njuz-autor

AUTOR: urednistvo

06. dec. 2022

Srednje škole uvode predmet “Stranačko zapošljavanje”

SRBIJA, 6. decembar 2022, (Njuz) – Srednje škole u Srbiji uvrstiće uskoro među izborne predmete i predmet “Osnovi stranačkog zapošljavanja”, saznaje Njuz.

Tako će srednjoškolci, pored Veronauke i Građanskog vaspitanja, moći da odaberu i predmet u okviru kojeg će moći da nauče sve o stranačkom zapošljavanju, od učlanjivanja u stranku preko napredovanja u stranačkoj hijerarhiji pa sve do prvog posla dobijenog preko stranke.

– Ideja je da se deca pripreme za ono što ih čeka i da steknu vrlo praktična znanja o tome kako da se zaposle preko partije. Neće biti previše teorije, već će akcenat biti na praktičnoj nastavi, u okviru koje će deca imati i praksu u nekoj od stranaka koje sama odaberu – rekli su Njuzu u ministarstvu prosvete.

Kako su nam objasnili, deca će u strankama lepiti plakate, deliti letke olovke i blokčiće, zvati građane da pitaju za koga će glasati i raditi razne druge stvari koje svako ko želi da dođe do posla preko stranke mora da prođe.

– Učenici koji se posebno istaknu dobiće stalni angažman u stranci, što u suštini znači da će dobiti posao odmah nakon završetka srednje škole. Za sada može da se bira između nekoliko odabranih javnih preduzeća, ali ako se neki kandidat istakne svojom lojalnošću i uspe da obezbedi više od 30 sigurnih glasova za naredne izbore, on će moći da bira javno preduzeće ili službu u kojoj će biti zaposlen – naveo je sagovornik Njuza iz ministarstva.

Za sada nije zvanično saopšteno ko će biti predavači, ali nezvanično saznajemo da će među njima biti najveći autoriteti iz ove oblasti kao što su Maja Gojković, Aleksandar Martinović, Dušan Bajatović i mnogi drugi.

Nenad Milosavljević

  1. Fraće kaže:

    Kildžos, ebaga… obrnuo si igricu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *