Članovi Srbske časti edukuju kneza Mihaila o postupanju sa konjem
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

18. sep. 2019

Srbska čast oduzima konja knezu Mihailu na Trgu republike

BEOGRAD, 18. septembar 2019, (Njuz) – Patriotsko-edukativna nevladina organizacija Srbska čast pripretila je danas oduzimanjem konja knezu Mihailu ukoliko bude nastavio da maltretira jadnu životinju u narednim vekovima.

Kako stoji u saopštenju koje potpisuju edukatori ovog NGO-a, cilj ove akcije nije otuđivanje konja nego prevaspitavanje neodgovornog kneza.

– Možda je maltretiranje konja u kulturi dotičnog kneza, ali to nije kultura koju mi želimo da vidimo u svojoj zemlji, u svom glavnom gradu, na glavnom trgu gde prolaze i deca. Mi smo već seli sa knezom i ukazali mu, na nenasilan način, gde je sve pogrešio – kažu iz Srbske časti.

– Mi nemamo ništa protiv spomenika, ali ako knez nastavi tako da se ponaša, ispaštaće i on i njegova okolina – stoji u saopštenju – Sa kilometra se može videti da konju nije dobro jer mu knez ne da da jede i pije i drži ga na jednom mestu vekovima. I kao da to nije dovoljno, knez ga tera da jednu nogu sve vreme drži u vazduhu. Nije ni čudo što je sav pozeleneo – navodi se dalje u saopštenju ovog NGO-a.

Aktivisti kažu da će im biti žao što ljudi više neće govoriti “nađemo se kod konja”, ali da će za to isključivi krivac biti knez i da bi najprikladnije bilo govoriti “nađemo se kod onog lika koji muči konje”.

U saopštenju se navodi da će mu konj, ukoliko ga knez Mihailo ne bude tretirao na human način, biti trajno oduzet i dodeljen nekom drugom spomeniku, možda Vuku Karadžiću ili Tesli. Organizacija tvrdi da se u ovakvim slučajevima ne može računati na reakcije nadležnih organa, jer je očigledno da, kako kažu, “u ovoj državi čovek ni na koga ne može da se osloni.”

Srbska čast navodi da je sledeći spomenik nad kojim će izvršiti edukaciju Pobednik na Kalemegdanu jer “maltretira goluba tako što mu ne da da poleti.”

Viktor Marković

 1. Pera kaže:

  Znaci kad primera radi vidimo da neko tuce zenu na ulici mi moramo sacekati da zakonski organi urade svoj deo posla nikako ga ne smemo obuzdati,savladati ili tome slicno. Inace nase zakonske norme i izvrsioci su poznati kao najbolji u svetu.

 2. Zoran kaže:

  Ne znam sto ste povezali patriote sa ljudima koji zele da zastite zivotinje? Niste smeli d aismejavate ove sto zivotinje stite do paradoksa, nego ste se okomili na patriote.

 3. Neko kaže:

  Novinari iz Njuza imaju jadan smisao za humor, samo cu to reci.

 4. milan (nisam odavde) kaže:

  Pa sad, ako ne oduzmu oni uzeće Vesić. (Za sitnu zaradu od prodaje sekundarne sirovine, il’ da ga pretopi u novu jelku).Knezu je vjerovatno svejedno, a konja je ionako puna predsednička Srbija!

 5. voya montoya kaže:

  Sta ce da ucine, sa konjem koji mamuza narod i ministre, na putu ka EU integracijama i hipodromu u Briselu…???

 6. voya montoya kaže:

  Jao Srbiji,ako krenu po pecenjarama…!!

 7. sisavac kaže:

  Usro se Knez kao i ciga. Da je izvadio prangijato bila bi bezanija preko plotova

 8. Rade kaže:

  Da li je knez Miloš “svojevoljno” pozvao ljude iz Srbske časti ili su oni ipak samoinicijativno stupili u akciju?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *