nazad na vrh

Srednjoškolka na ekskurziji nekako pregurala Kalemegdan pre organizovane posete tržnom centru

Učenici se nadaju da ih neće više voditi na dosadna kulturno-istorijska mesta

BEOGRAD, 7. mart 2013, (Njuz) – Učenica užičke gimnazije Lana Spasić (15) nekako je uspela da istrpi organizovanu posetu “smornom Kalemegdanu”, sve vreme se tešeći time da će na kraju sa svojim odeljenjem posetiti najpoznatije turističko obeležje Beograda – tržni centar “Ušće”.

– Kalemegdan je totalno mrtvo mesto. Samo su nas vucarali tamo-vamo po nekim ruševinama. Stalno mi je u glavi bila poseta najinteresantnijoj beogradskoj znamenitosti “Ušću” i to me je nekako održalo budnom – izjavila je Lana za Njuz dok je razgledala šta ima na popustu u “Njujorkeru”.

– I deci i nama je poslednja stanica našeg razgledanja glavnog grada najinspirativnija – kaže nastavnik geografije i vođa ekskurzije Kosta Glišić (45) – Razmišljali smo se da promenimo rutu, tako da što pre stignemo do “Ušća”, ali onda niko ne bi hteo da ide na ostala kulturno-istorijska mesta. Ne znam ni da li bih ja hteo posle tamo da vodim decu, pogotovu ako naletim na neku dobru rasprodaju.

Učenici kažu kako su srećni što žive u bogatim vremenima gde je turistička ponuda veoma raznovrsna.

– Starije generacije su nam pričale da je u njihovo vreme najbolja znamenitost Beograda bila MekDonalds na Terazijama. Sada mi imamo Mek unutar samog “Ušća”, a tu su i druge lokacije, poput “Njujorkera”, “Manga” ili “Bershke”.

Učenik Stefan Petrović (15), kome je ovo bila prva poseta glavnom gradu, kaže da mu se Beograd jako dopao, a da je najviše turističkih fotografija napravio ispred “Zare” i “Springfilda”.

Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Verujem da sada, dok ovo cita, nas vodeci strucnjak iz oblasti turizmologije i istoriografije, Kaleivica Gacic, sa Kamegtanske terase tuzno gleda u pravcu usca Dunava u Savu, sve lomeci case ispijenog mleka domacih bikova.

 2. Ovo veoma istinito predstavlja danasnju omladinu i drustvo uopste, ali tako je jadno i zalosno!!

 3. Па неће ваљда Лана и другарице у јелеку и опанцима да чекају турске камионџије.

 4. Ako je Lana odusevljena soping centrom onda bi ucenik Stefan Petrovic trebao da bude odusevljen znamenitostima kao sto su stadion Marakana i Cecina kuca ;)

 5. Koliko mi se čini ovde ništa nije “u ogledalu”

 6. A posle na orgije u hotel.

 7. Nevrovatno, ali ta vecita trauma provincije i ne dosanjana prica o velikom, belom gradu ce uvek biti nepresusni izvor zajebancije.

 8. Ko im je kriv kad nisu uzeli Dacica za vodica po Kalemgdanu.

 9. Ovo nije istina. Mi, ucenici Uzicke gimnazije, idemo na shopping ture u Budimpestu (3. godina) i u Grcku (4. godina). U oba slucaja je popularan i kulturno istorijski dodatak ,,Stazama alkohola”. Zato molim Njuz da ne siri dezinformacije da srednjoskolci ne brinu o kulturi. Upoznati smo i sa ruskim i skotskim narodnim picima, kao i strukturom moderne srpske pesme. ZENE I ALKOHOL, ZENE I ALKOHOL, ZENE I ALKOHOL, SAMO MI DAJTE…

 10. ahahahhahahhahah stvarno ste face

 11. I sta bi ovde trebalo da bude vest u ogledalu?

 12. A splavovi?!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix