njuz-autor

AUTOR: urednistvo

19. jan. 2023

Srpska pravoslavna crkva naručila 5.000 pilates lopti

BEOGRAD, 19. januar 2023, (Njuz) – Srpska pravoslavna crkva naručila je 5.000 pilates lopti, koje će u narednom periodu podeliti sveštenstvu kako bi ih odvratila od bavljenja nečastivim aktivnostima vezanim za jogu.

Nakon što se vladika Grigorije pozitivno izjasnio o vežbama koje praktikuju ljudi koji vole jogu, SPC je najpre reagovala saopštenjem, ali sada je otišla i korak dalje.

– U želji da preventivno delujemo i sprečimo sveštenstvo da se oda grehu joge, trebovali smo 5.000 lopti za pilates. Tako će članovi SPC već od vikenda moži da se istežu onako kako Bog zapoveda, a ne kako im zapovedaju Brahma, Višnu ili Šiva. Uskoro ćemo naručiti i novi kontigent lopti, a odmah smo započeli i potragu za stručnim instruktorima pilatesa kako ne bi došlo do istegnuća, iščašenja ili, ne daj Bože, lomova – rekao je za Njuz izvor iz vrha SPC.

Prema njegovim rečima, vrh Crkve želi da spreči sveštenike da potencijalno upadnu u pakao meditacije, koji je često kamufliran naizgled nevinim i bezazlenim vežbama istezanja.

– Ako sveštenici baš žele da razmišljaju o suštini i smislu života, mnogo je zdravije i više hrišćanski da to rade skakućući na udobnoj gumenoj pilates lopti nego istežući udove na strunjači u parku. Ukoliko se program sa pilates loptama pokaže delotvornim, u planu je i nabavka vijača za preskakanje i točkova za trbušnjake – naveo je ovaj visokopozicionirani velikodostojnik i poručio “Bavite se pilatesom, JOGA NE!”

Nenad Milosavljević

 1. Kec iz rukava kaže:

  Свакако реци не јоги, ово је фенси одвраћање пажње са Косова, издаје народа и увођење санкција Русији.
  Наш патријарх је лажљив и зао на рођака му АВ Пинокиа који га наводи ко на даљински.

  1. Милошевић kaže:

   Е, нека си нам рекао….

  2. Božidar kaže:

   Došao bi im dobro stomsk eliminatotr

  3. Mirjana Markovic kaže:

   Od Kosova je davno odustao i sve im dao, tako da odvraćanje nema veze. Izdaja je Miloševićevsko-Vučićevski termin koji se izlizao od 30godišnje (zlo)upotrebe pa je postao bljutav. Mnogi smo za uvođenje sankcija Rusiji, tako da ni to nema veze…Zaslužio si zlatnu medalju za komentar.

   1. Kec iz rukava kaže:

    То ваше многи не може добацити ни до једног примила.

   2. dule kaže:

    koji mnogi…..ja znam da svi podrzavaju rusiju tako sa ste u manjini

 2. Патријота kaže:

  Амин! Тако треба.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *