njuz-autor

AUTOR: urednistvo

08. jan. 2022

Srpski migovi nadletali kaveze sa kengurima u Beogradskom zoološkom vrtu

BEOGRAD, 8. januar 2021, (Njuz) – Srbija je spremna da reaguje ako australijske vlasti ne dozvole Novaku Đokoviću ulazak u zemlju, a o ozbiljnosti situacije svedoči i to što su avioni srpske vojske jutros nadletali kaveze sa kengurima u „Beogradskom zoološkom vrtu”.

Podsećamo, najbolji teniser sveta zadržan je na aerodromu zbog problema sa vizom, a ugroženo mu je i učešće na ovogodišnjem „Australian openu“.

– Srbija neće mirno posmatrati maltretiranje naših građana bilo gde u svetu – jasan je ministar odbrane Nebojša Stefanović – Država i vojska su spremne da odgovore na svaku provokaciju i jasno pokažu da ćemo uvek braniti naš narod. Svi budno pratimo dešavanja u Australiji i nadamo se da će diplomatija i razum pobediti. Po naređenju predsednika Aleksandra Vučića, vojska je stavljena u pripravnost kako bi predupredila eskalaciju problema i svima pokazala da smo ozbiljni u našim namerama – istakao je on.

Tokom dana, „migovi” srpske vojske su više puta, u niskom letu, nadleteli kaveze u kojim žive kenguri, a u samoj blizini je primećeno kretanje kopnenih snaga. Vojnopolitički analitičari smatraju da je to dobar potez i da Srbija mora da pokaže odlučnost u ovoj situaciji.

– Reakcija možda izgleda malo preterano, ali je potpuno primerena trenutku – smatra Đorđe Spasić sa „Instituta za međunarodnu bezbednost i zolje”  iz Sremske Kamenice – Važno je međunarodnoj zajednici poslati jasnu poruku da Srbija stoji uz svoje građane, ma gde se oni nalazili. Moji izvori javljaju da je ovakav potez srpske strane izazvao pravu pometnju u australijskoj vladi i vojnom vrhu. Po onome što čujem, tamošnje vlasti spremaju izlaznu strategiju kako bi se iz neugodne situacije izvukli sa što manje političkih posledica i gubitaka – objasnio je Spasić.

Izvori iz zoološkog vrta javljaju da su kenguri zabrinuti zbog zatezanja odnosa između dve države i pozivaju obe strane da što pre pronađu kompromisno rešenje.

Bojan Savić

 1. Meni su ti kenguri oduvek Boki sumljivi.
  U znak podrske nasoj avijaciji danas sam se iskezio na jednog kenguri a on kao I svaka druga Australijska kukavica nije smeo nista da mi kaze

 2. Баш Рђа kaže:

  https://www.youtube.com/watch?v=-__WuUh7050 Ова плава им је ј.б.ла матер, појела више кенгура него ја прасића, то је жена за укућу, гледај Јелена и учи, ј.бо те глутен!

 3. Krelac kaže:

  Ne moljakajte za pare, imate dobre plate od Kesica.

 4. Marko Jovanovic kaže:

  Ma meni su ti kenguri odavno sumljivi.
  U znak podrske srpskoj avijaciji posetio sam zo vrt i iskezio sam se na jednog kengura a on kao i svaka druga Australijska kukavica nije smeo nista da kaze

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *