Unsplash/Imre Tömösvári
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

02. maj. 2023

Srpski carinici sprečili nelegalan uvoz inflacije

BEOGRAD, 2. maj 2023, (Njuz) – Sinhronizovanom akcijom srpskih carinika na više graničnih prelaza sprečen je uvoz veće količine inflacije u Srbiju, saopštila je Uprave carina.

Kako je saopšteno, nelegalan uvoz inflacije pokušan je gotovo istovremeno na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija iz pravca Mađarske, na prelazu Batrovci iz pravca Hrvatske, kao i na prelazima Gradina i Preševo iz pravca Bugarske i Makedonije.

Tom prilikom, uhapšeno je više osoba za koje se sumnja da su deo iste organizovane kriminalne grupe. Među uhapšenima ima dražavljana Srbije, ali i zemalja koje su članice Evropske unije. Kranje poreklo zaplenjene inflacije za sada nije poznato, ali ima indicija da se ne radi samo o inflaciji iz evropskih zemalja.

“U cilju istrage još ne možemo da damo više informacija, ali domišljatost načina na koji je inflacija bila skrivena kod ovih švercera, daleko pravazilazi sve ono što sam video za 35 godina službe”, rekao je za Njuz jedan od carinika koji je želeo da ostane anoniman.

Na ovaj način, carini su sprečili još jedan organizovani nelegalni lanac uvoza inflacije i udar na standard građana.

Iz Narodne banke Srbije pozdravili su uspeh srpskih carinika.

“Nekoliko puta se desilo da, posle naših projekcija o visini inflacije, ona na kraju bude veća. Sumnjali smo da se iza toga ne kriju ekonomski, već neki drugi razlozi, a sprečavanjem nelegalnog uvoza inflacije to je potvrđeno”, saopšteno je iz centralne banke.

Bane Grković

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *