nazad na vrh

Srpski i kosovski političari upozoravaju da regionu preti smirivanje tenzija

Prizor koji niko ne želi da vidi

BEOGRAD/PRIŠTINA, 27. mart 2018, (Njuz) – Nakon jučerašnjih dramatičnih scena tokom privođenja direktora Kancelarije za Kosovo Marka Đurića, srpski i kosovski političari na vlasti složni su u oceni da regionu uskoro preti smirivanje tenzija.

Kako navode, nije realno očekivati da će i narednih dana moći da se među Srbima i Albancima održi tenzija na jučerašnjem nivou, zbog čega regionu preti eksalacija mira i normalnih susedskih odnosa.

– Važno je da građani ostanu pribrani i ne nasedaju na provokacije smirivanja strasti – kratko je poručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić i naveo da se slično stvar desila već nekoliko puta.

– U više navrata je podignuta tenzija u poslednjih godinu dana, podsetiću samo na oslikani voz za Kosovsku MItrovicu, ili čekanje da Ramuš Haradinaj bude izručen Srbiji, ali je već posle nekoliko dana situacija u regionu opet bila relativno normalna – smatra Vučić.

Premijer takozvane države Kosovo Ramuš Haradinaj je napomenuo da Albanci i Srbi žive na trusnom području koje već godinama, nakon nekoliko nedelja velikih tenzija, za čas neplanirano sklizne u mir.

Marko Dražić

  1. Pink i rts će izgubiti na gledanosti a to ne sme da se desi . Ako se ipak sve smiri možda se Veliki Blek i okrene problemima našem nebeskom narodu pa nam možda i bude bolje a na tako nešto nismo navikli pa doživimo stres .

  2. Samo da znate i noz je potegnut,vole ljud!

  3. Evo ih Nadrealisti iz 1990-tih, objašnjavaju šta da se radi ako negde nekim slučajem izbije mir:
    https://www.youtube.com/watch?v=QiRuxjwOOyQ

  4. Da nije borackih penzija…Ne bi bilo ni tenzija…Mirovina bi nastala,samo na zvuk sizele…zaboravili…?

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix