njuz-autor

AUTOR: urednistvo

10. mar. 2011

Srpski malinari protestuju zbog nagrade Zlatna malina

Dokle će se ovo voće povezivati sa najgorim filmovima?

BEOGRAD, LOS ANĐELES, 10. mart 2011, (Njuz) – Srpski proizvođači malina uputili su protestno pismo organizatorima dodele nagrade Zlatna malina, koja se dodeljuje za najgora dostignuća u oblasti filma.

Malinari traže da se to voće, koje je nacionalni brend Srbije, u imenu nagrade po hitnom postupku zameni nekim drugim, jer njegovo korišćenje nanosi veliku štetu ugledu maline, pa samim tim i ugledu Srbije kao jednog od njenih najznačajnijih proizvođača.

– Smatramo da je nečuveno da se malinama, pa makar one bile i zlatne, svake godine „kiti“ ono najgore od filma i filmskog stvaralaštva. Podržavamo to što je „Seks i grad“ dobio nagradu za najgori film, ali ne podržavamo da se naš nacionalni voćarski brend dovodi u bilo kakvu vezu sa tim filmom i njegovim akterkama. Takođe smo ogorčeni što je Zlatna malina ove godine dodeljena i Džesiki Albi, koja među domaćim malinarima uživa ogromne i nepodeljene simpatije – stoji u saopštenju Udruženja proizvođača malina Srbije.

To udruženje je takođe najavilo i da će u narednim danima preduzeti konkretne korake kako bi nagrada za najgori film već sledeće godine nosila neko drugo ime.

– Često se u javnosti pominje malinarski lobi, najčešće u kontekstu nekog misterioznog i izuzetno jakog tela koje je u stanju da izdejstvuje i progura svoje interese u svim državnim institucijama. Naš lobi će sada unajmiti drugi lobi u Americi i taj lobi će zastupati interese našeg lobija jer mi zbog predstojećeg orezivanja malina nećemo moći da se svim kapacitetima posvetimo tom poslu – kaže za Njuz Mitar Tepavčević, sekretar UPMS-a.

On očekuje da će „akcija iznutra“ imati efekta, te da su malinari iz Srbije u te svrhe već izdvojili značajna sredstva.

– U lobiranje ćemo uložiti polovinu prošlogodišnjih i trećinu ovogodišnjih prihoda. Osim toga, američkim lobistima će biti isporučena i određena količina najkvalitetnije „rolend“ maline, kako bi se iz prve ruke uverili u svu plemenitost ovog voća, kao i u to kolika je nepravda učinjena njenim povezivanjem sa kojekakvim „Seks i grad“ nimfomankama i ocvalim novinarkama – ocenio je Tepavčević.

On je zaključio da bi bilo prigodnije da se sporna nagrada ubuduće zove Zlatni limun, kako zbog boje, tako i zbog, kako je ocenio, vrlo direktne asocijacije između ukusa limuna i utiska koji na publiku ostavljaju filmovi koji dobijaju ovu nagradu.

Zanimljivo je i da se na Fejsbuku, pre dodele nagrade, pojavila grupa „Pravda za malinu!“, ali je nedugo po otvaranju ukinuta. Nezvanično saznajemo da je to učinjeno na inicijativu organizacije koja dodeljuje Zlatnu malinu, a da je Fejsbuk podlegao pritisku jer su organizatori zapretili da će za najgori film protekle godine proglasiti ostvarenje „Društvena mreža“, u kojem glavnu rolu igra vlasnik Fejsbuka Mark Zakerberg.

Nenad Milosavljević

 1. Ajvarolog kaže:

  Hahahahahhaha. Kojekakve ”Seks i grad” nimfomanke i ocvale novinarke! I lobi koji zastupa lobi! Ovaj tekst ima sve! xD

 2. Jordan kaže:

  Fabrike ste nam uzeli, sljivu, ajvar, proju, boraniju, sve je vase i na mesec ste otisli kada smo mi vec bili spremni da odemo pre vas…!
  Malinu ne damo po cenu Kosova!

 3. Tagore kaže:

  Veštačko đubrivo i prirodno smeće, (green & dark grey), made in Spain?
  Otkako je Gorbačef prodao “Uniju”, Amerika pada i “Discovery” lomi krila.
  Tek sada razumem veselje pijanoga Borisa Jelcina…

 4. ljubitelj kompota kaže:

  Danas je saopšteno iz Udruženja ekoflimova, da se ovo Udruženje saoseća sa ‘malianrima’ i da će, uskoro organizovati jedan festival sprskog filma u Arilju, pošto ono je jedno od retkih mesta u Srbiji koje nema filmski festival, a glavna nagrada bi trebalo da bude – dijamantska malina. Da se zna da mi u SRBIJI imamo toiko malina, toliko filmova snimamo a nemožemo ni da konkurišemo za, tamo neki, truli Oscar, ili zlatnu malinu. Naš film je toliko originalan, pa nema veze što nemamo ni publiku, ni bioskope, treba da imamo pravu nagradu – DIJAMANTSKU MALINU.
  PS. Ko se ne slaže nek je bude PINK MALINA, zar nisu to iste boje.

 5. Jassy kaže:

  Brate, bolje bi im bilo da protestuju zbog otkupne cene sad dok je jos zima nego sto je leti rasipaju po asfaltu!
  Tako su ovi i dosli na ideju Zlatne maline. Videli ljudi da je to nesto sto se gazi i baca…..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *