nazad na vrh

Srpski migovi nadletali kaveze sa kengurima u Beogradskom zoološkom vrtu

BEOGRAD, 8. januar 2021, (Njuz) – Srbija je spremna da reaguje ako australijske vlasti ne dozvole Novaku Đokoviću ulazak u zemlju, a o ozbiljnosti situacije svedoči i to što su avioni srpske vojske jutros nadletali kaveze sa kengurima u “Beogradskom zoološkom vrtu”.

Podsećamo, najbolji teniser sveta zadržan je na aerodromu zbog problema sa vizom, a ugroženo mu je i učešće na ovogodišnjem “Australian openu“.

– Srbija neće mirno posmatrati maltretiranje naših građana bilo gde u svetu – jasan je ministar odbrane Nebojša Stefanović – Država i vojska su spremne da odgovore na svaku provokaciju i jasno pokažu da ćemo uvek braniti naš narod. Svi budno pratimo dešavanja u Australiji i nadamo se da će diplomatija i razum pobediti. Po naređenju predsednika Aleksandra Vučića, vojska je stavljena u pripravnost kako bi predupredila eskalaciju problema i svima pokazala da smo ozbiljni u našim namerama – istakao je on.

Tokom dana, “migovi” srpske vojske su više puta, u niskom letu, nadleteli kaveze u kojim žive kenguri, a u samoj blizini je primećeno kretanje kopnenih snaga. Vojnopolitički analitičari smatraju da je to dobar potez i da Srbija mora da pokaže odlučnost u ovoj situaciji.

– Reakcija možda izgleda malo preterano, ali je potpuno primerena trenutku – smatra Đorđe Spasić sa “Instituta za međunarodnu bezbednost i zolje”  iz Sremske Kamenice – Važno je međunarodnoj zajednici poslati jasnu poruku da Srbija stoji uz svoje građane, ma gde se oni nalazili. Moji izvori javljaju da je ovakav potez srpske strane izazvao pravu pometnju u australijskoj vladi i vojnom vrhu. Po onome što čujem, tamošnje vlasti spremaju izlaznu strategiju kako bi se iz neugodne situacije izvukli sa što manje političkih posledica i gubitaka – objasnio je Spasić.

Izvori iz zoološkog vrta javljaju da su kenguri zabrinuti zbog zatezanja odnosa između dve države i pozivaju obe strane da što pre pronađu kompromisno rešenje.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Meni su ti kenguri oduvek Boki sumljivi.
    U znak podrske nasoj avijaciji danas sam se iskezio na jednog kenguri a on kao I svaka druga Australijska kukavica nije smeo nista da mi kaze

  2. https://www.youtube.com/watch?v=-__WuUh7050 Ова плава им је ј.б.ла матер, појела више кенгура него ја прасића, то је жена за укућу, гледај Јелена и учи, ј.бо те глутен!

  3. Ne moljakajte za pare, imate dobre plate od Kesica.

  4. Ma meni su ti kenguri odavno sumljivi.
    U znak podrske srpskoj avijaciji posetio sam zo vrt i iskezio sam se na jednog kengura a on kao i svaka druga Australijska kukavica nije smeo nista da kaze

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix