njuz-autor

AUTOR: urednistvo

08. feb. 2012

Sretko Kalinić i Željko Milovanović za kaznu čuvaju pet uhapšenih stražara

Kalinić i Milovanović će ubuduće morati da sprečavaju ovakve događaje

BEOGRAD, 8. februar 2012, (Njuz) – Sretko Kalinić i Željko Milovanović, koji su juče pokušali da pobegnu iz Okružnog zatvora u Beogradu, za kaznu će narednih meseci morati da čuvaju pet uhapšenih zatvorskih stražara, saopštila je danas Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

– Pokušaj bekstva Kalinića i Milovanovića krajnje je nekorektan čin, kojim su pokazali da nimalo ne poštuju profesiju zatvorskog čuvara – rekao je Milan Obradović, direktor Upave za izvršenje krivičnih sankcija – Njih dvojica izgleda nisu svesni koliko je to težak i odgovoran posao, pa će zbog toga upravo oni čuvati petoricu pritvorenih pripadnika obezbeđenja. Nadam se da će u mesecima pred njima videti malo kako je to – rekao je Milan Obradović.

Kalinić, za kojeg se smatra da je organizator jučerašnjeg neuspelog bekstva, biće zadužen da patrolira zatvorskim hodnikom i neprestano motri da pritvorenike, dok će Milovanović biti raspoređen u kontrolni centar, gde će putem video nadzora posmatrati sve što se dešava u zatvoru.

– Smatramo da će ova kazna vaspitno delovati na njih dvojicu. Kalinić će imati prilike da se uveri da čuvanje osuđenika nije lak posao, jer u svakom trenutku neko može da prereže rešetke i skoči mu za vrat, dok će Milovanović videti da neprestano zurenje u monitore znatno manje zabavno od gledanje filmova na DVD-u. Neki red u zatvoru mora da se zna, i sam sam bio pritvorenih nekoliko meseci, pa mi ni na kraj pameti nije bilo da bežim – rekao je Obradović za čije ponašanje tokom boravka u Centralnom zatvoru čuvari i danas imaju samo reči hvale.

Bojan Ljubenović

 1. ljiljana kaže:

  auuuuuu, svaka cast!

 2. celtic kaže:

  Tako je, ubijte ih njihovim oružjem.

 3. Pera kaže:

  Pitam se, hoće li ti uhapšeni čuvari da nose nanogvicu dok su u zatvoru? Jer, njima to dođe kao kućni pritvor…

 4. himalajac kaže:

  predlazem da ih posle ovoga postave cuvaju zgradu suda, umesto zandarmerije, jer je to jos tezi posao,a onda, kao vrhunac kazne, da ih postave za za misnistra policije i ministra odbrane, jer to su najtezi poslovi u drzavi srbiji

  1. celtic kaže:

   Da su njih dvojica ministri, rutinski i stručno bi provodili smrtnu kaznu (nekad i lično, bolje to nego presijecanje vrpce!). Imali bi je kome propisati, puna zemlja stoke na dvije noge i 4 točka.

 5. ariela kaže:

  E kad su sad lepo dobili posao mogla bi drzava da im omoguci i pristup internetu …kako citam u ostaloj stampi neki zatvorenici to mogu…bili na twiteru:) a ovo su sad strazari…pa ocekujem da ih vidim mozda i na fejsbuku da se druzimo…

 6. Jordan kaže:

  Ja bi im preko toga dao i knjigu da procitaju, a za ponedeljak lektira.
  Da vidim kada ce ponovo, na pamet da im padne, da beze!

 7. Snežana Nikolić Garotić kaže:

  APEL
  Da li Bojan ili Soko žele da se ožene mojom ćerkom ( možda sam ja prestara – 1965 godište) jer mi ih obožavamo. Napomena: svojevremeno sam i sama maštala da se udam za Peru Lukovića koji je pisao u Džuboksu (on je bio prestar za mene). Pomozite.
  Inspiracija: ovaj, kao i tekst za upis u prvi razred i smak sveta i penzioner pipnuo 1000 vekni

  1. Cira kaže:

   To bi dovelo do raskola u redakciji – stres u odabiru, takmicenje za ruku Vase kceri…

   Osim ako ne zelite da se obojca ozene istom, sto je protivzakonito :)

  2. Aleksandar kaže:

   Za Peru Lukovica moze da se uda samo neka koja voli dosadne nadrkane cilagere.

 8. maja kaže:

  ha, ha, ha ..dajte mu da radi video nadzor, pa ce uskoro naci rupu na saksiji i jos vecu motivaciju da bezi..boze, kud ide ovaj svet..slatko me nasmejaste

 9. Nick kaže:

  ma oni da su hteli da pobegnu, pobegli bi, ovako su samo pokazali da mogu ;)… mis'ím moze im se :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *