njuz-autor

AUTOR: Bojan Ljubenovic

24. feb. 2015

Srpska napredna stranka zakupila TV Pink na 99 godina

Sa Pinka saopštavaju da ovaj dogovor neće uticati na promenu informativnog programa

Sa Pinka saopštavaju da ovaj dogovor neće uticati na promenu informativnog programa

BEOGRAD, 24. februar 2015, (Njuz) – Srpska napredna stranka zakupila je beogradsku televiziju Pink na 99 godina, saopšteno je iz ove političke partije.

Ugovor o dugoročnom zakupu potpisali su predsednik naprednjaka Aleksandar Vučić i vlasnik ove medijske kuće Željko Mitrović, koji je izrazio zadovoljstvo zbog sklapanja aranžmana.

– Srećni smo što smo konačno našli strateškog partnera na duge staze, što nam ranije nije polazilo za rukom. Sa JUL-om smo imali saradnju koja jedva da je potrajala šest godina, a ništa više sreće nismo imali ni sa DOS-om, sa kojim smo ugovor o zakupu raskinuli posle samo nekoliko sezona. Rejting Srpske napredne stranke garant je da će zakup naših kapaciteta ovoga puta potrajati – rekao je Željko Mitrović, odbijajući da otkrije finansijske detalje ovog posla.

Predsednik SNS Alesandar Vučić rekao je sasvim normalno da jedna nacionalna stranka u svom vlasništvu ima i jednu televiziju sa nacionalnom frekvencijom i dodao da je to dokaz da SNS poštuje preporuke Evropske unije o dugoročnoj medijskoj strategiji u Srbiji.

On je istakao da zaposleni na televiziji Pink nemaju razloga za bojazan.

– Strahovanja da će naša stranka uticati na informativni program Pinka su neosnovana, svi ćete se uveriti da će vesti na ovoj televiziji u dlaku ostati iste kao danas. Štaviše, regulisaćemo isplatu zaostalih honorara, a pojedini analitičari poput Dragomira Anđekovića ili Branka Raduna dobiće i stalni radni odnos, a da se emisija „Teška reč“ produži na pet sati. U zgradi televizije napravićemo i nekoliko apartmana u kojima će naši funkcioneri poput Gorana Vesića ili Zorane Mihajlović moći da prespavaju na bazi polupansiona kako svaki čas ne bi morali da putuju od radnog mesta do studija – rekao je Aleksandar Vučić.

Lider naprednjaka je demantovao da će u žiriju za „Pinkove zvezde“ i „Pinkove zvezdice“ ubuduće većinu morati da imaju članovi SNS-a i rekao da je još rano da se o tome razgovara.

Vučić je dodao i da će po isteku zakupa od 99 godina on i Željko Mitrović ponovo sesti za sto i verovatno ugovoriti produžetak ovog aranžmana.

Bojan Ljubenović

 1. losho kaže:

  Zakup košta 1 RSD godišnje dok ne zastari slučaj sa džipom mladog Mitrovića. Onda će se revidirati godišnja cena zakupa.

  1. technocaja kaže:

   Aferim ti ispod koma soju

  2. xy kaže:

   A zaboravili ste onu nesrećnu devojku što se “ubila” u Hajatu, a Mitrović bio samo onako u sobi jer su bili bliski a žena mu bila ispod u restoranu, e i to mu je Vučić oprostio i zato sada sarađuju ko braća!

 2. vj kaže:

  S obzirom sta je uradio Mitrovic junior, SNS je verovatno dobio Pink pod veoma povoljnim uslovima, tj za jedan krompir.

  Nego, zar njuz ne bi trebao da prenosi vesti u ogledalu?

 3. bot.volonter kaže:

  Ako treba i na 999 godina, bravo! Samo da nije naopako… Pozdrav od nas botova tužnih pogleda krotkog.

 4. misterx kaže:

  Dogovoreno je i novo izdanje rijaliti skupstina srbije koje ce se odvijati u prostorijama tv pinka ,a u skupstini ce se snimati neki drugi rijaliti o kome ce javnost blagovremeno biti obavestena

 5. scoby kaže:

  Kao što je Veliki Vođa ponosan što nas je dodatno zadužio za milijardu evra, ja sam odavno sa velikim ponosom izbrisao bljutave pinkove kanale sa svog daljinca. Stvarno treba biti vrhunski mazohista i dopustiti da se ta količina ljige i prostote izlije iz tv-a u bilo čiji stan. Prava sreća je što to još uvek nema miris.

 6. Monika kaže:

  Jedva čekam ‘Farmu’ – prenos Skupštine na Pinku! Volela bih, kada bi to bilo moguće, da pretplata bude obavezna za Pink. Realno, pet sati Vučićevića lakše je, no sat Nenada Lj. Stefanovića.

  1. demagog kaže:

   Čini mi se da se pretplata deli izmedju svih televizija koje imaju nacionalnu frekvenciju. RTS dobija najviše, ali mislim da dobija i Pink. Mada uvek mogu da povećaju pretplatu, baš kao što je AV obećao u predizbornoj kampanji. AV je čovek od reči. Joj, nešto se zeznuh, on nije obećao povećanje nego ukidanje pretplate.

 7. Teoretičar zavere kaže:

  Koja sam ja neznalica! Bio sam ubeđen da je SNS taj aranžman napravila sa TV Studijom B, kad ono, sada vidim da je to uradila sa Pinkom! A sve do danas, prateći vesti na Studiju B, mislio sam da je on njihova, tj. Vučićeva televizija. Verovatno me je ponelo to što prate svaki korak Siniše Malog, Vesića i ostalih udarnih figura u SNS. Samo još u WC da ne idu sa Malim!. Pošto je TV Pink proteran iz moje kuće, a i za Studio B se sprema šut karta, ostaću uskraćen za saznanje o velikim dostignućima našeg vođe i to ne samo o novim zaduženjima nego i o drugim stvarima. Živeli National geografic, History, Animal planet, Discovery i Eurosport!

 8. Ja sam kaže:

  Procitah ,,zakOpala “, pa mi namah bi i milo i cudno.
  Ono jes da sns-ovce bije glas da su im bliske masovne grobnice, a i Toma im kolega, ali oko na oko i kum na kuma nekako ne ide, brate.

  1. Monika kaže:

   Kum na kumicu, nekako bolje pristaje! Ali, ima i izuzetaka, kada nema kumstva, al’ ima redaljke: Vesić na Maju, Maja na Verbića, Šešelj u Maji, Maja u depresiji. ;-)

   1. Ja sam kaže:

    Povuci, potegni…iscupase Slinu iz Ace.

    1. vitez kaže:

     E, ova ti je dobra. A, što se tiče Pinka, samo se setim pok. Tijanića kada kaže” Mitrović kako se koja vlas promeni tako sebi ugradi novi himen, a hirurg je Beba Popović”

 9. zoran kaže:

  Ееее, Миланковић није имао ову чињеницу када је радио периоде осунчаности планете Земље и климатске промене на истој, да јесте, уметнуо би констату ” апокалиптичност содоме и гоморе” у диференцијални рачун…

 10. nadžak efendija kaže:

  Dogovor je dokaz da naši mediji i uslovima Seke mogu uspešno da posluju, ako imaju jasnu strategijsku i partijotsku orijentaciju. Uskoro treba očekivati da će i druge medijske kuće, pogotovu one sa grčkim većinskim kapitalom, biti stavljene na listu kandidata.

 11. himalajac kaže:

  zasto samo na 99 god, kad SNS planira da ostane u vladi 999 god?

 12. zeks kaže:

  Lepo,znači možemo da očekujemo da dođe do ukrštanja Vesića i male neveste… Kakvo li će čudo od toga da se izrodi?

 13. gradjanin kaže:

  Zakupili su oni i Blera koji koji će objaviti “Pravilnik o životu u Srbiji”. Pink je medij preko koga će svakodnevno da nam objašnjavaju eventualne nejasnoće u pravilniku.

 14. Nina kaže:

  A u ugovoru o zakupu predvidjena posebna pogodnost za sina Zeljka Mitrovica – moze da gazi svakog pesaka koji mu se nadje (a i ne nadje) na putu.

 15. Plivac kaže:

  Uboli ste u centar sa ovim, stvarno su poceli da dovode jedne te iste ljude stalno, Zorana gostuje ujutru u jutarnjem pa popodne u dnevniku, Vesica svakog dana intervjuise drugi reporter, Vanja Bulic je bio 3 puta za poslednjih 20 dana, cak je sam rekao: pocecu da nocim ovde kod vas…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *