njuz-autor

AUTOR: urednistvo

27. dec. 2010

Srpski eksperti pomažu zavejanoj Evropi

Putari u Evropi dobijaju preko potrebnu pomoć iz Srbije

BEOGRAD, 27. decembar 2010, (Njuz) – Snežne padavine nastavljaju da parališu severnu i zapadnu Evropu. Veliki transportni centri, poput aerodroma Hitro ne funkcionišu punim kapacitetima zbog snega na pistama i zaleđenih aviona. Istovremeno, vozovi su pretrpani i kasne na mnogim linijama usled povećanja broja putnika. Srbija, inače naviknuta na snežne padavine i probleme koje one nose, odlučila je da pomogne slanjem tima stručnjaka specijalizovanih za odnose sa javnošću. Njihova namera jeste da prenesu specifična znanja svojim kolegama u EU.
 
– Svako od nas ima mnogo iskustva u situacijama kada su firme ili javna preduzeća koja smo zastupali potpuno podbacila – objašnjava Petar Marić, član tima. – Naš zadatak bio je da stvar izvadimo u očima javnosti.
 
U nastavku, Marić objašnjava koje su osnovne ideje takozvane ”srpske PR priče”.
 
– Danas, glavni neprijatelj naših kolega je sneg. Naravno, neophodno je odmah istaći da nas je isti neverovatno iznenadio, kao i da ga niko sa pola mozga nije očekivao baš sada, krajem decembra. Poželjno je dodati da su nas padavine zatekle nespremne, ali ne našom krivicom, već da prosto niko normalan ne može da se priprema za ovakve naučno-fantastične meteorološke prilike. U ovoj fazi nije loše ubaciti i malo priče o globalnom zagrevanju, vreme je poludelo, svi ti zemljotresi i sve u tom stilu – navodi Marić.
 
– Potom treba što energičnije podvlačiti da svi, bukvalno svi radnici, čak i oni bolesni, otpušteni i davno preminuli daju sve od sebe da se problem reši. Istovremeno, ne treba davati nikakve informacije o vremenu koje je potrebno za to rešavanje, jer nismo mi proroci koji vide u budućnost. Jasno, tokom svake faze isticati da trenutni uslovi, makar napolju bilo 21 stepen bez vetra i jednog jedinog oblačka, dodatno otežavaju to rešavanje.
 
Marić ukazuje da je ključno tokom obraćanja javnosti imati na umu istu tu javnost.
 
– Na kraju, uvek treba ponoviti info telefone na koje se niko neće javiti, i sajtove koji nisu ažurirani od 1998. Jer mi, baš kao i naše kolege, postojimo zbog građana – zaključuje Marić.
 
Očekuje se da će tim otputovati početkom sledeće nedelje, kao i da će kasniti zbog najavljenog štrajka Železnica Srbije.

Ivica Milarić

 1. Blagzor kaže:

  A ko će da očisti zavejani put za salaš moj?

  1. zec nikola kaže:

   ti i babo sami

 2. Mladen Mirilović kaže:

  I radijacija je kriva za sneg. I cijini špijunski sateliti sa specijalnim Teslinim oružjem koje su ukrali od nas kako ih ne bi smo pobedili kada je bilo bombardovanje.

 3. Sasha kaže:

  da da a na prolece bice iznenadjeni naglim otapanjem i poplavama a u sred leta nece biti vode, jelte , zbog sushe… crne rupe u svemiru i konstalacije zvezda , nad nasom malom napacenom zemljom gde se cak i nebo urotilo da nam zagorca svakodnevno bivstvovanje , sto je naravno u skladu sa vec siroko rasprostranjenom teorijom zavere kako su se tamo neki urotili i resili da doakaju nebeskom narodu, tj. nama i takooo….:)))) a mozda je za sve kriv Asanz sto je objavio sve tako neke stvari ili je Pera davno trebao da ode u policiju …..:)))))))

 4. anduril kaže:

  Ljudi, dok sam radio u “neozbiljnom” mediju izveštavao sam oko onih čuvenih poplava što su potopile niže delove grada. Krizni štab drži KZN, naravno svi članovi kriznog štaba su tu dovedeni u vreme Brionskog plenuma. Glavni matorac kaže kako ovo nije teška katastrofa, a tek će jedan njegov kolega: “SAMO DA NIJE VULKAN!” A onda svi za astalom se dohvatiše tog vulkane, jer bi onda Beograda najebao, ovako su poplave samo P dim.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *