nazad na vrh

Srbin ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao pobednik najduže rasprave na Fejsbuku

Kragujevčanin je uspešno odoleo svim napadima u raspravi

KRAGUJEVAC, 2. avgust 2013, (Njuz) – Kragujevčanin Mirko Tomašević (29) postao je Ginisov rekorder tako što je pobedio u najdužoj raspravi ikada vođenoj na Fejsbuku. Rasprava je trajala više od mesec dana, a u njoj je učešće uzelo 1.509 ljudi.

Mirko Tomašević odoleo je svim napadima na njegov stav u raspravi, a nakon njegovog poslednjeg komentara niko ništa nije komentarisao 24 sata što se, prema nepisanim pravilima Fejsbuk rasprava, smatra zvaničnim završetkom polemike.

U raspravi je, prema zvaničnim statistikama, učestvovalo 1.500 građana Srbije i devet Turaka, a polemisalo se izbacivanju Mlađana Dinkića iz Vlade Srbije.

– Ako zanemarimo turske državljane koji su pokušavali da ostvare intimni kontakt sa devojkama koje su učestvovale u raspravi, ostalih 1.500 učesnika je vrlo aktivno učestvovalo u polemici koja je na kraju dostigla cifru od 13.689 komentara. Najistrajniji je bio Mirko Tomašević, koji je proglašen za zvaničnog pobednika i Ginisovog rekordera – rekli su za Njuz u štabu mladog Kragujevčanina.

Tomašević je, kako su nam rekli, nakon svog 169. komentara osetio mučninu, ali se malo osvežio i nastavio sa nadmetanjem. Negde kod 378. komentara počela su da mu se tresu kolena i dobio je nagon za povraćanjem, ali je ipak uspeo da prevaziđe trenutne teškoće.

– Kada je nadmetanje okončano, Tomašević je bio u vrlo lošem stanju, gotovo da je bio dehidrirao, prsti su mu bili ukočeni i skoro nefunkcionalni, a dobio je upalu grla od velikih količina gaziranih napitaka koje je konzumirao tokom rasprave. Trenutno se oporavlja dok predstavnici Ginisove knjige rekorda u dve smene prebrajaju komentare i utvrđuju činjenično stanje – saopšteno je iz Tomaševićevog štaba.

Nenad Milosavljević

  1. “Ako zanemarimo turske državljane koji su pokušavali da ostvare intimni kontakt sa devojkama koje su učestvovale u raspravi…”
    Neprocenjivo!

  2. Ovo je stvarno veliki podvig. Skoro kao za EP u fudbalu

  3. Povodom odustajanja Hajduka iz luKa iz Super Extra lige Srbije,UEFA će odlučiti ko će biti naslednik tog tima,Platini je obrazložio da Voždovac nije uplatio novčani dodatak UEFA-i i da zbog tog ne može da nastupa u našoj eliti,očekuju da se specijalno pripremi FK Stražilovo iz Sremskih Karlovaca pa da igra elitu,to je odlučeno u izvršnom odboru UEFE,jer su ljuti što su Orlovi očerupali petlove u Finalu U19,iako je poznato da se UEFA obično ne meša u fudbal,čak ni novčano nekažnjava Balkance,zbog gorepomenutog razloga će sad da napravi izuzetak i da izbaci iz domaće lige Voždovac i Čukarički jer ne ispunjava njihove,a ne naše uslove za super-ligu!Blater će pomoći Hajduku iz luKe da se ne ugasi,jer planiraju da taj tim osvoji ligu evrope 2017.godine!

  4. Joj, koliko mi je drago što nemam nalog na tom socijalnom smeću; ali, jbg, žene vole kad fejzbuče lole….

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix