno je tu uticala neka vrsta droge…

    2. rogre kaže:

     Ko je i zašto napušio novorođenče?

 4. mirko kaže:

  Ljudi vole kad ulazu malo a dobijaju puno i pritom nemoraju da rade .
  Jedino se ljute kad shvate da su prevareni uz pomoc svoje gramzivosti ..

 5. Tagore kaže:

  Još neke ohrabrajuće veste iz civilizovanijeg sveta!

  Voice of Serbia (Glas Srbije) | 16. novembar 2022. 20:57h | Izvor: Shovi Niara
  Po tužbi Vojislava Đurkovića zbog duga od 116.000 evra, Svetlane Ražnatović će 16. novembra 2022. godine vratiti Arkanov dug i milion evra kamate.

  New China (Glas Kine) | 16. novembar 2022. 00:00h | World time zone: China
  Narod Nove Kine će demokratskim putem 16. novembra 2022. godine na predsedničkim izborima 100% glasati za Li Keqiang-a, ako i ovaj doživi to rezervisano radno mesto i udeblja novčanik za 30-300 miliona dolara poput modernog Xi Jinping-a.

  1. Ja sam kaže:

   Da budemo precizni, dug je 116.063 eura i stranke su se, koliko ja znam, vec dogovorile, tako sto ce ga podeliti na dva jednaka dela.. Ceci ce ostati prvi deo od 116 hiljada a Djurkovicu pripada druga polovina cifre tj. 063 eura.
   Ceca je, velikodusno, izjavila da ce isplatiti celokupnu kamatu na vraceni novac.

 6. Džoni kaže:

  Haha, dobro su i prošli prevaranti, šta da su naleteli na Dinkića, taj bi ih ojadio…

 7. Euklid kaže:

  Lepota & zdravlje | 29. novembar 2012. |

  Rubrika: Ishrana
  ZASTO NAR?
  Punica granatum- u drzavama (pl.) na brdovitom Balkanu (ili drzavi (sing.) za Jugo-nostalgicare) poznat kao nar, jedan je od simbola Jermenije, drzave bogate kulture. Ovo voce sadrzi vitamin C, antioksidante, kalijum i pantonensku kiselinu. Kao sto mozete da pretpostavite sok od nara je pravi eliksir za nezna srdasca osoba podloznih visokom krvnom tlaku i kardiovaskularnim obolenjima. Lekari srdacno preporucuju kada birate nar ili jaje za dorucak da vase zdravlje odabere nar, jer zumance jajeta sadrzi znacajne kolicine holesterola.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *